ΚΡΙΤΙΚΗ

Άλυτη

Entwined

Άλυτη
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Φαντασίας
ΕΤΟΣ: 2020
ΧΩΡΑ: Ελλάδα/Μ. Βρετανία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 89
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Μίνως Νικολακάκης
Πρωταγωνιστούν: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Αναστασία-Ραφαέλα Κονίδη, Κώστας Λάσκος, Άννα Κοζαδίνου
Ένας γιατρός μετακομίζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί ερωτεύεται µια ευπαθή κοπέλα, η οποία ζει αποµονωµένη από τους δεισιδαίμονες συγχωριανούς της, διότι πάσχει από µια σπάνια ασθένεια που κάνει το δέρµα της να φαίνεται σαν φλοιός δέντρου. Αποφασισμένος να τη θεραπεύσει, ο γιατρός θα συνειδητοποιήσει σύντοµα ότι τα πράγµατα δεν είναι όπως φαίνονται.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
10.9.2020

Στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, ο Μίνως Νικολακάκης φανερώνει εικαστική δύναμη και ιδιαίτερη ευαισθησία στην αποτύπωση του κινηματογραφικού χρόνου στην παράδοξη σύζευξη του ορθολογισμού με τη φύση, όταν ένας γιατρός αποπειράται να σώσει μια ευπαθή κοπέλα η οποία ζει απομονωμένη από τους εχθρικούς, δεισιδαίμονες συγχωριανούς της, σε ένα σπίτι στο δάσος, υποφέροντας από μια σπάνια ασθένεια.

 

Ωστόσο, η αφήγηση καθαυτή χωλαίνει στην άνιση διεύθυνση των ηθοποιών και στην έλλειψη έντασης στο στοιχείο του θρίλερ που υπονοεί η Άλυτη, μια ταινία που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο τον Σεπτέμβριο του 2019 και μετά παίχτηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και βρήκε διανομή στο εξωτερικό.

1 Σχόλια
 (1 Ψήφοι)
avatar
Vasia Bernadette 12.9.2020 | 21:16
Η εξαιρετική σκηνοθετικη ματια του Μίνωα Νικολακακη σε κανει να νοσταλγείς στιγμες απο μεγαλους προκατόχους του και να τον ταυτίσεις με αυτες.μια ταινια που σου μένει στο μυαλο καθως είναι δυσκολο να ξεχασεις τις ερμηνείες των ηθοποιών τη σκηνοθεσία και την φωτογραφία που σε καθηλώνουν.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 29.10.2020

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ