«Παραμυθούπολη», η λύση στην Κρίση!
ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ

«Παραμυθούπολη», η λύση στην Κρίση!

Προτάσεις για μικρούς και μεγάλους στην πόλη / Από την Κορίνα Φαρμακόρη

 

Μια εβδομάδα χωρίς ήλιο πέρασε, αλλά και χωρίς πολιτική ηγεσία, μια και όλοι θεωρούν υποχρέωσή τους να κάνουν ένα αμφιλεγόμενης αποτελεσματικότητας «πέρασμα» από την ταλαιπωρημένη Κεφαλονιά, οπότε αφήνουν την Αθήνα για λίγο άνευ …λάμψης. Μετά και την έλευση Φιλιππίδη, μπορούμε πλέον να κοιμόμαστε ήσυχοι και να κάνουμε σχέδια για το Σαββατοκύριακο.

 

Η φτώχια φαίνεται πως δε φέρνει μόνο γκρίνια, αλλά και έμπνευση, γι΄αυτό και η Κρίση ενεργοποιεί καλλιτεχνικές δυνάμεις, που ενδεχομένως οι μέρες της ευμάρειας να τις κρατούσαν εφησυχασμένες.  «Κρίσιμη Τέχνη – Τέχνη στην Κρίση» ονομάζεται η έκθεση με έργα των καλλιτεχνών Άννα Κινδύνη, Βλάσση Κανιάρη, Γιάννη Ψυχοπαίδη και  Δημήτρη Κατσούδα που οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού καιΝεολαίας του δήμου Αθηναίων, από τις 6 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη στο Μεταξουργείο (www.cityofathens.gr/node/23407). Οι καλλιτέχνες ανήκουν σε διαφορετικές γενιές και αποτυπώνουν με την προσωπική τους ματιά περιόδους της νεοελληνικής ιστορίας όπως η κατοχή, ο εμφύλιος, η μετανάστευση, η δικτατορία, η μεταπολίτευση αλλά και η σημερινή κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα.

 

Αν δε μπορέσατε να ακούσετε τα χάλκινα και τα ξύλινα ή -ακόμα καλύτερα- αν τα απολαύσατε, την Κυριακή 9/2 στις 11:30 π.μ. στο Μέγαρο Μουσικής (www.megaron.gr) είναι η σειρά των πλήκτρων. «Άκου …τα πλήκτρα» ονομάζεται η συναυλία και πρωταγωνιστούν ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς των οργάνων, το πιάνο, η τσελέστα(!) και το τσέμπαλο. Θα ακούσουμε αποσπάσματα έργων των F. Couperin, W. A. Mozart, L. v. Beethoven, F. Liszt, F. Chopin, Σ. Ραχμάνινοφ, Ι. Στραβίνσκι, B. Bartók, τα οποία γράφτηκαν για τα πληκτροφόρα.

 

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα με παιδική χορωδία και 5 σολίστες μουσικούς παρουσίαζουν την παιδική συναυλία με τίτλο "Τι λέει η αλεπού;", την Κυριακή 9/2 στις 11:00 π.μ. και στις 14:00 μ.μ. στο café του Ιανού (www.ianos.gr). Η συναυλία απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και πολύυυ άνω, είναι εμπνευσμένη από τους Μύθους του Αισώπου και τους στίχους υπογράφει η Ελένη Ζιώγα. Αν το πρόγραμμά σας είναι γεμάτο, μπορείτε να την παρακολουθήσετε την Κυριακή 16 και 23/2, τις ίδιες ώρες.

 

Το Φοίβο Δεληβοριά τον συμπαθώ χωρίς να τον γνωρίζω και μου δίνει την εντύπωση πως έχει διατηρήσει την παιδικότητά του, όπως φαίνεται και από τη συνεργασία του με την Art Act area (www.facebook.com/pages/Art-Act-area/1443269385898075?fref=ts). Την Κυριακή 9/2 στις 12:00 μ.μ.  θα είναι στις «Κυριακές των παιδιών» μαζί με παιδιά 6-12 ετών, για να τους χαρίσει τραγουδιστές ιστορίες με χρώματα, φαντασία και παιχνίδι. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σκοπό έχει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την Αθήνα και να τα κάνει να την αγαπήσουν, οπότε, αν κρίνουμε από τους στίχους των τραγουδιών του, ο Φοίβος Δεληβοριάς μπορεί να βοηθήσει.

 

Τα τελευταία χρόνια όσοι είμαστε γονείς, μια και τα οικονομικά μας δεν είναι ακριβώς ανθηρά, συχνά αναγκαζόμαστε, στα πλαίσια των περικοπών, να «θυσιάσουμε» επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες των παιδιών. Ο Δήμος Κορυδαλλού άκουσε τις προσευχές μας και για 6 Σαββατοκύριακα περιμένει τα παιδιά στην «Παραμυθούπολη» που έχει ετοιμάσει στο Σινέ Παράδεισος (www.cine-paradisos.blogspot.com). Στον αγαπημένο κινηματογράφο των σινεφίλ θα συνυπάρχουν κινηματογραφικές ταινίες, θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις μαριονέτας, παραστάσεις Καραγκιόζη, θεατρικό παιχνίδι, παραστάσεις μαγείας, δημιουργικά εργαστήρια, karaoke party και μαθήματα ice skate. Το ημερήσιο εισιτήριο θα κοστίζει μόλις 3 ευρώ και τα παιδιά θα μπορούν να δουν και να κάνουν τα πάντα!

 

Με την ελπίδα να απαλλαγούμε  -κυριολεκτικά και μεταφορικά- από τη συννεφιά, ας εκμεταλλευτούμε με τον καλύτερο τρόπο το Σαββατοκύριακο που πλησιάζει. Καλές βόλτες!

 

 

 

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ