Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου με συντελεστές της παράστασης. Φωτό: Julian Mommert
Θέατρο

Τον Δεκέμβριο στη Στέγη το νέο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου για την χοροθεατρική ομάδα της Πίνα Μπάους

Το «New Piece I» κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Βούπερταλ

Τον Δεκέμβριο πρόκειται να παρουσιαστεί στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση το νέο έργο του Δημήτρη Παπαϊωάννου για την χοροθεατρική ομάδα της Πίνα Μπάους.


Το «New Piece I» θα ενταχθεί στο ρεπερτόριο του περίφημου χοροθεάτρου της ιέρειας του μοντέρνου χορού και κάνει παγκόσμια πρεμιέρα σήμερα, Σάββατο 12 Μαΐου 2018, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στις 20-22 Ιούνιου στο Άμστερνταμ, στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης τον Δεκέμβριο, στο Λονδίνο και το Παρίσι έως τον Ιούλιο του 2019.

 

Η ζωή με έχει οδηγήσει μέχρι εδώ και με τιμά να συνεργάζομαι με καλλιτέχνες που όταν ήμουν 20 χρονών με έκαναν να δακρύζω. Καλλιτέχνες που ακολουθώ όλη μου τη ζωή. Η πρώτη γεύση που είχα από αριστούργημα ήταν έργο της Πίνα Μπάους. Η ζωή μου έκτοτε άλλαξε για πάντα


Ο Έλληνας χορογράφος είναι ο πρώτος δημιουργός που κλήθηκε από το Tanztheater του Βούπερταλ, την χοροθεατρική ομάδα της Πίνα Μπάους, μετά το θάνατο της σπουδαίας χορογράφου, ώστε να δημιουργήσει νέο έργο πλήρους διάρκειας για την 44η του καλλιτεχνική σεζόν. Ο Νορβηγός Alan Lucien Oyen υπογράφει ένα δεύτερο πλήρες έργο που θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Ιουνίου.

 

Φωτό: Julian Mommert


Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου είχε δηλώσει ενθουσιασμένος: « Η ζωή με έχει οδηγήσει μέχρι εδώ και με τιμά να συνεργάζομαι με καλλιτέχνες που όταν ήμουν 20 χρονών με έκαναν να δακρύζω. Καλλιτέχνες που ακολουθώ όλη μου τη ζωή. Η πρώτη γεύση που είχα από αριστούργημα ήταν έργο της Πίνα Μπάους. Η ζωή μου έκτοτε άλλαξε για πάντα. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν και θα δώσω τα πάντα για να ανταποκριθώ σ' αυτήν την πρόκληση».


Το «New Piece I» είναι μια συμπαραγωγή της Στέγης με το Théâtre de la Ville (page officielle) / La Villette στο Παρίσι, το Sadler's Wells του Λονδίνου και το Holland Festival στο Άμστερνταμ.

 

Θέατρο

ΣΗΜΕΡΑ 17.2.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ