Εστιατόριο ο Καλοφαγάς: Το σιτεμένο κρέας στην πιο ποιοτική εκδοχή του
Γεύση

Εστιατόριο ο Καλοφαγάς: Το σιτεμένο κρέας στην πιο ποιοτική εκδοχή του

Η σταβλίσια μπριζόλα, το χειροποίητο μοσχαρίσιο λουκάνικο, η Tomahauk και το Ribe Εye είναι κάποιες από τις επιλογές του μενού που έχουν κάνει τον Καλοφαγά must για όσους εκτιμούν το καλό ελληνικό κρέας.

Η λέξη «καλοφαγάς», που μάλλον δεν θα συναντήσεις εύκολα σε άλλες γλώσσες, συνδέεται με την ελληνική παράδοση και τη νοστιμιά της κουζίνας του τόπου μας.

 

Στον Καλοφαγά αυτή η παράδοση μένει ζωντανή εδώ και δεκαετίες, αφού το γνωστό εστιατόριο στα Βριλήσσια συνεχίζει με την τρίτη γενιά και τον Παναγιώτη Σολδάτο αυτό που ξεκίνησε ο παππούς της οικογένειας όταν επέστρεψε από τον Καναδά το 1970.

 

Μαζί του έφερε την τέχνη του σιτέματος αλλά και τη γνώση σχετικά με τις διαφορετικές κοπές, δημιουργώντας πιάτα με τρυφερά και πεντανόστιμα κρέατα που θα σε καταπλήξουν.


Η σταβλίσια μπριζόλα, το μοσχαρίσιο συκώτι, το φιλέτο, το χειροποίητο μοσχαρίσιο λουκάνικο, η Tomahauk και το Ribe Εye είναι κάποιες από τις επιλογές του μενού που έχουν κάνει τον Καλοφαγά must spot για όσους εκτιμούν το καλό ελληνικό κρέας που σιτεύεται εκεί και σερβίρεται με φρέσκες πατάτες και δροσερές σαλάτες εποχής.

 

Η σταβλίσια μπριζόλα, το μοσχαρίσιο συκώτι, το φιλέτο, το χειροποίητο μοσχαρίσιο λουκάνικο, η Tomahauk και το Ribe Εye είναι κάποιες από τις επιλογές του μενού.

 

Στις συνταγές που πρέπει να δοκιμάσεις είναι και τα μοσχαρίσια μάγουλα με φρέσκο κρεμμυδάκι και δαμάσκηνα, αλλά και ένα ιδιαίτερο τυροπιτάρι με χειροποίητο φύλλο, μανούρι και δυόσμο. Στον Καλοφαγά ακόμα και το κοντοσούβλι ψήνεται τη στιγμή που το παραγγέλνεις σε μικρό σουβλί, ώστε να είναι πάντα φρέσκο και ζουμερό και να αναδεικνύει όλη την ποιότητα των υλικών.

 

Ο μίνιμαλ χώρος, που δεν χάνει την αισθητική της παράδοσης, σε κερδίζει αμέσως και σε προετοιμάζει για μια γευστική εμπειρία με πρωταγωνιστή το κρέας στην καλύτερη εκδοχή του. Είναι σίγουρο πως ο παππούς δημιουργός του Καλοφαγά χαμογελά με περηφάνια!

 

Ο μίνιμαλ χώρος, που δεν χάνει την αισθητική της παράδοσης, σε κερδίζει αμέσως και σε προετοιμάζει για μια γευστική εμπειρία με πρωταγωνιστή το κρέας στην καλύτερη εκδοχή του.

 

Η λέξη «καλοφαγάς», που μάλλον δεν θα συναντήσεις εύκολα σε άλλες γλώσσες, συνδέεται με την ελληνική παράδοση και τη νοστιμιά της κουζίνας του τόπου μας.

 

Πλατεία 28ης Οκτωβρίου & Π.Π. Γερμανού 1, Βριλήσσια, 210 8040380, www.o-kalofagas.gr, FB: O Kalofagas, Instagram: okalofagas

Γεύση

ΣΗΜΕΡΑ 19.2.2020

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ