Το περιοδικό πρόσφατα της απένειμε τον τίτλο «Οινοποιείο της Χρονιάς» για το 2020, έναν τίτλο που της έχει αποδοθεί 19 συνολικά φορές τα τελευταία 33 χρόνια.
Γεύση

H οινοποιία Μπουτάρη ανάμεσα στις 6 καλύτερες του κόσμου, σύμφωνα με το αμερικάνικο «Wine & Spirits»

Το αμερικανικό κλαδικό περιοδικό τίμησε για άλλη μια χρονιά την οινοποιία Μπουτάρη.

H οινοποιία Μπουτάρη κατατάσσεται και πάλι ανάμεσα στις 6 καλύτερες οινοποιίες παγκοσμίως σύμφωνα με το αμερικάνικο κλαδικό περιοδικό “Wine & Spirits”. Το περιοδικό πρόσφατα της απένειμε τον τίτλο «Οινοποιείο της Χρονιάς» για το 2020, έναν τίτλο που της έχει αποδοθεί 19 συνολικά φορές τα τελευταία 33 χρόνια.

 

Με αυτή τη διάκριση η οινοποιία παραμένει και πάλι το μοναδικό, ελληνικό οινοποιείο που εκπροσωπεί τη χώρα μας στην top 6αδα του παγκόσμιου οινικού χάρτη. Η σημασία της βράβευσης είναι σπουδαία γιατί προκύπτει από μια σειρά τυφλών γευστικών δοκιμών των κρασιών Boutari που προμηθεύονται από την αγορά των ΗΠΑ οι δημοσιογράφοι και κριτικοί του περιοδικού, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

 

Συγκεκριμένα, για την επίτευξη της διάκρισης «Οινοποιείο της Χρονιάς 2020», τα κρασιά που δοκιμάστηκαν και ξεχώρισαν είναι τα εξής: Grande Reserve Naoussa Boutari 2013 | 94 βαθμούς, Επετειακή Νάουσσα Μπουτάρη 2017 | 92 βαθμούς και Σαντορίνη Μπουτάρη 2019 | 90 βαθμούς.

 

Την 6αδα των καλύτερων οινοποιείων που έχουν διακριθεί τις περισσότερες φορές την συμπληρώνουν οι εξής: Penfolds (Αυστραλία), Concha y Toro (Χιλή), Chateau Ste. Michelle (USA), Antinori (Ιταλία) και Ridge (Καλιφόρνια).

Γεύση
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ