Πάει ο Παλιός ο Χρόνος, ας πάμε θέατρο παιδιά!
ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ

Πάει ο Παλιός ο Χρόνος, ας πάμε θέατρο παιδιά!

Προτάσεις για μικρούς και μεγάλους Αθηναίους // Από την Κορίνα Φαρμακόρη

 

Σα νερό κυλάνε οι μέρες των γιορτών και πριν καλά καλά το καταλάβουμε, έφτασε το 2014  σεμνά και ταπεινά, όπως έλεγε ένα σύνθημα που χάθηκε στο χρόνο… Όσο ακόμα τα σχολεία είναι κλειστά, ας εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία για βόλτες με χαλαρή διάθεση.

 

Την Κυριακή 5/1 στις 11:30 π.μ. είναι ευκαιρία να επισκεφθούμε το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (www.mcf.gr) για να δούμε την παράσταση "Ο Φαντασμένος Άρχοντας και τα Χρυσά Καρυδότσουφλα", από την ομάδα κουκλοθέατρου "Κοκου-Μουκλό". Μια φορά και ένα καιρό ζούσε ένας φαντασμένος άρχοντας που ήθελε να γίνει Βασιλιάς -να αποκτήσει τη “Μεγάλη Κορόνα”- μα τίποτα καλό δεν είχε πάνω του. Στο παλάτι του είχε παραγεμίσει τις αποθήκες με αγαθά και τρόφιμα που στερούσε από τον λαό του, μα δεν τον ένοιαζε καθόλου. Δεν ξέρω εσείς, αλλά εγώ θέλω πολύ να τον δω να παίρνει το μάθημά του κι ας πρόκειται για παραμύθι…

 

Στο Ίδρυμα μην παραλείψετε να δείτε δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις. Η πρώτη ονομάζεται   «Παραμυθο...σχεδιάσματα» και αποτελείται από παραμυθοφορεσιές και παραμυθοκατασκευές που δημιούργησαν σχεδιαστές του Ομίλου σπουδών μόδας PANSIK, πάνω σε αφηγήσεις της παραμυθούς Σάσας Βούλγαρη. Πρόκειται για μια παραμυθένια έκθεση αντικειμένων, σχεδίων και πολλών εκπλήξεων με αφορμή τα παραμύθια. Η δεύτερη είναι η  Έκθεση Ζωγραφικής του Igli Jorgo "Μικρά παραμύθια", με έργα στα οποία ο καλλιτέχνης ανασύρει και αποτυπώνει συναισθήματα με την οπτική γωνία ενός χαμένου παιδικού ονείρου.

 

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (www.hcm.gr), από την Πέμπτη 2 μέχρι και την Κυριακή 5 Ιανουαρίου, περιμένει τα παιδιά 3-6 ετών με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στη σκιά του καλικάντζαρου». Η παράδοση λέει ότι οι καλικάντζαροι φεύγουν με τον αγιασμό των νερών. Τα παιδιά ανακαλύπτουν μυστικά από τη ζωή τους, μέσα από παγίδες και σπαζοκεφαλιές και τους ξορκίζουν παίζοντας θέατρο σκιών με το σώμα τους. Τις ίδιες ημέρες, τα παιδιά που πηγαίνουν στο Δημοτικό, με το πρόγραμμα «Το γούρι της νέας χρονιάς», θα  κατανοήσουν τι συμβολίζει το γούρι και θα διασκεδάσουν φτιάχνοντας το δικό τους, που θα  αντιπροσωπεύει τις επιθυμίες τους για το νέο έτος.

 

«Ο ‘’πράσινος’’ Μπετόβεν» είναι η παράσταση που θα παιχτεί την Κυριακή 5/1 στις 11:00 π.μ. στο Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη (www.thf.gr) και απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών. Στη θεατρική αυτή παράσταση, τα παιδιά θα γνωρίσουν τον μεγάλο γερμανό συνθέτη και την αγάπη του για τη φύση, όπως και το «μονοπάτι του Μπετόβεν», στο οποίο εμπνεύστηκε την «Ποιμενική Συμφωνία». Ο εξοχικός δρομάκος αν μπορούσε να μιλήσει, θα μας έλεγε πολλά για τον μεγάλο αυτό συνθέτη, γιατί τον είδε να έρχεται πότε με τρύπια παπούτσια και πότε με άδειο στομάχι (πληροφορίες στο 210 3611206).

 

Ο «Πήτερ Παν» ξαναζωντανεύει στον Ελληνικό Κόσμο (www.hellenic-cosmos.gr) και την εορταστική περίοδο θα παιχτούν επιπλέον παραστάσεις. Ο Πήτερ Παν δε θέλει συστάσεις.
Πασίγνωστος, γοητευτικός, αγαπημένος.  Συστάσεις δε θέλει, πιστεύω, και ο Νίκος Κουρής, ο οποίος ενσαρκώνει τον Κάπταιν Χουκ, το μεγάλο αντίπαλο του αθώου ήρωα. Η χώρα του Ποτέ Ποτέ είναι σίγουρα ελκυστική λύση σε σύγκριση με την Ελλάδα της Κρίσης, αλλά μια και δεν ξέρουμε το δρόμο, ας αρκεστούμε στην παράσταση.

 

Ο Παλιός ο Χρόνος μας αποχαιρέτησε και ο Νέος όλοι ευχόμαστε να ήρθε με τα δώρα και χωρίς άλλα ζόρια, η ελπίδα άλλωστε πεθαίνει τελευταία… Χρόνια πολλά σε όλους μας λοιπόν, μικρούς και μεγάλους, με υγεία, χαρά, αγάπη και υπέροχες εμπειρίες!

 

 

 

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ