ΚΡΙΤΙΚΗ

Scooby Doo!

Scoob!

Scooby Doo!
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Animation
ΕΤΟΣ: 2020
ΧΩΡΑ: ΗΠΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 93
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Τόνι Σερβόν
Δανείζουν τη φωνή τους: Χρήστος Θάνος, Σοφία Καψαμπέλη, Γιάννης Στεφόπουλος, Σταύρος Σιούλης
O Σκούμπι Ντου και η παρέα του έρχονται αντιμέτωποι με το μεγαλύτερο και πιο σκοτεινό μυστήριο της καριέρας τους, μια πλεκτάνη που ετοιμάζεται να εξαπολύσει στον κόσμο έναν επικίνδυνο σκύλο-φάντασμα, τον διαβόητο Κέρβερο.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
17.9.2020

Λίγο origin story και λίγο στο πνεύμα των ταινιών με υπερήρωες, η επιστροφή του Σκούμπι, του Σάγκι και της υπόλοιπης παρέας, που αρέσκεται να λύνει μυστήρια, παίρνει αποστάσεις από τις παλιότερες κινηματογραφικές απόπειρες του franchise, προσπαθώντας να εναρμονιστεί με την εποχή.

 

Η τελευταία απαιτεί μπόλικη αναφορά στην ποπ κουλτούρα (κάτι εντελώς ξένο με τους ήρωες που γνωρίσαμε στο παρελθόν), γενικώς ασταμάτητους διαλόγους, ξεκάθαρους heroes και villains και μια υπερβολή στην εξέλιξη και τη σημασία της ιστορίας, μακριά από τα διασκεδαστικά, συνήθως ντετεκτιβίστικα μπλεξίματα της ομάδας που λειτούργησαν για δεκαετίες πολύ πετυχημένα ως εισαγωγή των παιδιών στο αφηγηματικό είδος του μυστηρίου.

 

Η μοναδικότητα αυτή της σειράς εξαφανίζεται εδώ λόγω των φρεσκογυαλισμένων CGI και των ηρώων που αδημονούν να κάνουν crossover με άλλους αντίστοιχους για χάρη στελεχών κινηματογραφικών στούντιο που ονειρεύονται υπερ-σύμπαντα αντί να αφηγηθούν κάτι πιο ξεχωριστό και απλούστερο.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ