Οι οινοποιοί της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» γιορτάζουν τον τρύγο προσκαλούν το κοινό στην ετήσια εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων.
Γεύση

«Βοροινά 2019»: Τα κρασιά του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Δεκάδες οινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας θα βρεθούν στην δημοφιλή εκδήλωση γευσιγνωσίας.

Τα «ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πιο επιτυχημένες οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα. Από το 2005 που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά διεξάγονται ανελλιπώς κάθε χρόνο με τη θερμή ανταπόκριση χιλιάδων βορειοελλαδιτών, και όχι μόνο, φίλων του κρασιού, επαγγελματιών και καταναλωτών.


Φέτος, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου οι οινοποιοί της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» γιορτάζουν τον τρύγο προσκαλούν το κοινό στην ετήσια εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων που θα πραγματοποιηθεί στην Προβλήτα 1, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

 

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, ημίγλυκοι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και μία σειρά από αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι στη διάθεση του κοινού, δίπλα στους δημιουργούς τους.

 

Οίνοι και μία σειρά από αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι στη διάθεση του κοινού.

 

Tα θεματικά περίπτερα

«Ο Τρύγος στην Πόλη, ο Τρύγος αλλιώς»
Μία ξεχωριστή δραστηριότητα για τους μικρούς επισκέπτες των ΒορΟινών, όπου με διαδραστικό τρόπο θα γνωρίσουν το σταφύλι και τον τρύγο, από το βιωματικό εργαστήρι "Παίζοντας σε Παραδοσιακά Μονοπάτια".
Ώρες: 18:30-19:15, 19:30-20:15 και 20:30-21:15

 

«Τα Ροζέ των ΒορΟινών»
Γευστική δοκιμή ροζέ οίνων με τις ετικέτες που έχουν επιλέξει οι οινοποιοί της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος».

 

«Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»
Παρουσίαση του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» με τα επισκέψιμα οινοποιεία και τους αμπελώνες των 27 οινοποιείων-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος.


-Προτάσεις με οινικές διαδρομές και οινοτουριστικά πακέτα.
-Κουίζ γνώσεων με οινοτουριστικά δώρα
Ώρες: 20:00, 20:30, 21:00 και 21:30

 

«Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης»
Γευστική δοκιμή των καλύτερων οίνων και του καλύτερου αποστάγματος του «Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων 2019».


Το Thessaloniki Food Festival στα ΒορΟινά, με τις ετικέτες «Γοργόνα» του αστικού αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης και αρτοποιήματα «Κουκουμέρια» εμπνευσμένα από το αμπέλι και το κρασί.

 

Επίσης, στο πλαίσιο των ΒορΟινών, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το masterclass «Τόπος ή τρόπος;» με τον master of wine Κωνταντίνο Λαζαράκη. Πρόκειται για μία άσκηση πάνω στον αμπελώνα και το στυλ των κορυφαίων οινοποιών της Βόρειας Ελλάδας, με τη συμμετοχή του κοινού.

 

Τα οινοποιεία-μέλη της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που συμμετέχουν στα ΒορΟινά το Σάββατο 21/9/19: ΑΑΟΣ Βαένι Νάουσα/ Δύο Φίλοι/ Zoinos Winery/ Κατώγι Αβέρωφ/ Kitrvs Winery/ Κτήμα Άλφα/Κτήμα Βιβλία Χώρα/ Κτήμα Βογιατζή/ Κτήμα Γεροβασιλείου/ Κτήμα Γκλίναβος/ Κτήμα Καμκούτη/ Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη/ Κτήμα Λειβαδιώτη/ Κτήμα Παυλίδη/ Κτήμα Πόρτο Καρράς/ Κτήμα Στεργίου/ Κτήμα Τέχνη Οίνου/ Κτήμα Φλόριαν/ Κτήμα Φουντή/ Κυρ-Γιάννη/ Μυλοπόταμος – Οίνοι Αγίου Όρους/ Μπουτάρη/ Οινοποιείο Κεχρής/ Tsantali


Τα ΒορΟινά πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Thessaloniki Food Festival.

 

Info
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
Ώρα: 18:00-22:00
Προβλήτα 1, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 5€ το άτομο και περιλαμβάνει το συλλεκτικό ποτήρι γευσιγνωσίας.
www.voroina.gr
Για περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθείτε στην ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στα τηλέφωνα: 2310 281617 & 2310 281632 ή στο email: info@wineroads.gr

 

Γεύση
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 27.11.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ