Οι Amateurboyz επιστρέφουν στη θρυλική ρώσικη ντίσκο

Μετά από σχεδόν 10 χρόνια το μουσικό δίδυμο επιστρέφει στο υπόγειο που έχτισε το όνομά του

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Οι Amateurboyz είναι κάτι παραπάνω από ένα δίδυμο dj. O Σπύρος και ο Θοδωρής ντύνουν εδώ και 10 χρόνια τον ιδιαίτερο ήχο τους με τη δική τους αισθητική που φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει "ρεύμα" στη νυχτερινή Αθήνα.

 

 

 

Σε μια βραδινή βόλτα στο Σύνταγμα είδαν μια πόρτα με την επιγραφή "-40C". Την άνοιξαν, κατέβηκαν τα σκαλιά και βρήκαν Ρώσους να πίνουν βότκα και να βλέπουν στο προτζέκτορα video clips από την πατρίδα τους

 

 

 

Τα πάρτι τους ξεκίνησαν το 2004 σε ένα σπίτι στα Εξάρχεια. Γρήγορα όμως κατάλαβαν ότι το σπίτι δεν τους χωράει και ξεκίνησαν να στήνουν το πάρτι τους στα πιο "ιδιαίτερα" σημεία της πόλης. Μέρη "ανοιχτά" σε διαφορετικούς ανθρώπους, ιδέες και μουσικές.

 

 

 

 

 

"Εκείνη την περίοδο ψάχναμε να βρούμε χώρο για να στεγάσουμε την ιδέα των Αmateur parties. Σε μια βραδινή βόλτα μας στο Σύνταγμα είδαμε μια πόρτα με την επιγραφή "-40C". Την ανοίξαμε, κατεβήκαμε τα σκαλιά και βρήκαμε Ρώσους να πίνουν βότκα και να βλέπουν στο προτζέκτορα video clips απο την πατρίδα τους. Ήταν αποκάλυψη, είχε ακριβώς την ατμόσφαιρα και το μέγεθος που ψάχναμε, το location ήταν κεντρικό αλλά και όχι μέσα στη καθιερωμένη πιάτσα και είχε τέλειο όνομα. Την επόμενη φορά που πήγαμε να βρούμε τους ιδιοκτήτες για να κλείσουμε το πρώτο party η ταμπέλα είχε αλλάξει σε Russian disco club Meteorit", μας λέει ο Σπύρος και ο Θοδωρής.

 

 

 

 

 

Το 2006 ανακάλυψαν τη Ρώσικη ντίσκο "Meteorit" στη Νίκης και έφθασαν στο απόγειό τους. Λίγα μπορούμε να πούμε για εκείνη την περίοδο, δύσκολα να την περιγράψεις σε κάποιον που δεν είχε παρευρεθεί. Διονυσιακή ατμόσφαιρα, αχαλίνωτος ερωτισμός, ατελείωτη διασκέδαση ως το πρωί...

 

 

 

Eκείνη την περίοδο στην Αθήνα δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο. Η Ρωσική ήταν το αναπάντεχο σημείο της πόλης.

 

 

 

"Έγιναν πολλά ευτράπελα στη ρωσική, πολλά ζευγάρια δημιουργήθηκαν και άλλα τόσα χώρισαν εκεί! Μια μέρα έτυχε να έρθει ο Casey Spooner όταν ήταν σε διακοπές στην Αθήνα. Έρχεται στα decks και μας ζητάει να πει ένα τραγούδι του acapela αλλα δυστυχώς το μικρόφωνο δεν λειτούργησε ποτέ, απλά βάλαμε ένα κομμάτι του και το είπε χωρίς μικρόφωνο!"

 

 

 

 

 

Αλλά γιατί έγινε τόσος μεγάλος χαμός;

 

Οι Amateurboyz μας λένε: "Ένας λόγος είναι ότι εκείνη την περίοδο στην Αθήνα δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο. Η Ρωσική ήταν το αναπάντεχο σημείο της Αθήνας. Υπήρχε ένας ηδονισμός απο την πόρτα με τη παρουσία του Νicholai και των συνοδών του Δένα και Δανάη, που συνέχιζε στη μουσική που παίζαμε εμείς και η Liz (aka Dj Girl) και κατέληγε στη διάθεση όσων βρίσκονταν στο υπόγειου του Συντάγματος".

 

 

 

 

 

Αυτό το Σάββατο οι Amateurboyz επιστρέφουν πίσω στις ρίζες τους και διοργανώνουν ένα ακόμα πάρτι στη θρυλική ντισκοτέκ, επί της οδού Νίκης 11. Καλεσμένος τους ο Andras Fox, aka A.r.t. Wilson, ο οποίος έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τη μακρινή Αυστραλία. Οι πρόσφατες μουσικές κυκλοφορίες του κινούνται μεταξύ του hip-hop και της balearic μέχρι τη ντίσκο και τη house. Τη βραδιά θα ανοίξει ο Chris Kontos και θα τη κλείσουν -όπως πάντα- οι Amateurboyz.

 

 

 

 

 

 

 

 

*Τις φωτογραφίες μας παραχώρησε ο Σπύρος Σίμοτας και ο Nicolaich.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 26.11.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ