Εικαστικά την Κυριακή
ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ

Εικαστικά την Κυριακή

Τα νέον της Τρέισι Εμιν

**

 

 

Angel without you

 

Από τις 4 Δεκεμβρίου η Τρέισι Εμιν εκθέτει στο Moca του Μαϊάμι μερικά από τα πιο αξιόλογα έργα της με νέον.

Angel without you, ο τίτλος της έκθεσης.

Το Moca ήταν το πρώτο αμερικανικό μουσείο που απέκτησε έργο της Έμιν, το βίντεό της «Γιατί δεν έγινα χορεύτρια», έργο του 1998.

Για τις ανάγκες της έκθεσης, η Εμιν δημιούργησε μια σειρά νέον μεγάλης κλίμακας τα οποία θα εκτεθούν στην αυλή του μουσείου. Η Τρέισι Εμιν γεννήθηκε το 1963 και είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για το αποκαλυπτικό στιλ που διαποτίζει το έργο της.

Εμπνέεται από τις προσωπικές της εμεπιρίες και αποκαλύπτει την συναισθηματική της κατάσταση με ωμή ειλικρίνεια και χιούμορ σε μια ευρεία ποικιλία μέσων , όπως τη ζωγραφική , το σχέδιο , τα κεντήματα , το νέον , την εγκατάσταση , τη γλυπτική και το φιλμ .

 

 

Τρέισι Εμιν

 

 

Τρέισι Εμιν - Λουίζ Μπουρζουά

 

 

Η ίδια για το νέον: «Δουλεύω το νέον 18 χρόνια. Ήταν κάτι που μου ήρθε πολύ νωρίς καθώς μεγάλωσα σε μια παραθαλάσσια πόλη το Margate. Το νέον υπήρχε , γι 'αυτό ποτέ δεν ήταν ένα υλικό ξένο προς εμένα , όπως θα ήταν αν μεγάλωσε στα προάστια . Γράφω πολύ και πολλά από τα νέον μου είναι ποιήματα αγάπης , που δεν απευθύνονται σε ένα άτομο , αλλά για πολλούς. Κάποια νέον φαίνεται να είναι γεμάτα θυμό , αλλά στην πραγματικότητα είναι το χιούμορ. Είναι ανοιχτά σε ερμηνείες. Μερικά γράμματα λειτουργούν καλύτερα σε νέον , κάποιες λέξεις λειτουργούν καλύτερα σε διάφορα χρώματα , αλλά ουσιαστικά, αυτό που επιθυμώ είναι να υπάρξει ισορροπία ανάμεσα στο συναίσθημα και την επιδεικτικότητα του νέον." 

 

Meet me in Heaven I will wait For You

 

Kiss me

 

Blinding

 

I listen to the ocean and all I hear is you

 

Bosver

 

I can feel

 

Forgot to kiss

 

Trust yourself

 

You loved me like a distant star

 

Sorry flowers die

 

Scream

 

 

 

Tracey Emin: Why I Never Became a Dancer, 1995

 

Η Τρέισι Εμιν σπούδασε χαρακτική στο Maidstone College of Art , στο Κέντ και συνέχισε τις σπουδές της στο Royal College of Arts , στο Λονδίνο , όπου κέρδισε ένα μεταπτυχιακό στη ζωγραφική .

Η πρώτη εμπορική έκθεση της Emin πραγματοποιήθηκε στο White Cube Gallery του Λονδίνου το 1993 . Το 1999 , Lehmann Maupin παρουσίασε την πρώτη της έκθεση γκαλερί Tracey Emin σόλο στις Ηνωμένες Πολιτείες , "Κάθε Μέρος της αιμορραγίας είμαι εγώ " .

 Η περίφημη εγκατάστασή της «Το κρεβάτι μου» εκτέθηκε στην Tate , και ήταν υποψήφια για το βραβείο Turner . Το 2007 , επιλέχτηκε για να εκπροσωπήσει τη Μεγάλη Βρετανία στην Μπιενάλε της Βενετίας , και έγινε η δεύτερη γυναίκα καλλιτέχνης που έφτασε στη Μπιενάλε.

Αναγορεύθηκε σε επίτιμο διδάκτορα του Royal College of Art και διδάκτορα Φιλοσοφίας στο London Metropolitan University. Το 2013, τιμήθηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ για τη για τη συνεισφορά της στις εικαστικές τέχνες.

 

 

 

*****

 

 

 

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ