ΚΡΙΤΙΚΗ

Ο Μυστικός Κήπος

The Secret Garden

Ο Μυστικός Κήπος
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Φαντασίας
ΕΤΟΣ: 2020
ΧΩΡΑ: ΗΠΑ/Μ. Βρετανία/Γαλλία//Κίνα
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 99
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Μαρκ Μάντεν
Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φερθ, Τζούλι Γουόλτερς, Ντίξι Έγκεριξ
Η Μαίρη είναι ένα δεκάχρονο ζωηρό κορίτσι που ζει στην Ινδία με τους ευκατάστατους γονείς της. Όταν αυτοί πεθαίνουν αιφνιδίως αναγκάζεται να πάει στην Αγγλία και να ζήσει με τον θείο της και την αυστηρή οικονόμο του. Εκεί μη έχοντας κάτι καλύτερο να κάνει εξερευνά την έπαυλη και ανακαλύπτει καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΤΑΣΟΣ ΜΕΛΕΜΕΝΙΔΗΣ
22.10.2020

Γραμμένο το 1911, το γνωστό παιδικό μυθιστόρημα της Φράνσις Χόγκσον Μπέρνετ φώναζε από νωρίς πως έπρεπε αποτυπωθεί στην οθόνη, κάτι που συνέβη μόλις 8 χρόνια αργότερα και αρκετές φορές μέχρι σήμερα.

 

Η ιδιαιτερότητα της τωρινής μεταφοράς του Μαρκ Μάντεν είναι πως με την ευκολία των CGI ο κήπος της ιστορίας γίνεται ένα πολύ πιο εντυπωσιακό θέαμα, που περνά εύκολα στη σφαίρα του μεταφυσικού έτσι όπως ενώνεται με τις χαμένες ζωές της μητέρας του νεαρού κοριτσιού και της συζύγου του αυστηρού και μοναχικού θείου της, που τη φιλοξενεί.

 

Χωρίς να γίνεται έρμαιο του θεάματός της, καθώς η εικόνα παίζει μεν σημαντικό ρόλο αλλά δεν καταπίνει τους πρωταγωνιστές και τις ερμηνείες τους, η ταινία χάνει σχεδόν ολοκληρωτικά το κομμάτι του μυστηρίου μέσα στο σπίτι και στη γύρω περιοχή, το οποίο συνόδευε παλιότερες μεταφορές, για χάρη μιας πιο σαφούς κατεύθυνσης σε ό,τι αφορά τις ηλικίες στις οποίες απευθύνεται, που είναι πλέον μικρότερες σε σχέση με το παρελθόν.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ