Λίνα Νικολακοπούλου
Βιβλίο

Booklab Festival στο Θέατρο Olvio: Μια τριήμερη γιορτή για τη δημιουργική γραφή

Το πρώτο Φεστιβάλ Δημιουργικής Γραφής έρχεται στο Olvio Theatre στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου

Το πρώτο Φεστιβάλ Δημιουργικής Γραφής έρχεται στο Olvio Theatre στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου. Μια γιορτή που θα μας δώσει την ευκαιρία να συναντήσουμε τους δασκάλους για τη δημιουργική γραφή, τον στίχο και το παραμύθι, που συνεργάζονται με το Μικρό Πολυτεχνείο. Στο φεστιβάλ, που έχει ελεύθερη είσοδο, θα συμμετάσχουν εικαστικοί και εκδότες με μια έκθεση καινούργιων αλλά και παλαιών βιβλίων, ώστε οι νέοι δημιουργοί να γνωρίσουν τους κατάλληλους ανθρώπους του χώρου σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας. Πέντε από τους φετινούς δασκάλους μάς μίλησαν για την εμπειρία της διδασκαλίας τους.


Λίνα Νικολακοπούλου, στιχουργός

Δέκα και μισή, Τρίτη βράδυ. Μόλις έχετε βγει από την ομάδα της αυτόματης γραφής, μετά το σεμινάριο στο Γκάζι. Τι σκέφτεστε; Τόσοι άνθρωποι με ζωντανό εσωτερικό κόσμο και επιθυμία να μάθουν να τον εκφράζουν πιο ανάγλυφα και με μεγαλύτερη ακρίβεια είναι χαρά. Μια πολύ όμορφη εμπειρία για μένα.


Κώστας Φασούλας, στιχουργός

 

Ακούστηκε ότι με τον Νότη Μαυρουδή δεν θα μείνετε σε ένα «Μικρό παράπονο» αλλά ότι έρχεται και μια μεγάλη συνεργασία με τους μαθητές από το σεμινάριο της στιχοποίησης που συντονίζετε. Νομίζω, είναι η αγωνία και το βαθύ καλλιτεχνικό αίσθημα του Νότη Μαυρουδή να αφουγκραστεί και να συναντηθεί μουσικά με τον λόγο νέων στιχουργών του τμήματος της στιχοποίησης που εδώ και χρόνια συντονίζω στο Μικρό Πολυτεχνείο. Πράξη τιμητική για το τμήμα, βάση αισιοδοξίας για το αύριο.


Άγγελος Σφακιανάκης, μουσικός παραγωγός

 

Ο «Μικρός Ήρως» και το «Μικρό Πολυτεχνείο», μετά το CD «16 γάμοι για μιαν αγάπη», ποια μεγάλα σχέδια έχουν για τους φετινούς μαθητές από το Μικρό Μουσικό Σχολείο Στίχου; Να που συμπράττω για δεύτερη φορά με το Μικρό Πολυτεχνείο. Προηγήθηκε η έκδοση «Νέοι στιχουργοί στο φως». Οι συνεργασίες μας γίνονται σελίδες και CDs. Φέτος ένας «Μικρός Ήρως» αναλαμβάνει το προπονητικό κομμάτι των νέων στιχουργών. Ασκήσεις στην ευστοχία. Μια αναμόχλευση των παθών με καλλιέργεια συναισθημάτων για να γεννηθούν δυνατά νέα τραγούδια και να βρουν το κοινό που θα τα αγαπήσει.


Γιώργος Φλωράκης, ραδιοφωνικός παραγωγός

 

Βάζει η τάξη σας στο Μικρό Πολυτεχνείο τα παραμύθια, βάζει η τάξη της Ελευθερίας Ντέλλα την εικονογράφηση, κι έτοιμο το παιδικό βιβλίο, ναι; Το Μικρό Πολυτεχνείο έχει παράδοση στην έκδοση έργων των μαθητών του. Στην περίπτωση αυτή θα πάμε βήμα-βήμα. Πρώτα θα δοκιμάσουμε τις ιστορίες που θα γράψουμε στην «Αφήγηση της μεγαλύτερης νύχτας του χρόνου» (21 Δεκεμβρίου). Ύστερα θα συνεργαστούμε με τα παιδιά του τμήματος εικονογράφησης της Ελευθερίας κι ελπίζω το υλικό που θα προκύψει να μη μας επιτρέψει να το αφήσουμε στο συρτάρι.


Χριστίνα Οικονομίδου, ποιήτρια

 

Πολλοί οι μαθητές σας που μετά τα σεμινάρια μαζί σας εκδόθηκαν. Διδάσκεται η ποίηση; Πάνω από 20 νέοι ποιητές και πεζογράφοι έχουν εκδοθεί ως τώρα μέσα από τη μαθητεία τους στα τμήματα Δημιουργικής Γραφής που συντονίζω στον χώρο από το 2004. Εξάλλου, η μαθητεία σε όλες τις μορφές τέχνης συνηθίζεται από την αρχαιότητα. Όπως η μουσική, η ζωγραφική κ.λπ., έτσι και η ποίηση μπορεί να διδαχτεί ως έναν βαθμό. Ο δρόμος μετά είναι ανοιχτός για τον καθένα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιβλία που θα διαβάσουμε στην καραντίνα

Βιβλίο Βιβλία που θα διαβάσουμε στην καραντίνα

24.11.2020
«Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας»: Ένα βιβλίο για να αγαπήσετε τη γεωγραφία εσείς και τα παιδιά σας

Βιβλίο «Αιχμάλωτοι της γεωγραφίας»: Ένα βιβλίο για να αγαπήσετε τη γεωγραφία εσείς και τα παιδιά σας

23.11.2020
«Έξοδος από το χάος-Κρίση στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή»: Μία διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το νέο βιβλίο του Ζιλ Κεπέλ

Βιβλίο «Έξοδος από το χάος-Κρίση στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή»: Μία διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή το νέο βιβλίο του Ζιλ Κεπέλ

23.11.2020
«Ας μιλήσουμε!»: Ξεκινά το διαδικτυακό πρόγραμμα για επαγγελματίες στον χώρο του βιβλίου και όχι μόνο

Βιβλίο «Ας μιλήσουμε!»: Ξεκινά το διαδικτυακό πρόγραμμα για επαγγελματίες στον χώρο του βιβλίου και όχι μόνο

3.11.2020
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή: Bazaar βιβλίου με έκπτωση έως και 70%

Βιβλίο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή: Bazaar βιβλίου με έκπτωση έως και 70%

27.10.2020
Το Σκισμένο Τούλι: Το νέο μυθιστόρημα της Έλενας Ακρίτα από τις εκδόσεις Διόπτρα

Βιβλίο Το Σκισμένο Τούλι: Το νέο μυθιστόρημα της Έλενας Ακρίτα από τις εκδόσεις Διόπτρα

26.10.2020
Περιπλανώμενος - Ο μονόλογος ενός συγγραφέα

Βιβλίο Περιπλανώμενος - Ο μονόλογος ενός συγγραφέα

16.10.2020
«Ιερή σκοτεινή νύχτα»: Το καινούργιο αστυνομικό του Michael Connelly από τις εκδόσεις Διόπτρα

Βιβλίο «Ιερή σκοτεινή νύχτα»: Το καινούργιο αστυνομικό του Michael Connelly από τις εκδόσεις Διόπτρα

5.10.2020
Μεγάλος διαγωνισμός: Το αστυνομικό μυθιστόρημα στη LiFO

Βιβλίο Μεγάλος διαγωνισμός: Το αστυνομικό μυθιστόρημα στη LiFO

1.10.2020
«Η Φίλη»: Το δεύτερο ψυχολογικό θρίλερ της Teresa Driscoll

Βιβλίο «Η Φίλη»: Το δεύτερο ψυχολογικό θρίλερ της Teresa Driscoll

29.9.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 29.11.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ