ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ

Ένας ιππότης για τα παιδιά!

Προτάσεις για γονείς και παιδιά που ζουν στην Αθήνα, από την Κορίνα Φαρμακόρη

 

«Τα παιδιά εξερευνούν το μουσείο στο ΓΚΑΖΙ»

 

Εβδομάδα εργασιών φαίνεται να είναι αυτή που διανύουμε, μια και ο χειμώνας μάλλον αποφάσισε να έρθει τελικά και ήρθε η ώρα να στρώσουμε τα χαλιά και να “κατεβάσουμε” τα μάλλινα. Ένας τρόπος να ζεσταθούμε είναι και να παραμένουμε εν κινήσει, οπότε τι λέτε για καμιά βόλτα;

 

Συνεχίζεται στην Τεχνόπολη το «Athens Photo Festival 2013» (photofestival.gr) με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και επιμελητών από όλο τον κόσμο και με το βασικό κορμό του  κεντρικού εκθεσιακού προγράμματος να επικεντρώνεται στη φετινή θεματική με τίτλο “Fluid Identities” (Ρευστές Ταυτότητες). Η έκθεση στεγάζεται και στη Δημοτική Πινακοθήκη, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε με το ίδιο εισιτήριο. Υπάρχουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες φωτογραφίες να δείτε κι ανάμεσά τους μερικές που θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά. Αν θεωρήσετε ότι κάποιο έργο δεν είναι κατάλληλο γι΄αυτά -προσωπικά βρήκα ελάχιστα- μπορείτε απλά να το προσπεράσετε.

 

Αν βρεθείτε στην Τεχνόπολη (technopolis-athens.com) την Κυριακή 17/11 είναι ευκαιρία να παρακολουθήσετε στις 11:00 π.μ. μαζί με τα παιδιά σας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα παιδιά εξερευνούν το μουσείο στο ΓΚΑΖΙ». Με παιχνίδια  και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, τα παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν με τη βοήθεια της φωτογραφίας, της μνήμης και της παρατηρητικότητας, της παντομίμας και της διάδρασης τα μυστικά και τη λειτουργία ενός εργοστασίου φωταερίου. Μικροί και μεγάλοι έχουν πολλά να μάθουν για ένα χώρο επιβλητικό που ξαναζεί με έναν καινούριο τρόπο (κρατήσεις στο 210 3475535).

 

Το Ίδρυμα Ευγενίδου (www.eugenfound.edu.gr) πλαισιώνει τη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας, κάθε Σάββατο και Κυριακή, με ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα (για παιδιά από 7 ετών  και ενήλικες) και μας προσκαλεί σε ένα μουσικό ταξίδι στην επιστήμη. Οι επισκέπτες μεταξύ άλλων, θα παίξουν κλασικά μουσικά κομμάτια με παράξενα όργανα, θα μάθουν για τον ήχο και τη διάδοσή του, θα δουν εντυπωσιακά πειράματα και υλικά «να χορεύουν». Τέλος, θα ανακαλύψουν την σχέση μαθηματικών και μουσικής. Δείτε το πρόγραμμα και φροντίστε να είστε εκεί εγκαίρως, γιατί τηρείται σειρά προτεραιότητας.

 

Για όσες έχουν πολύ μικρά παιδάκια (2-6 ετών) και θέλουν να παρακολουθήσουν μαζί τους θέατρο, στον Ελληνικό Κόσμο (www.hellenic-cosmos.gr) κάθε Κυριακή στις 17:00 μ.μ. θα παίζεται η παράσταση «Μαμά μου, Μου!». Η νέα δουλειά της ομάδας «Πράσσειν Άλογα» παρουσιάζει τη σύγκρουση ανάμεσα στην ανάγκη του παιδιού να έχει σε αποκλειστικότητα τη μαμά του και στην ανάγκη της μαμάς να δουλέψει. Στο τέλος ακολουθεί εργαστήρι θεατρικού παιχνιδιού και εξερεύνησης συναισθημάτων του πρόσκαιρου αποχωρισμού. Επειδή πολλές μαμάδες διχάζονται ανάμεσα στα δικά τους “θέλω” και στις ανάγκες των παιδιών τους, νομίζω ότι η παράσταση θα βοηθήσει στη “συμφιλίωση” των δύο πλευρών… (δηλώσεις συμμετοχής στο 212 2540000)

 

Ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες με τον “Δον Κιχότε ντε λα Μάντσα”(εκδόσεις Εστία) θεμελίωσε το μοντέρνο μυθιστόρημα και δημιούργησε έναν αειθαλή και αγαπητό σε όλες τις ηλικίες ήρωα. Ο Δημήτρης Αδάμης και οι Μαγικές Σβούρες (www.facebook.com/magikessvoures) καταπιάνονται μαζί του και ανεβάζουν στο Θέατρο Ιλίσια την παράσταση «Δον Κιχώτης», που έχει την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες. Τα κουστούμια και τα σκηνικά  που είναι εμπνευσμένα από πίνακες Ισπανών ζωγράφουν, η μουσική  που βασίζεται στη μεγάλη παράδοση της Ιβηρικής Χερσονήσου και η προΐστορία του Δημήτρη Αδάμη στο παιδικό θέατρο πιστεύω πως εγγυώνται το αποτέλεσμα (κάθε Κυριακή 11:00 π.μ. και 15:00 μ.μ.).

 

Μέχρι την επόμενη φορά που θα τα πούμε, εύχομαι να μην έχει κάνει πολύ κρύο, μήπως τη βγάλουμε και το Νοέμβριο καθαρή… Να περνάτε καλά!

 

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ