Η Ιωάννα Παππά υποδύεται την Έντα Γκάμπλερ σε μια σύγχρονη παράσταση που υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης.
Θέατρο

Ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του θεάτρου Άλμα για τη νέα σεζόν

Έργα κλασικά και σύγχρονα, νέα έργα από καταξιωμένους ή νέους συγγραφείς παρουσιάζονται σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο.

Από τη νέα τους καλλιτεχνική στέγη, το Θέατρο Άλμα, η 5η Εποχή και ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης παρουσίασαν το πρόγραμμα παραστάσεων της θεατρικής περιόδου 2019-2020.


15 παραγωγές, ανεβαίνουν στην Κεντρική και στη Μικρή Σκηνή του θεάτρου τη νέα σεζόν. Έργα κλασικά και σύγχρονα, νέα έργα από καταξιωμένους ή νέους συγγραφείς παρουσιάζονται σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο.


Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής: Έναρξη με την επανάληψη του musical δωματίου Cοmmedia d' amore, με την Μαριάννα Πολυχρονίδη σε μια ξεχωριστή ερμηνεία.


Συνέχεια με την επανάληψη του Ανατόλ, μιας παραγωγής που γνώρισε επιτυχία την προηγούμενη σεζόν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου.


Η Άντζελα Μπρούσκου με το μοναδικό προσωπικό της ύφος υπογράφει την σκηνοθεσία του κλασικού αριστουργήματος του Schiller Μαρία Στιούαρτ, σε μια παράσταση που σηματοδοτεί την επιστροφή της Κατερίνας Μαραγκού στη σκηνή, ύστερα από απουσία τριών ετών.

 

Η Άντζελα Μπρούσκου με το μοναδικό προσωπικό της ύφος υπογράφει την σκηνοθεσία του κλασικού αριστουργήματος του Schiller Μαρία Στιούαρτ.


Η Λυδία Φωτοπούλου και η Μαρία Κατσιαδάκη επαναλαμβάνουν μετά από δεκαπέντε χρόνια την ερμηνευτική επιτυχία τους στο έργο του Win Wells Η Γερτρούδη Στάιν και η συνοδός της, υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Νικαίτης Κοντούρη.


Ο Γιάννης Νταλιάνης υπογράφει τη σκηνοθεσία της πρωτοπαρουσιαζόμενης στην Ελλάδα κωμωδίας Το Κινητό του Ισπανού συγγραφέα και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Καταλονίας Sergio Belbel.


Χριστούγεννα στο Άλμα, με τον Χορό των Χριστουγέννων, μια παράσταση για μικρά και μεγάλα παιδιά. Στις 5 Δεκεμβρίου εγκαινιάζεται η ανανεωμένη Μικρή Σκηνή του θεάτρου Άλμα με την παράσταση Γιαννούλης Χαλεπάς, βασισμένη στην νουβέλα της Ρέας Γαλανάκη «Αθηνά-Βοσκοπούλα», που θα παρουσιάζεται εναλλάξ με το έργο του Μηνά Βιντιάδη Ο Κάτω Παρθενώνας, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη.

 

Ο Κάτω Παρθενώνας


Στις 15 Ιανουαρίου πρεμιέρα για την μαύρη κωμωδία Μάντεψε, σε κείμενο του νέου συγγραφέα Στρατή Μπέη. Από 1η Φεβρουαρίου, η Ιωάννα Παππά υποδύεται την Έντα Γκάμπλερ σε μια σύγχρονη παράσταση που υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης.


Ακολουθεί η σκηνική ανάγνωση του αριστουργηματικού Μυθιστορήματος του Γιώργου Χειμωνά, σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Εξαρχέα.


Στις 5 Μαρτίου πρεμιέρα για τον Συλλέκτη του Τζών Φώουλς, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν και ακολουθεί η Αλίκη της Δήμητρας Στάικου, έργο βασισμένο στην «Αλίκη» του Λιούις Κάρολ. Συνέχεια με την θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος του Νίκου Σκορίνη Ακύμαντοι, με θέμα την μεταπολιτευτική Ελλάδα και αυλαία στον χειμερινό κύκλο της 5ης Εποχής στο θέατρο Άλμα με την παράσταση του αριστουργήματος του Paul Claudel Η Ανταλλαγή, σε σκηνοθεσία Βαλάντη Φράγκου.


Στο φουαγιέ του θεάτρου θα λειτουργεί ένα μικρό θεατρικό βιβλιοπωλείο, όπου οι θεατές μπορούν να προμηθεύονται, εκτός από τα προγράμματα των παραστάσεων και τα έργα που παρουσιάζονται, επιλεγμένα βιβλία κάθε κατηγορίας (θέατρο, λογοτεχνία, βιογραφία, ιστορία, μελέτη, δοκίμιο) που φωτίζουν τον συγγραφέα και την εποχή στην οποία αναφέρεται το έργο, βιβλία όλων των δημιουργών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Άλμα, όλες τις εκδόσεις της 5ης Εποχής, καθώς και επιλεγμένους τίτλους από την κλασική και σύγχρονη λογοτεχνία, το θέατρο και τη θεωρία του θεάτρου. Μπορούν επίσης να παραγγέλνουν θεατρικά έργα και θεωρητικά κείμενα για το θέατρο.

 

Ανατόλ

 

Όλες οι παραστάσεις είναι αφιερωμένες στη μνήμη των Μηνά Χατζησάββα & Γιώργου Πάτσα. Την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη μνήμη των δύο κορυφαίων δημιουργών του ελληνικού θεάτρου.

 

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται καθημερινά από το ταμείο του θεάτρου καθώς και από το viva.gr Θα υπάρχουν προσφορές για προαγορές εισιτηρίων σε μειωμένες τιμές για όλες τις παραστάσεις, οι οποίες θα ανακοινώνονται έγκαιρα από το site του θεάτρου Άλμα και της 5ης Εποχής και το viva.gr.

Θέατρο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άνθρωποι και Ποντίκια» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη για 3η σεζόν στον Τεχνοχώρο Cartel

Θέατρο «Άνθρωποι και Ποντίκια» σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη για 3η σεζόν στον Τεχνοχώρο Cartel

21.10.2020
10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (22-28/10)

Θέατρο 10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (22-28/10)

21.10.2020
Η «Ανταλλαγή» του Πολ Κλοντέλ στο θέατρο Θησείον-Πρώτες φωτογραφίες

Θέατρο Η «Ανταλλαγή» του Πολ Κλοντέλ στο θέατρο Θησείον-Πρώτες φωτογραφίες

20.10.2020
Πρώτες φωτογραφίες από το «Φαίδρας Έρως» της Σάρα Κέιν που σκηνοθετεί η Άντζελα Μπρούσκου

Θέατρο Πρώτες φωτογραφίες από το «Φαίδρας Έρως» της Σάρα Κέιν που σκηνοθετεί η Άντζελα Μπρούσκου

16.10.2020
Online εργαστήρι συγγραφής θεατρικού έργου με τον Χάρη Μπόσινα

Θέατρο Online εργαστήρι συγγραφής θεατρικού έργου με τον Χάρη Μπόσινα

14.10.2020
Το έργο «Βικτώρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» επιστρέφει στο θέατρο Σφενδόνη

Θέατρο Το έργο «Βικτώρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» επιστρέφει στο θέατρο Σφενδόνη

14.10.2020
10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (15-21/10)

Θέατρο 10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα (15-21/10)

14.10.2020
Δωρεάν masterclasses με Τόμας Οστερμάγιερ, Κρίστοφερ Ρύπινγκ και Ουλίσες Άλβαρες στην Πειραιώς 260

Θέατρο Δωρεάν masterclasses με Τόμας Οστερμάγιερ, Κρίστοφερ Ρύπινγκ και Ουλίσες Άλβαρες στην Πειραιώς 260

13.10.2020
«Η Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι στο θέατρο Νέος Ακάδημος και σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή

Θέατρο «Η Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι στο θέατρο Νέος Ακάδημος και σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή

12.10.2020
Η Στέγη παρουσιάζει έργα Ελλήνων δημιουργών στις σκηνές της Ευρώπης

Θέατρο Η Στέγη παρουσιάζει έργα Ελλήνων δημιουργών στις σκηνές της Ευρώπης

10.10.2020
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 23.10.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ