Επιλεκτικό, φιλόξενο και προσιτό, το φεστιβάλ προτείνει κατά τη διάρκεια 6 ημερών ένα πρόγραμμα εξαιρετικά ενδιαφέρον.
Μουσική

Festival PolyPhoniK: Ένα πρωτότυπο φεστιβάλ αφιερωμένο στο ραδιόφωνο και την ακρόαση ξεκινά στην Τήνο

Μια γαλλοελληνική διοργάνωση για το ραδιόφωνο, τον ήχο και την ακρόαση έρχεται στον Κουμάρο της Τήνου.

Kαρπός γαλλοελληνικής συνεργασίας, το νέο φεστιβάλ PolyPhoniK έρχεται από τις 23 έως τις 28 Ιουλίου στην Τήνου και συγκεντρώνει Έλληνες και Γάλλους συγγραφείς, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, μουσικούς, με σκοπό να αναδείξει την απόλαυση της ακρόασης και την ιδιαιτερότητας του ραδιοφώνου.  

 

Το PolyPhoniK φιλοδοξεί να γίνει χώρος διαλόγου δημοσιογραφικών και καλλιτεχνικών ιστοριών και παραδόσεων, ελληνόφωνων και γαλλόφωνων που δεν είχαν μέχρι στιγμής συναντηθεί.

 

Επιλεκτικό, φιλόξενο και προσιτό, το φεστιβάλ προτείνει κατά τη διάρκεια 6 ημερών ένα πρόγραμμα εξαιρετικά ενδιαφέρον το οποίο περιλαμβάνει: συναντήσεις με γυναίκες και άνδρες ραδιοφωνικούς  παραγωγούς και δημοσιογράφους, ζωντανές εκπομπές, performances, συναυλίες, χρόνο αφιερωμένο στην δημοσιογραφία, τα ντοκιμαντέρ και τα podcast, εργαστήρια, ραδιοσκηνοθεσίες, μυθοπλασίες, ραδιοφωνικό θέατρο, ομαδικές ακροάσεις, καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις, αρχειακό υλικό κ.α.

 

Με επίκεντρο το Θέατρο στον Κουμάρο και τη Τηνιακή ενδοχώρα που το αγκαλιάζει, με 40 εθελοντές που έρχονται από τη Γαλλία, με τη συμμετοχή των Κουμαριανών που γενναιόδωρα θα περιποιηθούν τους εθελοντές, με σκηνές που θα στηθούν στις ραχούλες, με σπουδαίους καλεσμένους και συμμετέχοντες, το PolyphoniK υπόσχεται να μας ανοίξει νέους ορίζοντες γνώσης και έμπνευσης.

 

Το φεστιβάλ στοχεύει επίσης στην ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, ιδιαίτερα σε έναν τόπο όπως η Τήνος που φιλοξενεί πολυάριθμη κοινότητα γαλλόφωνων.  

 

Την ακρόαση θα συνοδεύει γευστικά ένα υπαίθριο Urban Gourmet Canteen (της ARIA Fine Catering) με επιρροές από κυκλαδίτικα αγαθά, γραβιέρα και λούζα Τήνου, κοπανιστή και λουκάνικο Μυκόνου, παραδοσιακές φρέσκες σαλάτες, ζουμερό σουβλάκι με ντόπιο ζυμωτό ψωμί, παρέα φυσικά με την τοπική βαρελίσια μπύρα Νήσος.

 

Το θέατρο στον Κούμαρο.

 

To πρόγραμμα

(Όλες οι εκδηλώσεις γίνονται στο Θέατρο στον Κουμάρο, εκτός κι αν υπάρχει διαφορετική διευκρίνηση.)

 

Τρίτη 23 Ιουλίου

20:00-21:00

«Σαβουάρ Βιβρ», ένα θεατρικό έργο εμπνευσμένο από τον μονόλογο «Οι κανόνες του σαβουάρ βιβρ στη σύγχρονη κοινωνία » του ΖανΛικ Λαγκάρς, με την Χριστίνα Ροκαδάκη και τον Τζέισον Μπίτερ. Ένας άντρας και μια γυναίκα κάνουν ένα μάθημα καλής συμπεριφοράς που τους οδηγεί σε ένα παιχνίδι ρόλων και διαθέσεων απερίφραστα εξωφρενικών. Όσο περισσότερο προσπαθούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των ρόλων τους - σύμφωνα με το πρωτόκολλο - τόσο περισσότερο οι υπαρξιακές τους ανησυχίες, τις οποίες προσπαθούν να κρύψουν κάτω από μια απόλυτα ελεγχόμενη ταυτότητα, επανεμφανίζονται στην επιφάνεια και τους προδίδουν καταστρέφοντας αναπόφευκτα τους κανόνες του σαβουάρ βιβρ.

 

21:00-23:00

Προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ «Mataroa» των Ανδρέα Σιαδήμα και Παναγιώτη Βούζα.

Τον Δεκέμβριο του 1945, 150 Έλληνες φοιτητές έφυγαν με το σκάφος «Mataroa» για το Παρίσι. Μετατρέποντας την φυγή τους από μια χώρα κατεστραμμένη από τον πόλεμο σε ένα δημιουργικό μέσο έκφρασης, επηρέασαν τον πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της μεταπολεμικής Ευρώπης. Με την παρουσία του Ανδρέα Σιαδήμα.

 

23:00-24:00

«TAKO TSUBO» από τις Fractales Frangynes Radio, γνωστές ως FFR.

Πρόκειται για μία βρυξελλιώτικη «συμμορία» που απαρτίζεται από δημιουργούς ήχου και ερμηνεύτριες που συγκέντρωσε γύρω της η Lenka Luptáková. Η ομάδα FFR επανεφευρίσκει και επανεξετάζει την απευθείας ραδιοφωνική μετάδοση. Το Tako Tsubo μπορεί να προκαλέσει την πρώτη σας ταχυκαρδία.

 

Τετάρτη 24 Ιουλίου

Πρωινές ακροάσεις στο Δημοτικό Ίδρυμα «Μουσείο Κώστα Τσόκλη» (Είσοδος δωρεάν)

9.30-11:00 Ακρόαση « Από τον πόλεμο στο Γιο» των François Pérache και Sabine Zovighian (ARTE Radio) Έρευνα διαπροσωπικών σχέσεων, τεκμηριωμένη μυθοπλασία και τραγική κωμωδία, « Από τον πόλεμο στον Γιό» ανοίγει το κουτί των μυστικών της Ιστορίας και συγχρόνως των μυστικών μιας οικογένειας. Μετάδοση τριών επεισοδίων και παρέμβαση του François Pérache (Στα Γαλλικά, κείμενο στα αγγλικά, σύγχρονες μεταφράσεις στα γαλλικά και τα ελληνικά)

 

11.30-14:00 Ένα πρόγραμμα ακρόασης: «Ελλάδα, Μία αιωνιότητα και μια μέρα» «Πείτε μας για την Ελλάδα.»

Την άνοιξη, το Φεστιβάλ ραδιοφώνου και ακρόασης (Brest, Γαλλία), απεύθυνε έκκληση για ήχους που θα χρησιμοποιηθούν σε συνεδρίες ακρόασης στο PolyPhoniK. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια ανθολογία.                                           

 

18:00-20:00 Ραδιομορφολογία: Διασταυρώσεις Ελλάδας και Γαλλίας Το ραδιόφωνο, η ακρόασή του, το μέλλον του, το παρελθόν του στην Ελλάδα και στην Γαλλία.

 

Διασταύρωση πληροφοριών για δύο ραδιοφωνικούς χώρους που συχνά αλληλοαγνοούνται με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων στη χώρα τους δημοσιογράφων. Ή πώς το ραδιόφωνο, κατ ‘εξοχήν δημοκρατικό μέσον ενημέρωσης, και κατ’ επέκταση ο ήχος, μας μιλούν γι αυτό που είμαστε. Με τους Aurélie Sfez (France Culture, France Inter), Angelique Kourounis (ανταποκρίτρια της γαλλικής ραδιοφωνίας στην Αθήνα) Παύλο Τσίμα (SKAI), Προκόπη Δούκα (ΕΡΤ) και Μαρία Τσάκου (Amagi webradio). (Στα γαλλικά και τα ελληνικά με ταυτόχρονη μετάφραση)

 

20:00-20:30 Τελετή έναρξης του Φεστιβάλ

 

20:30-20:45 «Ardesia», μία ηχητική παράσταση της Chloe Despax

Το έργο αυτό αποτελείται από ηχητικά τοπία που σχετίζονται με την κεντρικό ρόλο που παίζει ο σχιστόλιθος, στη καθημερινή ζωή των κατοίκων του χωριού Sestri Levante, στη Λιγουρία. Συνοδεύεται από μαρτυρίες ανθρώπων από τη λεκάνη της Μεσογείου, διαφορετικών ηλικιών και γλωσσών που αγγίζοντας τη πέτρα φαντάζονται ένα τοπίο και το περιγράφουν. (πολύγλωσσο)

 

20:45-21:30 «Ένας παλιόκαιρος» Συναυλιακό ντοκιμαντέρ του Benoît Bories

«Το 1939, ενώ τα στρατεύματα του Φράνκο προχωρούν, εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανοί και Καταλανοί, Ρεπουμπλικανοί ή όχι, διασχίζουν τα σύνορα των Πυρηναίων για να καταφύγουν στη Γαλλία. Αυτή την απελπισμένη και αναγκαστική υποχώρηση, η Μερσεντές, η Φλορεάλ και ο Ζοακίμ την έζησαν και έφτασαν στην Γαλλία (Τάρν και Γκαρόν). Ο Ζοακίμ ήταν κλειδωμένος στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Septfonds, που κινδυνεύει τώρα να μετατραπεί σε βιομηχανικό αχυρώνα…

 

21:30-23:00 Theodore (Συναυλία)

Ο Theodore είναι ένας συνθέτης, performer και πολυοργανίστας με έδρα την Αθήνα και αξιοσημείωτη πορεία εντός και εκτός Ελλάδας. Η φήμη του ενισχύεται από τις συναρπαστικές ζωντανές του παραστάσεις, στις οποίες είναι έντονη η δυναμική του παρουσία. Συνδυάζοντας την κλασική σύνθεση με ηλεκτρονικά στοιχεία για να δημιουργήσει όμορφα, ατμοσφαιρικά και συχνά κινηματογραφικά κομμάτια, ο ήχος του Theodore χαρακτηρίζεται από αντιθέσεις που καλύπτουν ένα ευρύ ηχητικό πεδίο.

 

Η μοναδική μίξη επιρροών, του επιτρέπει ένα ευρύ πεδίο κίνησης από το μελαγχολικό, στο κλασικό και το post-rock, αναμειγνύοντας αιθέριες μελωδίες σε ένα καζάνι ψυχεδελικών ήχων.  Πρώτος σταθμός του "Summer Island Hopping" tour του Theodore, η Τήνος και το PolyPhoniK #1, για να συνθέσει το soundtrack των καλοκαιρινών μας διακοπών!

 

Πέμπτη 25 Ιουλιου

Πρωινό: Αντίλαλοι του κόσμου. Κατανόηση κοινωνικών καταστάσεων, ατομικών διαδρομών και συλλογικών κινητοποιήσεων τείνοντας το μικρόφωνο

 

9:30-12:00 Διέλευση των συνόρων

Σε τι χρησιμεύει το ντοκιμαντέρ και η ηχητική δημιουργία, αν όχι για να διασχίσει τα φυσικά, τα ψυχικά, τα φανταστικά, και τα αισθησιακά σύνορα. Για αυτή την εν λευκώ ανάλυση θα προσπαθήσουμε με τον François Hartog να κοιτάξουμε πιο μακριά, μέχρι τις όχθες όπου στάθηκε ο Ηρόδοτος, θα κάνουμε ένα χρονικό άλμα φτάνοντας στα σημερινά φυσικά σύνορα της Γαλλίας, θα ανακαλύψουμε τις έρευνες και τις μαρτυρίες της αρχειονόμου Ελένης Λούκου  και της εθνομουσικολόγου Ευτυχίας Δρούτσα, και θα ακούσουμε τις προτάσεις του Radio Microcamp (πλανόδιος ραδιοφωνικός σταθμός που προσφέρει στους πρόσφυγες, εξόριστους και εκτοπισμένους την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους προγράμματα.) (Στα γαλλικά με ταυτόχρονη ελληνική μετάφραση)

 

12:00-13:30

Συλλογή προφορικών μαρτυριών, στο σταυροδρόμι των Βαλκανίων και της Μικράς Ασίας. (στα γαλλικά και τα ελληνικά)

 

Ιστορίες προσφύγων από τη Μικρά Ασία στη Σύρο: επεξεργασία και δίγλωσση χρήση προφορικών μαρτυριών από την Ελένη Λούκου. Ο ρόλος του τραγουδιού των γυναικών της μουσουλμανικής μειονότητας Πομάκων της Δυτικής Θράκης (Ελλάδα), της Ευτυχίας Δρούτσας.

 

18.30-20:00 Ραδιοφωνική Νύχτα με τον Σύλλογο Scam ( Συγγραφέων Πολυμέσων) «Ξαναφτιάχνοντας τον κόσμο », ένα πρόγραμμα με συντονιστή τον Antoine Chao Μια εκδήλωση του Συλλόγου Scam ( Συγγραφέων Πολυμέσων) σε συνεργασία με την INA (Γαλλικό Εθνικό Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων) και την Γαλλική Ραδιοφωνία. O Σύλλογος Scam σας προσκαλεί σε μια μοναδική εμπειρία συλλογικής ακρόασης. Από το 2001, η Ραδιοφωνική Νύχτα προτείνει την επανανακάλυψη πολύτιμων στιγμών της ραδιοφωνικής ιστορίας μέσα από τα αρχεία του INA. (στα γαλλικά)

 

21:00-21:30 "Στιγμές χρόνου που καταγράψαμε στους λόφους" και "Η διαχωριστική γραμμή".

Δύο μικρού μήκους ταινίες των Στεφάν Σαρπαντιέ και Αλίσα Μόξλεϋ με θέμα τη σύγχρονη Ελλάδα της Φύσης και της πόλης.

 

21:30-22:00 «IOM SE UT», μια ταινία μικρού μήκους της Joséphine Flasseur.

Σε μία αόριστη χρονική στιγμή,  ένα νεαρό αγόρι, απομονωμένο σε ένα ξερονήσι, μάχεται το φανταστικό είδωλό του υπό την μυστηριώδη επιρροή δύο φεγγαριών ... και τη μουσική του Nicolas Baby (χωρίς λόγια)

 

22:00-24:00 Προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή, μια προσωπική υπόθεση », της Αγγελικής Κουρούνη και του Thomas Jacobi

Ένας δημοσιογράφος ερευνά για χρόνια την οργάνωση του ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή. Η οικονομική κατάρρευση, η πολιτική αστάθεια και οι οικογενειακές σχέσεις βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του ντοκιμαντέρ που προσπαθεί να κατανοήσει τι συμβαίνει στο μυαλό των ανθρώπων της Χρυσής Αυγής που παρουσιάζονται ως « θύματα του συστήματος ». Με την Παρουσία της Αγγελικής Κουρούνη και του Thomas Iacobi. (στα ελληνικά με γαλλικούς υπότιτλους)

 

Παρασκευή 26 Ιουλίου

Πρωινό, Ψηφιδωτά τοπία, στο Θέατρο και στα μονοπάτια

 

7:00 Πεζοπορία Κουμάρος-Αγάπη-Βωλάξ και επιστροφή

Τρία ονόματα, ένα τρίγωνο, μια υπόσχεση. Θα ξυπνήσουμε νωρίς με την αυγή για μια ήσυχη διαδρομή, μέσα στη φύση και τον πολιτισμό. Διαλέξεις, αυτοσχεδιασμοί, ψυθυρίσματα... ας βρούμε έναν τρόπο να συναντηθούμε ακούγοντας την ενέργεια του τόπου. (στα γαλλικά και τα ελληνικά)


Σημείο αναχώρησης: Θέατρο στον Κουμάρο
Σταθμός: Εκκλησία Αγία Βενεράντα για τα εγκαίνια της ηχητικής εγκατάστασης του Éric Thomas. Πρόκειται για ένα μουσικό και ηχητικό τοπίο, άλλες φορές πραγματικό, άλλες ονειρικό, που ανασυντίθεται και μεταλλάσσεται διαρκώς. Η ηχητική εγκατάσταση λειτουργεί ενεργειακά αυτόνομα, χρησιμοποιώντας ηλιακούς συλλέκτες.

 

10:00-12:00 Μια ηχητική οικολογία με τους Morgan Large και Alexandros Kottis

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι δύο δημοσιογράφοι θα συναντήσουν τους κατοίκους της Τήνου, αγρότες, εκλεγμένους πολιτικούς και παραθεριστές. Θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν τις σχέσεις ή τις εντάσεις που υπάρχουν ανάμεσα στις διαφορετικής μορφές χωρικής διαχείρισης της υπαίθρου.

 

Ποιο αντίκτυπο έχει κάθε δραστηριότητα στα τοπία, στη βιοποικιλότητα, στην υδατική αυτονομία του νησιού στα τρόφιμα και στην ενέργεια; Παρουσίαση της διαδικασίας δημιουργίας και μελέτης τους, καθώς και αποσπάσματα των πρώτων τους ηχογραφήσεων. (στα γαλλικά και ελληνικά)

 

10:00-13:00 «Ήταν μια φορά κι ένα νησί- εργαστήριο με τον François Pérache

Μια μικρή συνάντηση 3 ωρών για να μάθεις τις χαρές της ραδιοφωνικής μυθοπλασίας: ένα φύλλο χαρτί και ένα μολύβι, κάποιοι ήχοι που θα διαλέξεις επί τόπου, ένα ονειρεμένο περιβάλλον και θα προσπαθήσουμε να γράψουμε ένα μικρό ραδιοφωνικό διάλογο και να φανταστούμε μια ιστορία.

 

Ελεύθερο εργαστήριο, ανοιχτό σε όλους, με συντονιστή τον François Pérache, συγγραφέα ραδιοφωνικής μυθοπλασίας. (στα γαλλικά)

 

12:00-13:30 Ραδιοφωνική δημιουργία, webradios και podcasts
To κυνήγι του ήχου περνάει σήμερα μέσα από το Διαδίκτυο. Πλατφόρμες, ηχητικές τράπεζες, podcasts: κάθε μέρα αμέτρητα είναι τα προγράμματα που γεννιούνται στη Γαλλία και σκοπεύουν στην αναβάθμιση τόσο αισθητική όσο και οικονομική των ηχητικών μορφών. Απολογισμός και σύγκριση με την κατάσταση στην Ελλάδα. Με τον David Colin και το Εργαστήρι της ηχητικής και ραδιοφωνικής δημιουργίας των Βρυξελλών (Στα γαλλικά με ελληνική μετάφραση)

 

18:00-19:00 Γρανιτική σύγχυση! Μουσική Δημιουργία του Éric Thomas μέσα στο γρανιτικό χάος της Βωλάξ.

Απέναντι στον άνεμο, ο Éric Thomas ερμηνεύει και παίζει με την ηλεκτρική κιθάρα του. Για αυτή την αυτοσχέδια σύνθεση, διαλέγει ένα ιδιαίτερο μέρος, μια ζώνη ήχου με μεταβαλλόμενα περιγράμματα παίζοντας με τις νότες και τους ήχους που προκύπτουν. Είναι ένα ποιητικό ταξίδι, ζωντανό, γενναιόδωρο, αέναο.

 

20:00-21:30 «Τήνος, είσαι και φαίνεσαι!»

Μία ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή του Γιάννη Ξανθούλη μπροστά στο κοινό, όπου με την ανατρεπτική του ματιά, το μοναδικό του χιούμορ και φυσικά με τη συμβολή της υπερβατικής ποιήτριας Σιλάνας Σαλιάγκου, θα αναφερθεί στην επικαιρότητα αλλά και σε όλα αυτά που μας βασανίζουν.

 

21:30-23:00 Συναυλία της Κυβέλης Καστοριάδη

Με το καινούργιο της πρότζεκτ, την “Κόρη της Σελήνης”, η Κυβέλη Καστοριάδη παρουσιάζει τα νέα της τραγούδια, πάνω σε δικά της κείμενά και σε μουσική των δύο μόνιμων συνοδοιπόρων της, του Ορέστη Καλαμπαλίκη και του Στέφανου Τσαπή. Εμπνευσμένα από τις διπλές της ρίζες, τα τραγούδια της πηγάζουν από τις αναμνήσεις και τις αισθήσεις, την ομορφιά των τόπων και των συναντήσεων. Για το φεστιβάλ Polyphonik στην Τήνο, η Κυβέλη θα προσθέσει και διασκευές τραγουδιών από τις δύο χώρες της, την Ελλάδα και την Γαλλία, διαλεγμένα για την δυνατή απήχηση που είχαν επάνω της.

 

23:00 Party!

DJ Set της La Sirocco (afro, disco, hip-hop, bass music)

 

Σάββατο 27 Ιουλίου

Πρωινό, Μυθοπλασία, απροσδόκητα, Θέατρο στο ραδιόφωνο, ραδιόφωνο στο θέατρο

 

10:30-11:30 Αρχείο ΕΡΤ, μία συλλογή από τις ιστορικές αναμεταδόσεις και τις αξέχαστες εκπομπές του ελληνικού δημόσιου ραδιοφώνου (ελληνικά)

 

11.30-13:00 Μουσικές αναγνώσεις: « Κατολισθήσεις » ποίημα του Abdelatif Laâbi και η "Απελευθέρωση του Προμυθέα με τους Mathieu Bauer, Sylvain Cartigny, François Pérache, Jean-Christophe Frèche, Alexandra Fleischer, Joachim Latarjet και Eric Thomas. (στα γαλλικά)

 

Απόγευμα, τα Κάπα του PolyPhoniK, και του ΚΟΥΜΑΡΟΥ.

 

18:00 «Σημαντρικό» πείραμα.

Στην Τήνο, οι καμπάνες ρυθμίζουν τη ζωή.  Αυτοσχέδια συναυλία από τις καμπάνες της κοιλάδας, από τα Λουτρά και τα γύρω χωριά.

 

18.30 Λειτουργία για το PolyPhoniK (εκκλησία Αγ. Σωτηρίου) Πάσα Δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον. Με τον Παπά Νίκο

 

19.30 Solus Σόλο, μία συναυλία του Eric Thomas (Ευαγγελίστρια)

 

20:00 Προβολή ένος ακουστικου slideshow: «Οι κάτοικοι του Κουμάρου» (συνεταιριστικό καφενείο, Λέσχη).

Κουμάρος, επίκεντρο του PolyPhonik. Πως να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην κοινότητα του χωριού που αμέσως μας δέχθηκε και συμμετείχε στο παιχνίδι; Εικόνες του παρελθόντος, ηχογραφημένες συζητήσεις. Ελάτε να γνωρίσετε τη ζωή των κατοίκων του Κουμάρου μέσω ένος ακουστικού slide show. Μία καινούρια άποψη για το τι μπορεί να μας μάθει μια κοινότητα για την ελληνική κοινωνία, γενικά και ειδικά.

 

21:00-πρωί Γιορτή στο χωριό, με τους Νίκο Δελλατόλα, Γιάννη Μιχαήλ και Κωνσταντίνο Βιδάλη. Όταν θα ξημερώσει, θα κρατήσουμε την ανάμνηση αυτού του χορού στον κεντρικό δρόμο του Κουμάρου και την ευτυχία που μοιραστήκαμε.

 

Κυριακή 28 Ιουλίου

11:00-12:00 Πολυφωνικές: αναπαράσταση του εργαστηρίου του Benoit Bories. Συναυλιακό ντοκιμαντέρ, ζωντανή ερμηνεία γύρω από την έννοια της εξορίας βάση μαρτυριών των κατοίκων της Τήνου. (γαλλικά και ελληνικά)

 

12:00-13:30 Εθνομουσικολογικό καφενείο

“Ταξίδι στο τομέα της έρευνας” με την Ευτυχία Δρούτσα. Μαρτυρίες, παρασκήνια, και περιπέτειες μίας εθνομουσικολογικής έρευνας στους Πομάκους.

 

14:00-16:00 « Αγάπες » στης Μαίρης στο Αγάπη.

Η ταβέρνα της Mαίρης έχει θέα σε μια κοιλάδα με κήπους εσπεριδοειδών και αιωνόβιους περιστερώνες. Η ταράτσα της προσκαλεί στην χαλάρωση. Η κουζίνα της είναι εξαιρετική και η καλοσύνη της εξαίσια. Ας σμίξουμε τις γευστικές, ακουστικές, και οσφρητικές εμπειρίες μας για να αποχαιρετήσουμε το PolyPhonik#1 και να ονειρευτούμε - γιατί όχι - ένα PolyPhonik#2...

 

21:00-23:00 Μια βραδιά με τον Πέτρο Μάρκαρη

Μια συνέντευξη, αναγνώσεις, αποσπάσματα ταινιών, μουσική. Πέτρος Μάρκαρης: Πολίτης του κόσμου, ανάμεσα στην Ευρώπη του Γκαίτε και του Μπρεχτ γεννήθηκε στην κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη. Είναι μια απο τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της σημερινής ελληνικής λογοτεχνίας και μία από τις πιο γόνιμες φωνές της ευρωπαϊκής διανόησης.

 

Ηχητικές συνεδριάσεις (στην εκκλησία της Αγίας Άγγελας, δίπλα στο Θέατρο)

Πέμπτη, 25 Ιουλίου – 10:00-11:00

01 P(h)o(n)eme, 1’54

02 L’abandon d’Andromaque, 4’26

03 Ελληνικό καλοκαίρι, 30’

04 Λέσβος, 1ο επεισόδιο, 16’

συνεδρίαση νέο κοινό 1

Πέμπτη, 25 Ιουλίου – 11-11.30

3-5 ετών

 

Πέμπτη, 25 Ιουλίου – 11.30-12.30

05 Τα μικρά ποιήματα του Ανακρέοντα, 9’09

06 Η ιδέα του ταξιδιού, 9’29

07 Αυτή η χώρα που ονομάζεται Tonin

Tane, 33’16

07 bis Sound from the central med, 7’34

 

Πέμπτη, 25 Ιουλίου – 12.30-13.30

08 Θεοφάνεια: κονσέρτο από κόρνες

πλοίων, 6’14

09 Εξορίες, 1’54

10 τα ίχνη του ρεμπέτικου, 50’

συνεδρίαση MicroCamp Radio

 

συνεδρίαση /νέο κοινό

Πέμπτη, 25 Ιουλίου – 11-11.40

5-7 ετών

 

Παρασκευή 26 Ιουλίου – 12:00-13:00

11 La Pastorale, 8’40

12 Η Πόε κι εγώ χαθήκαμε, 3’54

13 ΣΤΗ ΝΑΞΟ, 44

 

Παρασκευή 26 Ιουλίου – 12:00-13:00

14 Ανάφη: θάλασσα, φωτιά, γρύλοι, 3’59

15 Όταν μου αφηγείται ο χρόνος, 9’38

16 Somewhere to go, 11’11

17 Ο Οδυσσέας στο θηλυκό, 9’43

18 Τόποι συνδεδεμένοι από τον ήχο,

19’43

 

Σάββατο 27 Ιουλίου – 10:00-11:00

19 Σεξ, ντραγκς και ρεμπέτικο, 16’47

20 Η Λέσβος στο χείλος της κρίσης των νεύρων, 28

21 Τα τείχη των Λουτρών, 12’03

 

συνεδρίαση/ νέο κοινό

Σάββατο 27 Ιουλίου 11:00-12:00

Rascasse le vieux marin

 

Σάββατο 27 Ιουλίου – 12:00-13:00

22 Γειά σας, 40’

 

 

Σάββατο 27 Ιουλίου – 13:00-14:00

23 Γειά Χαρά - Όλα θα πάνε καλά, 55’17

 

Κυριακή 28 Ιουλίου – 11.30-13:00

24 Λέγαμε ότι εκεί..., 14’56

25 Θήβα: πόλη πυρόξανθη, πόλη μαύρη (the road movie), 58’

 

Κυριακή 28 Ιουλίου – 13:00-14:00

26 Αυτόν που ονομάζουμε Όμηρο. Επεισόδιο 4: Τα γραπτά παραμένουν, 55’

 

Η αφίσα του φεστιβάλ.

 

Info

Festival PolyPhoniK

23- 28 Ιουλίου

 

Πώληση pass ελευθέρας εισόδου, μόνο στο Θέατρο στον Κουμάρο από Τρίτη 23 Ιουλίου στις 19:00.

Τιμή, 20 ευρώ, περιλαμβάνονται όλες οι απογευματινές/βραδινές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Θέατρο στον Κούμαρο.

 

Δεν περιλαμβάνονται η βραδιά της 27ης Ιουλίου στο χωριό (5 ευρώ) και το γεύμα της 28ης Ιουλίου στο Αγάπη. (10 ευρώ)

Δεν υπάρχει προπώληση εισιτηρίων ή πώληση μέσω διαδικτύου.

 

Τιμή εισόδου μόνο για τις βραδιές 23, 24, 25, 26 Ιουλίου (χωρίς pass), 10 ευρώ.

Όλες οι πρωινές υπαίθριες εκδηλώσεις και μουσικές εγκαταστάσεις (θέατρο, μουσείο Τσόκλη, περίπατος, Βωλάξ) είναι δωρεάν.

Μουσική
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 20.10.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ