Θέατρο

Εγκαινιάστηκε μόνιμη έκθεση κοστουμιών στο Βασιλικό Θέατρο στη Θεσσαλονίκη

Ίχνη εφήμερης θεατρικής ιστορίας 56 χρόνων

 

Για πρώτη φορά δημιουργείται μια μόνιμη έκθεση κοστουμιών στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου με τίτλο «Ίχνη του εφήμερου» που παρουσιάζει την 56χρονη ιστορία του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο» στο Αλατζά Ιμαρέτ (Οκτώβριος 2016) αλλά και την ανταπόκριση του κόσμου τόσο στην έκθεση στις βιτρίνες τέχνης του ΟΤΕ (Μάρτιος 2017) όσο και στην έκθεση του Γιώργου Ζιάκα στο φουαγιέ της ΕΜΣ (Μάιος 2017), το ΚΘΒΕ διοργανώνει αυτή τη μεγάλη έκθεση κοστουμιών που πρόκειται να λειτουργήσει μόνιμα. Έτσι, ένα μέρος της πλούσιας συλλογής του βεστιαρίου του ΚΘΒΕ αποκτά μόνιμη στέγη στο κέντρο της πόλης και γίνεται προσβάσιμο στο ευρύ κοινό.

 

 

Κοστούμια υψηλής αισθητικής από σημαντικές παραστάσεις που παρουσίασε το ΚΘΒΕ στη διάρκεια των 56 χρόνων λειτουργίας του εκτίθενται σε ειδικά σχεδιασμένες βιτρίνες που δένουν αρμονικά με τον χώρο.

 

Η έκθεση περιλαμβάνει 80 κοστούμια, σχεδιασμένα από σημαντικούς Έλληνες ενδυματολόγους, όπως οι: Γιώργος Βακαλό, Βασίλης Βασιλειάδης, Σπύρος Βασιλείου, Ντένη-Θεώνη Βαχλιώτη, Απόστολος Βέττας, Νίκος Εγγονόπουλος, Λίζα Ζαΐμη, Γιώργος Ζιάκας, Κλεόβουλος Κλώνης, Κέννυ ΜακΛέλλαν, Ιωάννα Μανωλεδάκη, Γιάννης Μετζικώφ, Δημήτρης Μυταράς, Νίκος Σαχίνης, Βασίλης Φωτόπουλος, Διονύσης Φωτόπουλος κ.ά.

 

Επιμέλεια έκθεσης: Ιουλία Σταυρίδου

Αρχιτεκτονική−Μουσειολογική μελέτη: Βίκυ Κερτεμελίδου

Βοηθός επιμελήτριας−Συντονισμός: Όλγα Χατζηιακώβου

 

Βασιλικό Θέατρο

Πλατεία Λευκού Πύργου

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 13:00

 

 

Κοστούμι της Λίζας Ζαϊμη από τον "Οθέλλο" του Σαίξπηρ

 

Κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ

 

Κοστούμι της Ντένης-Θεώνης Βαχλιώτη από τη "Μήδεια" του Ευριπίδη που φόρεσε ο Δημ. Παπαμιχαήλ ως Ιάσωνας

 

Κοστούμι του Δαμιανού Ζαρίφη από τον "Αρχοντοχωριάτη" του Μολιέρου

Θέατρο
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 28.5.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ