Ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας 10 πιάτων με άξονα τη δημιουργική κουζίνα και τις ποιοτικές πρώτες ύλες της ελληνικής φύσης.
Γεύση

O sous chef του τριάστερου «The Fat Duck» έρχεται στο Mylos Bar Restaurant της Σαντορίνης

Ο ανερχόμενος Βρετανός σεφ θα παρουσιάσει ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας 10 πιάτων με άξονα τη δημιουργική κουζίνα και τις ποιοτικές πρώτες ύλες της ελληνικής φύσης.

Το Mylos Bar Restaurant και ο resident chef Σταύρος Υφαντίδης φιλοξενούν στην κουζίνα τους τον sous chef του διάσημου βρετανικού εστιατορίου «The Fat Duck», Ollie Bridgwater, στις 3 Αυγούστου.


Η διαδρομή του ανερχόμενου Βρετανού σεφ από το Λινκολνσάιρ της ανατολικής Αγγλίας στις πιο σημαντικές κουζίνες του κόσμου αποτελεί ορισμό του success story. Μόλις 14 ετών, ο Ollie έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου πλένοντας πιάτα. Χρειάστηκε να αποκρύψει την πραγματική ηλικία του και να ρισκάρει.


Γρήγορα ανέπτυξε μαγειρικές δεξιότητες και στη συνέχεια άνοιξε τα φτερά του με μαθητείες σε κορυφαία εστιατόρια ανά την Ευρώπη.

 

Ollie Bridgwater


Επιστρέφοντας στο Ηνωμένο Βασίλειο, βρέθηκε στην κουζίνα του βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin «The Fat Duck» στο πλευρό ενός πρωτοπόρου της διεθνούς γαστρονομίας, του chef Heston Blumenthal. Εκεί εργάζεται και δημιουργεί τα τελευταία έξι χρόνια, τελειοποιώντας τεχνικές που βασίζονται στην απαιτητική προετοιμασία, την έμφαση στη λεπτομέρεια και τον σεβασμό στα ποιοτικά υλικά.


Μαζί με τον resident chef του Mylos Bar Restaurant Σταύρο Υφαντίδη και τον ταλαντούχο assistant pastry chef των ξενοδοχείων Grande Bretagne και King George Athens Ιωάννη Κίκιρα, θα δημιουργήσουν ένα μοναδικό μενού γευσιγνωσίας 10 πιάτων με άξονα τη δημιουργική κουζίνα και τις ποιοτικές πρώτες ύλες της ελληνικής φύσης.

 

Το Mylos Bar Restaurant στην Σαντορίνη.

 

Gastronomy eruption menu

(τιμή κατ' άτομο με κρασί: 110 ευρώ)

 

Καβούρι, Ξινόμηλο και Ραπανάκι (Ollie Bridgwater)

 

Σφυρίδα και Shiso (Σταύρος Υφαντίδης)

 

Ψωμί με βούτυρο Αστακού (Ιωάννης Κίκιρας)

 


Χτένια, σούπα Αμυγδάλου, Σταφύλι και Φουά γκρα (Ollie Bridgwater)


Σκουμπρί, γαλάκτωμα Κόλιανδρου και Ενταμάμε (Σταύρος Υφαντίδης)


Καραβίδα, Παστινάκι, Αγριοράπανο και Χαβιάρι (Σταύρος Υφαντίδης)

Ψητή Πάπια σε μπαχαρικά, Ψωμί και Ραπάνι (Ollie Bridgwater)Γιαούρτι, Μέλι, Καρύδι (Ιωάννης Κίκιρας)

Φυστίκι κρεμέ, Βερύκοκο, σορμπέ Λουΐζας (Ιωάννης Κίκιρας)

Τρούφα Σοκολάτας με Λεμόνι (Ιωάννης Κίκιρας)

 

Info
3 Αυγούστου 2019
Ώρα: 20:00
Mylos Bar Restaurant, Σαντορίνη
Τηλέφωνο κρατήσεων (έως Τρίτη 30/7) : 22860 25640
www.mylossantorini.com

Γεύση
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 27.10.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ