Παρέλαση στο… Μουσείο!
ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ

Παρέλαση στο… Μουσείο!

Τι να κάνετε στην πόλη αυτήν την εβδομάδα / Προτάσεις για γονείς και παιδιά, από την Κορίνα Φαρμακόρη

 

Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου πλησιάζει και η αργία πέφτει την ιδανικότερη ημέρα, τη Δευτέρα. Το τριήμερο είναι λαχταριστό και προσφέρεται για απόδραση από το «κλεινόν άστυ», λεφτά όμως υπάρχουν; Αντιμετωπίστε το ερώτημα ως ρητορικό και πάμε να δούμε το Plan B.

 

Το Μουσείο της Ακρόπολης (www.theacropolismuseum.gr) γιορτάζει την επέτειο με ελεύθερη είσοδο τη Δευτέρα 28/10  και με οκτώ εργαστήρια για παιδιά 8-12 ετών με θέμα «Μύθοι σε εικόνες». Τα παιδιά θα στήσουν κινητά εργαστήρια μπροστά από αρχαίους ήρωες και τέρατα και θα ξανασχεδιάσουν γνωστούς αρχαίους μύθους (πληροφορίες στο 210 9000900). Είναι ευκαιρία να προσφέρετε στους εαυτούς σας και τα παιδιά μια περιήγηση στο εντυπωσιακό μουσείο, καθώς και να τα κεράσετε στο café με την ωραιότερη θέα στην Αθήνα. Το πωλητήριο προσφέρεται για  συμβολικά δωράκια σε μικρούς και μεγάλους, κάντε λοιπόν τις αγορές σας εν όψει ενός Νοεμβρίου που καταφθάνει γεμάτος γιορτές.

 

Η έκθεση «Λεονάρντο Ντα Βίντσι: Ο Άνθρωπος, Ο Εφευρέτης, Η Ιδιοφυϊα.» έχει φιλοξενηθεί σε 20 χώρες του κόσμου και πλέον μπορούμε να την επισκεφτούμε στον Ελληνικό Κόσμο (www.hellenic-cosmos.gr). Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερα από 40 τρισδιάστατα διαδραστικά μοντέλα εφευρέσεων και μηχανών που συμπληρώνονται από εγκαταστάσεις multimedia, οι οποίες περιλαμβάνουν 55 προσομοιώσεις. Οι κατασκευές που παρουσιάζονται καλύπτουν τους περισσότερους τομείς επιστημονικής δραστηριότητας του Ντα Βίντσι και όλες τις κατηγορίες εφευρέσεών του. Ο επισκέπτης έχει επίσης τη δυνατότητα να θαυμάσει 23 ψηφιακά αντίγραφα των σπουδαιότερων ζωγραφικών έργων του μεγάλου δημιουργού.

 

Φόβους δεν έχουν μόνο οι μικροί, φόβους έχουμε και οι μεγάλοι, ακόμα κι αν στα παιδικά μάτια φαινόμαστε άτρωτοι. Στους φόβους όλων μας απευθύνεται η νέα διαδραστική έκθεση του Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας (www.mce.gr) «Γεια σου κύριε Φόβε!». Σκοπός της είναι να δώσει τα ερεθίσματα  στους εκπαιδευτικούς, στα παιδιά και στους γονείς τους να επεξεργαστούν και να γνωρίσουν καλύτερα το συναίσθημα του φόβου, μέσα από το παιχνίδι με τα διαδραστικά εκθέματα. Το Σαββατοκύριακο 26-27/10 στη 1:00 μ.μ.,  τα παιδιά 6 έως …106 ετών μπορούν να παρακολουθήσουν το εργαστήριο «Παραμυθοκαμώματα του Φόβου!», που μας βοηθάει μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι να επεξεργαστούμε το συναίσθημα του φόβου.

 

Αν δεν αντέχετε τις συμβατικές παραστάσεις παιδικού θεάτρου, τότε η «Χιονάτη» που παίζεται κάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ. στο  Cine Τριανόν (www.trianon.gr), από το θίασο του Ηλία Καρελλά, δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει. Το διάσημο παραμύθι ζωντανεύει σε ένα εικαστικό περιβάλλον με σκιές, κούκλες, γιγαντοφιγούρες, προβολές και ζωντανή μουσική.  Ο Ηλίας Καρελλάς, με αφετηρία τη διάσημη ιστορία της «Χιονάτης» των αδελφών Γκριμ αλλά και τις παραλλαγές της, όπως αυτές παρουσιάζονται σε διάφορες χώρες του κόσμου,  στήνει ένα διασκεδαστικό οπτικοακουστικό θέαμα για παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού και τους γονείς τους!

 

Ο καιρός είναι υπέροχος, χρόνος ελεύθερος θα υπάρχει άφθονος, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία να περάσετε όμορφα, ακόμα και μέσα στην πόλη. Καλές βόλτες και του χρόνου… εκδρομή!

 

 

 

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ