ΚΡΙΤΙΚΗ

Οι άγνωστοι Αθηναίοι

Οι άγνωστοι Αθηναίοι
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ντοκιμαντέρ
ΕΤΟΣ: 2020
ΧΩΡΑ: Ελλάδα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 76
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Αγγελική Αντωνίου
H ταινία παρακολουθεί επί έξι χρόνια την καθημερινότητα και τον αγώνα επιβίωσης των αδέσποτων σκύλων στο κέντρο της Αθήνας και τους ανθρώπους που έχουν αφιερωθεί αθόρυβα στη φροντίδα τους.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
17.9.2020

Περισσότερο από μια εξερεύνηση του κέντρου της Αθήνας στις καλές και κακές του στιγμές, ο εντοπισμός και η κινηματογράφηση ενός δικτύου ανωνύμων που γνωρίζουν και συντηρούν τα αδέσποτα σκυλιά της περιοχής αποκτά πολλές φορές στο ντοκιμαντέρ της Αγγελικής Αντωνίου μια διάσταση πέρα από την πραγματικότητα, που αγγίζει τα όρια του μαγικού ρεαλισμού.

 

Σαν μια κρυφή ομάδα ανθρώπων και σκύλων που ζει ανάμεσά μας, συνεννοείται με δικούς της κώδικες και είναι αδύνατο να ανακαλυφθεί από τους υπόλοιπους, παρά μόνο αν κάτι τέτοιο επιχειρηθεί εμμονικά και σε βάθος χρόνου. Η παρουσίασή της γίνεται με σεβασμό στις προσωπικές ιστορίες που κουβαλούν στην πλάτη τους οι άνθρωποι που προσφέρουν ανιδιοτελή φροντίδα και με χιούμορ στην παρουσίαση των σκύλων, οι οποίοι έχουν ονόματα και προσωπικότητα, τινάζοντας από πάνω τους για λίγο τον χαρακτηρισμό «αδέσποτο».

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 29.10.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ