Τι θα «χτυπήσω» στο φετινό Athens International Tattoo Convention;
Τέχνες & Πολιτισμός

Τι θα «χτυπήσω» στο φετινό Athens International Tattoo Convention;

Η μεγάλη αθηναϊκή γιορτή της δερματοστιξίας φτάνει αισίως στη 13η της διοργάνωση, καθώς το ραντεβού μας με τους πιο ταλαντούχους καλλιτέχνες του είδους από όλο τον κόσμο έχει οριστεί για τις 10, τις 11 και τις 12 Μαΐου

Την πρώτη φορά που βρέθηκα στο Athens International Tattoo Convention, πριν από 5 χρόνια, θυμάμαι πως είχα πάθει έναν μικρό πανικό.


Για κάποιον όπως εγώ που αγαπά τα τατουάζ, όχι μόνο ως τρόπο έκφρασης αλλά κυρίως ως τέχνη, το να βλέπει σε έναν μεγάλο, ανοιχτό χώρο τους καλύτερους εκπροσώπους της να παρουσιάζουν ζωντανά τη δεξιοτεχνία τους, είναι ένας μικρός παράδεισος.


Θυμάμαι ότι εκείνη τη χρονιά ήθελα να τα κάνω όλα, να τους δοκιμάσω όλους, να γεμίσω το σώμα μου με διαφορετικές τεχνοτροπίες και στυλ. Επειδή όμως το αποτέλεσμα δεν θα ήταν και τόσο καλαίσθητο (και πρακτικά, προφανώς, κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο), συγκρατήθηκα και σκέφτηκα ότι πρέπει να περιοριστώ.


Έκτοτε επισκέπτομαι ανελλιπώς τη μεγάλη αθηναϊκή γιορτή του τατουάζ και φροντίζω να «χτυπάω» και κάτι καινούριο, μεγαλώνοντας και εξελίσσοντας τον καλλιτεχνικό χάρτη του σώματός μου.


Φυσικά δεν είμαι μόνο εγώ που αναμένω πώς και πώς, κάθε χρόνο, τις μέρες του Μαΐου που η καρδιά της διεθνούς και εγχώριας δερματοστιξίας χτυπάει στο Tae Kwon Do του Φαλήρου. Η Αθήνα έχει μάθει το ετήσιο ραντεβού της με το Athens International Tattoo Convention και η προσέλευση αυξάνεται συνεχώς. Πέρσι περισσότεροι από 45.000 επισκέπτες έζησαν την εμπειρία και φέτος αναμένεται ο αριθμός να είναι ακόμα μεγαλύτερος.


Στόχος για φέτος: ένα old school νέο τατουάζ που θα χαραχτεί στην αριστερή μου ωμοπλάτη. Το κόνσεπτ το έχω εντυπώσει περίπου στο μυαλό μου, οπότε θα είμαι εκεί νωρίς, από την πρώτη μέρα, για να αποφύγω τον συνωστισμό και να μελετήσω τους καλλιτέχνες, Έλληνες και ξένους, που ειδικεύονται στο συγκεκριμένο «ρεύμα» ώστε να αποφασίσω σε ποιον θα εμπιστευτώ την υλοποίησή του.


Βέβαια, όπως πλέον γνωρίζουν όλοι, το Athens International Tattoo Convention, που φέτος φτάνει αισίως στη 13η διοργάνωση, δεν είναι μόνο γιορτή του τατουάζ αλλά συνολικότερα της urban και street κουλτούρας, ένα φεστιβάλ στα πρότυπα των αντίστοιχων μεγάλων συναντήσεων του εξωτερικού.


Εκθέσεις τέχνης, skate park, διαγωνισμοί, μουσική με live acts και πολλές ακόμα δραστηριότητες και εκπλήξεις συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία που δεν απευθύνεται μόνο σε όσους λατρεύουν τη δερματοστιξία ή θέλουν να ανανεώσουν τα τατουάζ τους, αλλά σε όλους τους νέους, ζωντανούς και ανήσυχους ανθρώπους της πόλης.


Η φήμη του έχει επεκταθεί μάλιστα και εκτός συνόρων, προσελκύοντας όχι μόνοι καλλιτέχνες και tattoo artists αλλά και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.


Κι επειδή κάθε μεγάλη γιορτή οφείλει να διαθέτει έναν φιλανθρωπικό τόνο που, εκτός από χαρά, να δίνει και ελπίδα, το Athens Tattoo Convention συνεργάζεται και φέτος με το Make A Wish. Στο ειδικό booth που θα έχει στηθεί, οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν tattoo για καλό σκοπό, επιλέγοντας το δικό τους «Αστέρι της Ευχής», στο μέγεθος και το σχέδιο που επιθυμούν, στην τιμή των 20 ευρώ. Όλα τα έσοδα από τη δράση θα διατεθούν στην οργάνωση, ώστε να πραγματοποιηθούν και φέτος οι επιθυμίες παιδιών με σοβαρές ασθένειες.

 

Info

13ο Athens International Tattoo Convention 2019
10 – 11 – 12 Μαΐου 2019
Γήπεδο Tae Kwon Do
Oλυμπιακός Πόλος Φαλήρου, Ολυμπιακά Ακίνητα
Μωραϊτίνη 2, Π. Φάληρο (Απέναντι από τα Village Cinemas Π. Φαλήρου)
Τιμές εισιτηρίων : Ημερήσιο: 10€, Τριήμερο: 20€
http://www.athenstattooconvention.gr/
FB: @athenstattooconvention
Instagram: @athenstattooconvention

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Άσμα Ασμάτων» στο «Αναγνωστικό της Γαλιλαίας»: Μια συζήτηση με τους ηθοποιούς του Θεάτρου Τέχνης

Τέχνες & Πολιτισμός Το «Άσμα Ασμάτων» στο «Αναγνωστικό της Γαλιλαίας»: Μια συζήτηση με τους ηθοποιούς του Θεάτρου Τέχνης

12.1.2021
«The Thread»: Μία online παράσταση που ενώνει τους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς με τον σύγχρονο

Τέχνες & Πολιτισμός «The Thread»: Μία online παράσταση που ενώνει τους παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς με τον σύγχρονο

5.1.2021
Χριστούγεννα στην Αθήνα: Στείλτε την ευχή σας για το 2021

Τέχνες & Πολιτισμός Χριστούγεννα στην Αθήνα: Στείλτε την ευχή σας για το 2021

24.12.2020
Transition Enter Communities of Body: Τέσσερις Ευρωπαίοι και Αφρικανοί καλλιτέχνες του χορού παρουσιάζουν έργα σε εξέλιξη

Τέχνες & Πολιτισμός Transition Enter Communities of Body: Τέσσερις Ευρωπαίοι και Αφρικανοί καλλιτέχνες του χορού παρουσιάζουν έργα σε εξέλιξη

18.12.2020
«1821 πριν και μετά»: Παρακολουθήστε ζωντανά την παρουσίαση της νέας έκθεσης του Μουσείου Μπενάκη

Τέχνες & Πολιτισμός «1821 πριν και μετά»: Παρακολουθήστε ζωντανά την παρουσίαση της νέας έκθεσης του Μουσείου Μπενάκη

17.12.2020
Μουσείο Μπενάκη: Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση της έκθεσης «1821 Πριν και Μετά»

Τέχνες & Πολιτισμός Μουσείο Μπενάκη: Η πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση της έκθεσης «1821 Πριν και Μετά»

16.12.2020
Ομόνοια 2021: Ένα εικαστικό ημερολόγιο τοίχου της Άρτεμις Χατζηγιαννάκη με θέμα την πλατεία Ομονοίας

Τέχνες & Πολιτισμός Ομόνοια 2021: Ένα εικαστικό ημερολόγιο τοίχου της Άρτεμις Χατζηγιαννάκη με θέμα την πλατεία Ομονοίας

15.12.2020
Αριστείδης Λάππας: Ψηφιακή περιήγηση στην έκθεση «Tenderness of a Cutting Sword»

Τέχνες & Πολιτισμός Αριστείδης Λάππας: Ψηφιακή περιήγηση στην έκθεση «Tenderness of a Cutting Sword»

10.12.2020
Η ταινία «I Am Not your Negro» και οι Αφροέλληνες

Τέχνες & Πολιτισμός Η ταινία «I Am Not your Negro» και οι Αφροέλληνες

9.12.2020
Ηλεκτρονική δημοπρασία έργων τέχνης και αντικειμένων για την ενίσχυση του Μουσείου Μπενάκη

Τέχνες & Πολιτισμός Ηλεκτρονική δημοπρασία έργων τέχνης και αντικειμένων για την ενίσχυση του Μουσείου Μπενάκη

5.12.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ