Ξενάγηση μετά μουσικής στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Μουσική

Ξενάγηση μετά μουσικής στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Ταλαντούχοι σολίστες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων θα γεμίσουν με νότες και ρυθμό τρεις χώρους του παλιού εργοστασίου της Αθήνας

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 19:00 το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου διοργανώνει μια ξεχωριστή ξενάγηση μετά μουσικής. Ταλαντούχοι σολίστες της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων θα γεμίσουν με νότες και ρυθμό τρεις χώρους του παλιού εργοστασίου της Αθήνας, δημιουργώντας μία μοναδική ατμόσφαιρα. Ανακαλύψτε την ιστορία και τη λειτουργία ενός σπάνιου βιομηχανικού συγκροτήματος μέσα από μία εμπειρία για όλες τις αισθήσεις.


Πρώτη στάση: ο Φούρνος. Το κτίριο των Παλαιών Φούρνων ήταν το πρώτο που χτίστηκε στο παλιό εργοστάσιο. Στην καρδιά της παραγωγικής διαδικασίας, εκεί που γινόταν η απόσταξη του λιθάνθρακα, της πρώτης ύλης παραγωγής φωταερίου, θα ακούσετε την τρομπέτα του Βασίλη Βασιλειάδη και το φλάουτο των Μικαέλα Παναγιωτοπούλου και Κλειώ Τσακίρη σε έργα των Hindemith, Mozart κ.ά.

 


Τη σκυτάλη παίρνουν η Έφη Χριστοδούλου και ο Αθανάσιος Νικολούζος οι οποίοι θα παρουσιάσουν το Ντουέτο αρ. 1 για βιολί και κλαρινέτο του George Friedrich Fuchs, στο μέρος απ' όπου ξεκινούσε η διανομή του φωταερίου σε όλη την πόλη μέσα από ένα υπόγειο δίκτυο αγωγών, το κτίριο Πίεσης και Διανομής.


Το κτίριο του Νέου Υδαταερίου και συγκεκριμένα το πιο ψηλό σημείο του, το Παρατηρητήριο, από όπου θα μπορέσετε να απολαύσετε τη μαγευτική θέα 360° θα είναι ο τελευταίος μουσικός σταθμός της ξενάγησης. Εκεί ένα τρίο για όμποε, κλαρινέτο και φαγκότο του Gordon Jacob από τους Κωνσταντίνο Γιοβάνη, Γραμμένο Χαλκιά και Ιωάννη Ευαγγελάτο θα σας ταξιδέψει με θέα την Ακρόπολη.

 

#my_igm

#IndustrialGasMuseum

#20yrsTECHNOPOLIS

 

 

Info

Κυριακή 20 Οκτωβρίου, 19.00 & 20.00

Κτίριο Παλαιών Φούρνων

Είσοδος στο ΒΜΦ: 1 ευρώ

*Στην τιμή εισόδου περιλαμβάνεται και η Ξενάγηση μετά μουσικής 

**Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο 213 0109325, Δευτ. έως Παρ., 11:00-17:00

 

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Tηλ.: 213 0109325, 213 0109300

E-mail: gasmuseum@athens-technopolis.gr

gasmuseum.gr

 

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι

213 0109300, 213 0109325

press@athens-technopolis.gr

Μουσική
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 28.11.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ