ΚΡΙΤΙΚΗ

Το μυστικό μας

The secrets we keep

Το μυστικό μας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Θρίλερ
ΕΤΟΣ: 2020
ΧΩΡΑ: ΗΠΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 97
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Γιούβαλ Άντλερ
Πρωταγωνιστούν: Τζόελ Κίναμαν, Νούμι Ραπάς, Κρις Μέσινα
Στην Αμερική, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μια γυναίκα που έχει ξαναφτιάξει τη ζωή της στα προάστια μαζί με τον σύζυγό της θα βρεθεί ξανά μπροστά στον εφιάλτη που έζησε τότε εξαιτίας της οικογένειας που μετακομίζει στο γειτονικό τους σπίτι.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
22.10.2020

Η Νούμι Ραπάς υποδύεται μια ρουμανικής καταγωγής νοικοκυρά και μητέρα ενός αγοριού, παντρεμένη με Αμερικανό γιατρό που γνώρισε κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ελλάδα, και αναστατώνεται όταν συναντά τυχαία έναν άνδρα που νομίζει πως είναι ο βασανιστής της και δολοφόνος της αδελφής της.

 

Τα ανεπούλωτα τραύματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είναι το θέμα του δράματος εποχής Το Μυστικό Μας, τοποθετημένο στην ήσυχη προαστιακή Αμερική των '50s. Ο σκηνοθέτης Γιούβαλ Άντλερ από την αρχή προτείνει ένα θρίλερ εκδίκησης που διαδραματίζεται κυρίως στο υπόγειο όπου κρατείται ο ελβετικής καταγωγής ύποπτος (που δηλώνει ανήξερος) για τη ναζιστική θηριωδία, και ενώ παίρνει μια ενδιαφέρουσα θέση για το θέμα της μετατοπισμένης δικαίωσης στο φινάλε, λείπει η βαθιά ένταση και η πειστικότητα ‒ η Ραπάς, στα όρια της επανάληψης μετά το Κορίτσι με το τατουάζ, δεν εξελίσσει την υποκριτική της προσέγγιση και συνεπώς δεν βοηθά, ούτε συγκινεί.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ