ΚΡΙΤΙΚΗ

Οι Νέοι Μεταλλαγμένοι

The New Mutants

Οι Νέοι Μεταλλαγμένοι
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Φαντασίας
ΕΤΟΣ: 2020
ΧΩΡΑ: ΗΠΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 98
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Τζος Μπουν
Πρωταγωνιστούν: Άνια Τέιλορ Τζόι, Μέισι Γουίλαμς, Άλις Μπράγκα, Τσάρλι Χίτον
Σε ένα απομονωμένο νοσοκομείο κρατείται μια ομάδα νεαρών μεταλλαγμένων για ψυχιατρική παρακολούθηση. Όταν αρχίζουν να συμβαίνουν παράξενα περιστατικά, οι νέες τους ικανότητες αλλά και η φιλία τους θα δοκιμαστούν, καθώς αγωνίζονται για να επιβιώσουν.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
3.9.2020

Αυτοί οι νέοι μεταλλαγμένοι δεν επιθυμούν καθόλου να σώσουν τον κόσμο, αλλά να καταλάβουν τι τους συμβαίνει, και η νέα άφιξη στο ζοφερό άσυλο των εφήβων με τις υπερδυνάμεις, μια Ινδιάνα που έχασε τον πατέρα της, διαθέτει όπλο αδιευκρίνιστο και αόρατο.

 

Τα καλά νέα σταματούν εδώ: η ιστορία που εμπνεύστηκε, έγραψε και σκηνοθέτησε ο δημιουργός του ρομαντικού δράματος The Fault in our Stars, Τζος Μπουν, μοιάζουν τόσο πολύ με το κλασικό Breakfast Club, που η προσθήκη μυστηρίου αλά Στίβεν Κινγκ και ο διστακτικός συσχετισμός της ταινίας με το σύμπαν της Marvel δεν αρκούν για να κρύψουν μια στρωτή, αλλά πλεονάζουσα, πεζή και γεμάτη απιθανότητες περιπέτεια.

 

Πώς είναι δυνατόν να επιτηρεί δυνητικά φονικούς έφηβους mutants, με την ψυχαναλυτική πειθώ της και μερικές μαγικές παρεμβάσεις, μόνο μια γιατρός, έχοντας δημιουργήσει αδιαπέραστο πλέγμα για λογαριασμό μιας κρυφής εταιρείας, για να τους αποτρέψει από τη φυγή;

 

Παραβολή για τον φόβο και ταπεινή επανεκκίνηση που δεν αποφασίζει με τσαγανό αν είναι stand alone κατάστημα ή μια υποσημείωση μεγάλης αλυσίδας ιστορικών superheroes, οι Νέοι Μεταλλαγμένοι είδαν κι έπαθαν να βγουν στις αίθουσες, μετά από διαδοχικά έξτρα γυρίσματα που κράτησαν για τουλάχιστον δύο χρόνια, και την πολυετή, όπως αποδεικνύεται, ένταξη της Fox στην οικογένεια της Disney, ως 20th Century πλέον, στερούνται ενθουσιασμού και πρωτοτυπίας, και αποθέτουν τις ελπίδες τους στο κρυφό χαρτί ενός... «αρκουδαίμονα».

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 29.10.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ