ΚΡΙΤΙΚΗ

Ηρωικά Χαμένοι

Heroic Losers

Ηρωικά Χαμένοι
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: Αργεντινή/Ισπανία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 116
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Σεμπαστιάν Μπορενζστάιν
Πρωταγωνιστούν: Ρικάρντο Νταρίν, Λουίς Μπραντόνι, Βερόνικα Λινάς, Ντανιέλ Αραόζ
Σε μια μικρή αγροτική πόλη της Αργεντινής ο διαχειριστής μιας τράπεζας και ένας δικηγόρος παίρνουν μέσα από τα χέρια κατοίκων της ίδιας γειτονιάς τις αποταμιεύσεις τους. Σκοπός των τελευταίων είναι πλέον μόνο η ανάκτηση των χρημάτων τους.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
6.8.2020

Ο Αργεντίνος Σεμπαστιάν Μπορενστέιν συνεργάζεται ξανά με τον Ρικάρντο Νταρίν για μια ανθρωποκεντρική περιπέτεια στη λογική του Κεν Λόουτς, όπου η καταγγελία συναντά τη συναρπαστική αφήγηση, με την τελευταία μάλιστα να δανείζεται ανοιχτά από κλασικές στιγμές του κινηματογράφου – το Πώς να Κλέψετε Ένα Εκατομμύριο Δολάρια του Γουάιλερ στην προκειμένη.

 

Παράλληλα, οι Ηρωικά Χαμένοι μπαίνουν στη φαρέτρα του αργεντίνικου σινεμά του 21ου αιώνα, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εθνικές κινηματογραφίες που αναπτύσσεται με γνώμονα την κοινωνική αφύπνιση αλλά και τον σεβασμό στα κινηματογραφικά είδη και υποείδη.

 

Εδώ για παράδειγμα, ο σκελετός παραμένει μια ταινία ληστείας, με όλα τα ευρήματα και τις αγωνίες που τη συνοδεύουν, η αιτία όμως και οι ξεχωριστές προσωπικές ιστορίες των πρωταγωνιστών τη διαφοροποιούν από την ενδοκινηματογραφική φαντασιακή απόλαυση, ανάγοντάς την σε μια εναλλακτική καταγραφή πρόσφατης ιστορίας.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 26.11.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ