To Hendrick’s Gin φέρνει άρωμα καλοκαιριού μέσα στον χειμώνα!
Γεύση

To Hendrick’s Gin φέρνει άρωμα καλοκαιριού μέσα στον χειμώνα!

Η θρυλική Lesley Gracie δημιούργησε το πρώτο limited edition του Hendrick’s, ένα ασυνήθιστα αρωματικό τζιν που αποπνέει την αίσθηση μιας ολόκληρης ανθοδέσμης καλοκαιρινών λουλουδιών.

ADVERTORIAL

Tο θερινό ηλιοστάσιο ή Midsummer Solstice στα αγγλικά είναι ένα ετήσιο φαινόμενο κατά το οποίο ο πλανήτης μας καταγράφει τη μεγαλύτερη κλίση ως προς τον ήλιο. Στο Βόρειο Ημισφαίριο αυτό συνεπάγεται τη μεγαλύτερη ημέρα του έτους, με τις περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας (21 Ιουνίου 2019).


Αυτή η ημέρα κορύφωσης της ωρίμανσης για το βασίλειο των φυτών γιορτάζεται από πολλές διαφορετικές κουλτούρες σε ολόκληρο τον κόσμο ως σύμβολο της απεριόριστης δύναμης γονιμότητας της φύσης. Άφθονα λουλούδια, γιορτές και συμβολικές κινήσεις και τελετουργίες αποτίουν φόρο τιμής σε αυτήν τη μαγική ημέρα, καθώς το γευστικό και αρωματικό προφίλ των λουλουδιών αγγίζει την αισθητηριακή κορύφωση.

 

Αντλώντας έμπνευση από το φαινόμενο, η Master Distiller και θρυλική δημιουργός του Hendrick's Gin, Lesley Gracie, μηχανεύτηκε μια ιδιαίτερη εκδοχή του, το Hendrick's Midsummer Solstice, στο οποίο πρόσθεσε μια σειρά από αρωματικά εκχυλίσματα που αιχμαλωτίζουν την υπέροχη αισθησιακή ένταση του μέσου του θέρους. Το αποτέλεσμα είναι ένα ασυνήθιστα αρωματικό τζιν με ένα βαθιά λουλουδένιο άρωμα που παντρεύεται αρμονικά με μια ανάλαφρη και πολυσύνθετη γευστική αίσθηση, αλλά και ένα παρατεταμένο και νωχελικό τελείωμα που θυμίζει το θερινό ηλιοστάσιο στη Σκωτία, όπου το σούρουπο και η αυγή μπλέκονται άρρηκτα μεταξύ τους.

 

 

Στη γεύση, το λουλουδιασμένο μπουκέτο αρωμάτων υποχωρεί για να αναγνωρίσουμε το χαρακτηριστικό προφίλ του Hendrick's Gin, με νότες αρκεύθου, νύξεις μπαχαρικών και ένα μαλακό αρωματικό τελείωμα που αγκαλιάζει το στόμα, προτού δώσει τη θέση του στη φρεσκάδα του αγγουριού και το γνώριμο χάδι του τριαντάφυλλου.


Ακόμα και η φιάλη του Hendrick's Midsummer Solstice, με το σκούρο μοβ της χρώμα, αντανακλά το χρώμα του βραδινού ουρανού πάνω από το αποστακτήριο την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, όταν το σκοτάδι κρέμεται σαν υποψία για λίγες μόνο ώρες. Η ετικέτα της απεικονίζει ένα μπουκέτο με ανθισμένα λουλούδια τοποθετημένα μέσα σε έναν τελετουργικό κύκλο – φόρο τιμής στις εκατοντάδες παραδόσεις για το ηλιοστάσιο παντού στον κόσμο.

 

Πώς να φτιάξετε το Midsummer Solstice Spritz;


Γεμίζουμε το ποτήρι κρασιού με πολύ πάγο. Προσθέτουμε τα συστατικά. Αναδεύουμε. Γαρνίρουμε με μια φέτα αγγουριού και πορτοκάλι.

 

50 ml Hendrick's Midsummer Solstice

150 ml τόνικ 

50 ml αφρώδης οίνος

 

Απολαύστε το αργά ως απλό spritz, αφήνοντας τις μπουρμπουλήθρες να αιχμαλωτίσουν τα λουλουδάτα αρώματα και να τα λικνίσουν μέχρι την επιφάνεια, όπου σκάνε και εκτινάσσονται ως την οσφρητική ζώνη, απελευθερώνοντας ένα απολαυστικό άρωμα. H ελαφράδα ισορροπεί με την πολυπλοκότητα και το τελείωμα έρχεται σαγηνευτικά παρατεταμένο, ενώ υπογραμμίζεται με τις χαρακτηριστικές νότες τριαντάφυλλου και αγγουριού.

Γεύση
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 23.10.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ