Άνοιξε η πρώτη βιβλιοθήκη χωρίς ούτε ένα χάρτινο βιβλίο
ΟΙ ΣΕΛΙΔΕΣ

Άνοιξε η πρώτη βιβλιοθήκη χωρίς ούτε ένα χάρτινο βιβλίο

Είναι εξ ολοκλήρου ψηφιακή και βρίσκεται στο Τέξας

ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ/SHOWTIME

 

 

Στο Τέξας, στο Bexar County, η δημόσια βιβλιοθήκη δεν έχει ίχνος βιβλίου.
Αντ' αυτού, η βιβλιοθήκη είναι εφοδιασμένη με iPad και iMacs.
Πρόκειται για την πρώτη ψηφιακή βιβλιοθήκη της χώρας.
Η βιβλιοθήκη ονομάζεται BiblioTech. Φιλοξενεί μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν φορητούς υπολογιστές, τάμπλετς και επιτραπέζιους υπολογιστές.
Το Associated Press επισημαίνει ότι η βιβλιοθήκη μοιάζει με ένα Apple Store.
Αυτή η βιβλιοθήκη, η οποία κόστισε 23.000.00 δολλάρια έγινε αμέσως διάσημη γιαυτό που δε διαθέτει: πραγματικά βιβλία.
Παρόλες τις αντιρρήσεις, η βιβλιοθήκη έχει προσελκύσει χιλιάδες ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο κυρίως από το Χονγκ-Κονγκ, οι οποίοι μελετούν την ιδέα και την εφαρμογή της.

 

Η Μέρι Γκράχαμ, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Νότιας Καρολίνας υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι πρέπει να σταθούν προσεκτικά και να ρίξουν μια ματιά στη βιβλιοθήκη, πιστεύοντας ότι αυτό είναι το μέλλον.
Ενώ ψηφιακές βιβλιοθήκες διαθέτουν σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια της χώρας αυτή είναι η πρώτη δημόσια ψηφιακή βιβλιοθήκη, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει η American Library Association.
Πάντως παρόμοιες κινήσεις στην Καλιφόρνια και την Αριζόνα, δε σημείωσαν επιτυχία, καθώς οι επισκέπτες προτιμούσαν τα «αληθινά βιβλία» από τα ψηφιακά. Η BiblioTech βρίσκεται σε μια από τις οικονομικά υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης, στο South Side, εκεί που οι κάτοικοι δεν έχουν εύκολα οικονομική πρόσβαση στα προϊόντα της Apple.
Οι περισσότερες οικογένειες στην περιοχή εξακολουθούν να μην διαθέτουν Wi - Fi . Η βιβλιοθήκη έχει ξεπεράσει τους 100.000 επισκέπτες κατά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας της.
Οι εργαζόμενοι στην ψηφιακή βιβλιοθήκη υποστηρίζουν ότι έχουν γλυτώσει από το τεράστιο βάρος, τον απίθανα μεγάλο χώρο και τις φθορές ή τις καταστροφές που προκαλούσαν οι αναγνώστες στα βιβλία.

 

*****

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ