ΚΡΙΤΙΚΗ

Θα Έρθει η Φωτιά

Fire Will Come

Θα Έρθει η Φωτιά
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Δραματική
ΕΤΟΣ: 2019
ΧΩΡΑ: Ισπανία/Γαλλία/Λουξεμβούργο
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 86
ΧΡΩΜΑ: ΕΓΧΡ.
Σκηνοθεσία: Όλιβερ Λάσε
Πρωταγωνιστούν: Αμαδόρ Αρίας, Μπενεντίκτα Σάντσεζ, Ινάτσιο Αμπράο
Όταν ο Αμαδόρ βγαίνει από τη φυλακή, έχοντας εκτίσει ποινή για εμπρησμό, θα επιστρέψει στο πατρικό του σε ένα μικρό χωριό στα βουνά της Γαλικίας, όπου η καθημερινή ζωή με την ηλικιωμένη μητέρα του είναι γεμάτη δυσκολίες και στερήσεις. Σύντομα μια νέα μεγάλη φωτιά στην περιοχή θα στρέψει πάλι τα βλέμματα πάντω του.
ΚΡΙΤΙΚΗ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
22.10.2020

Γυρισμένο στη Γαλικία της βορειοδυτικής Ισπανίας, τόπο καταγωγής του γαλλοτραφούς σκηνοθέτη Όλιβερ Λαξ και σκηνικό του αξέχαστου Γαλαξία του Λιουίς Μπουνιουέλ, το Θα έρθει η φωτιά, που τιμήθηκε με τον Χρυσό Αλέξανδρο και το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 2019 και νωρίτερα με το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Καννών, παρακολουθεί την επιστροφή ενός εμπρηστή στο χωριό του μετά την αποφυλάκισή του.

 

Ο Αμαντόρ (τον υποδύεται ο ερασιτέχνης ηθοποιός Αμαντόρ Αρίας, βλοσυρός και λακωνικός) μένει με τη γηραιά μητέρα του Μπενεντίκτα (ειλικρινής και απέριττη η Μπενεντίκτα Σάντσεζ), βοηθάει στις δουλειές στο χωράφι και τα ζώα και αντιμετωπίζεται με συγκρατημένη συμπάθεια αλλά και χλεύη από τους συγχωριανούς του ‒ «μήπως έχεις φωτιά», τον ρωτά περιπαικτικά ένας έξυπνος μετά από μια κηδεία.

 

Περισσότερο παρατηρητική παρά ψυχολογική, η αφήγηση του Λαξ δεν μας επιτρέπει να μάθουμε τι κρύβεται πίσω από την ευγένεια του συνεσταλμένου ψηλόλιγνου άνδρα, αν και η κάμερά του μας προσφέρει ένα αβίαστο, ακαταμάχητο φυσικό πλαίσιο.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ