ΚΡΙΤΙΚΗ

Γιάκαρι, Η Ταινία

Yakari, le film

Γιάκαρι, Η Ταινία
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Animation
ΕΤΟΣ: 2020
ΧΩΡΑ: Γαλλία/Βέλγιο/Γερμανία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 82
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Τόμπι Γκένκελ, Ξαβιέ Τζιακομέτι
Δανείζουν τη φωνή τους: Χρυσούλα Παπαδοπούλου, Γιάννης Υφαντής, Ηδύλη Κυριακίδη, Γιώργος Σκουφής, Ντίνος Σούτης
Γιάκαρι, Η Ταινία
Ενώ η φυλή του ετοιμάζεται να ακολουθήσει τη μετανάστευση των βισώνων, ο Γιάκαρι, ένα νεαρό αγόρι των Σιου, ξεκινάει μόνος του να ακολουθήσει το μονοπάτι του Μικρού Κεραυνού, ενός άγριου αλόγου που φημολογείται ότι είναι αδάμαστο.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
15.10.2020

Με έμφαση στο παραδοσιακό σκίτσο που είναι μεν ψηφιακά επιμελημένο αλλά δίνει επιτυχώς την ψευδαίσθηση πως παρακολουθείς θέαμα που ξυπνά νοσταλγία και μέρες παιδικού προγράμματος ΕΡΤ, το Γιάκαρι παραπέμπει γενικώς στα χρόνια της αθωότητας πολλών μεγαλύτερων σε ηλικία σήμερα, ακόμα και με την επιλογή του θέματος ενός μικρού ινδιάνου που ζει την περιπέτεια παρέα με ένα αδάμαστο άλογο, όταν καταφέρνει να μιλήσει τη γλώσσα του.

 

Όλα αυτά σε εποχές πριν από την έλευση των λευκών και σε ένα περιβάλλον σχεδόν παραδεισένιο που ταυτίζεται με την ατέλειωτη ελευθερία. Ξεκάθαρα οικογενειακό θέαμα που πιθανόν, λόγω παλιάς κοπής, να συγκινήσει περισσότερο τους γονείς, αλλά και εξαιρετικά διδακτικό γύρω από τη σχέση μας με τα ζώα, τη φύση και μια εναλλακτική μορφή πολιτισμού που δύσκολα παρουσιάζεται σήμερα σε μικρά παιδιά.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ