Guide Picks

«Τα ΒορΟινά» και οι «Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά»

Τι θα δούμε τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη

 

Οι οινοπαραγωγοί της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» τον Σεπτέμβρη γιορτάζουν τον τρύγο και σας προσκαλούν στην ετήσια εκδήλωσή τους «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, με οίνους και αποστάγματα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα και πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

 

Ακόμη, έως τις 22 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιούνται ήδη σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, κάβες, εστιατόρια, wine bars και άλλους χώρους, ποικίλες εκδηλώσεις οινογνωσίας και γευσιγνωσίας με στόχο την γνώση αλλά και την απόλαυση των εκλεκτών κρασιών μας.

 

Η κεντρική εκδήλωση γευσιγνωσίας οίνων και αποσταγμάτων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, με τη συμμετοχή των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αμπελοοινικά αποστάγματα, από τα σημαντικότερα αμπελοτόπια και τα πλέον δημοφιλή οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας, θα είναι, μαζί με τους δημιουργούς τους, στη διάθεση του κοινού.

 

 

Ακόμη, στο πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, την ίδια ημέρα, το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό τυφλής γευσιγνωσίας, να ενημερωθεί για τον οινοτουρισμό και το δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», να δοκιμάσει εδέσματα από διάφορες επιχειρήσεις παραδοσιακών προϊόντων και να γνωρίσει πως συνδυάζεται το κρασί με το τυρί αλλά και τους λουκουμάδες!

 

Οι μικροί επισκέπτες των ΒορΟινών, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν σε τρεις ξεχωριστές παραστάσεις το έργο «O Καραγκιόζης τρυγητής»  από το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Στανίση, σε τρεις παραστάσεις.

 

«Τα ΒορΟινά» αποτελούν μία από τις πλέον αγαπητές οινικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα που το οινόφιλο κοινό αγκάλιασε από το 2005 όπου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά.

 Από τότε έχει καθιερωθεί και διεξάγεται ανελλιπώς κάθε χρόνο με τη θερμή ανταπόκριση χιλιάδων βορειοελλαδιτών, και όχι μόνο, φίλων του κρασιού, επαγγελματιών και καταναλωτών.

 

Η είσοδος για την κεντρική εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 5€ το άτομο και περιλαμβάνει το ειδικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

 

Τα ΒορΟινά είναι η ετήσια θεσμοθετημένη εκδήλωση της ένωσης οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και πραγματοποιούνται  υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη συνεργασία του Thessaloniki Food Festival.

 

Περιμένοντας «Τα ΒορΟινά» το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου προσκαλούμε το κοινό της Θεσσαλονίκης να ακολουθήσουμε μαζί τις «Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα Τα ΒορΟινά» στην πόλη, σε επιλεγμένα σημεία της, όπως εστιατόρια, wine bar, κάβες αλλά και άλλους χώρους όπως η Casa Bianca και το οινοποιείο Κεχρής.

 Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, κάθετες και οριζόντιες γευστικές δοκιμές, γνωριμία με ποικιλίες και οίνους νέων και παλαιωμένων εσοδειών σε ατελείωτες οινογευσίες, food & wine dines, απολαυστικά pairings, wine cocktails και wine parties, προτάσεις για περισσότερη οινική απόλαυση και κυρίως πολλές συναντήσεις με τους οινοπαραγωγούς της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», σε ένα συναρπαστικό ταξίδι ατελείωτων οινικών περιηγήσεων!

Από τη Δευτέρα 11 έως και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, με οδηγό το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των εκδηλώσεων που θα προηγηθούν της κεντρικής γνωστής και αγαπημένης μας εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά», επιλέγουμε οινικές διαδρομές, κάνοντας κράτηση όπου είναι απαραίτητο.

Όλο το ενημερωτικό υλικό με το πρόγραμμα των οινικών περιηγήσεων, τα καταστήματα-συνεργάτες όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις, τους οινοπαραγωγούς που συμμετέχουν, δελτία τύπου και φυσικά τα ενημερωτικά έντυπα σε ηλεκτρονική μορφή, θα το βρείτε στην ιστοσελίδα www.voroina.gr που ενημερώνεται συνεχώς.

 

 

Διοργάνωση: Ένωση Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»
www.winesofnorthgreece.grwww.wineroads.gr


Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.voroina.gr ή απευθυνθείτε στην ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στα τηλέφωνα: 2310 281617 & 2310 281632 ή στο email: [email protected]

Συνεχόμενες αναρτήσεις με νέα και πληροφορίες πραγματοποιούνται από τις σελίδες στο facebook www.facebook.com/voroina και www.facebook.com/winesofnorthgreece

 

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ