ΚΡΙΤΙΚΗ

Greenland: Το Τελευταίο Καταφύγιο

Greenland

Greenland: Το Τελευταίο Καταφύγιο
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Περιπέτεια
ΕΤΟΣ: 2020
ΧΩΡΑ: ΗΠΑ/Μ. Βρετανία,
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 119
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Ρικ Ρόμαν Γουόγκ
Πρωταγωνιστούν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μορίνα Μπάκαριν, Σκοτ Γκλεν
Ένας κομήτης απειλεί την Γη με αφανισμό. Ο Tζον θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προστατέψει την γυναίκα και τον μικρό του γιο και να βρεθούν όλοι μαζί σε ένα ασφαλές καταφύγιο.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
17.9.2020

Όταν ένας μηχανικός λαμβάνει μήνυμα συναγερμού από τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στο κινητό του, που ειδοποιεί εκείνον και την οικογένειά του, δηλαδή τον μικρό του γιο και την εν διαστάσει σύζυγό του, να κατευθυνθούν σε συγκεκριμένο σημείο, μαζί με λίγους επιλεγμένους πολίτες και χρήσιμους επαγγελματίες, και να μεταφερθούν σε κρυφή, ασφαλή τοποθεσία, λίγο πριν προσκρούσει στη Γη ένας κομήτης, τότε η ταινία προδιαγράφεται ως καθαρόαιμη περιπέτεια καταστροφής.

 

Αντίθετα, το Greenland, από τον σκηνοθέτη του The angel has fallen, και πάλι με πρωταγωνιστή τον Τζέραρντ Μπάτλερ, παίρνει τις αποστάσεις του από το είδος και πολύ γρήγορα εξελίσσεται σε θρίλερ έντασης και πανικού, ψυχολογίας και επιβίωσης, με λιγότερα από τα αναμενόμενα εφέ (χωρίς να λείπουν κάποια εφετζίδικα πυροτεχνήματα) και χαρακτήρες που αντιδρούν ακριβώς όπως ορίζουν τα τάκλιν της πλοκής και το μπέρδεμα της υπερεπείγουσας περίστασης ‒ επαγγελματικά και αυτοματοποιημένα.

 

Δεν διαθέτει το βάθος ενός εναλλακτικού δράματος επί του θέματος ούτε τους πόρους παραγωγής ενός θεαματικού δείγματος, όπως οι εσχατολογικές σούπερ περιπέτειες που είχαν προσκρούσει με πάταγο στις αίθουσες στο τέλος του προηγούμενου αιώνα.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ