Γαλλόφωνες βραδιές στην Ενδορφίνη

Γαλλόφωνες βραδιές στην Ενδορφίνη
28/02
ΕΝΔΟΡΦΙΝΗ Βιργινίας Μπενάκη 7, 104 36, Μεταξουργείο (Μετρό στάση Μεταξουργείο), 210 5200059 - 695 165 4718
Είσοδος ελεύθερη

Le JT de la Tunisie…

 

Οι Γαλλόφωνες βραδιές ή αλλιώς Les Jeudis Tricolores ή Les JT στην Ενδορφίνη σε συνεργασία με το Tricolore.gr συνεχίζονται την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου στις 8.30 το βράδυ.

Στην εναρκτήρια συνάντηση του Ιανουαρίου, ο Bertrand Moreau και η Σοφία Μουλακάκη παρουσίασαν ένα ιδιαίτερο ακουστικό αφιέρωμα στην αγαπημένη Εντίθ Πιάφ. Μαζί τους ήταν η Φωτεινή Παπαδόδημα με τους μουσικούς της που μας ταξίδεψε στο γαλλόφωνο πεντάγραμμο, χαρίζοντάς μας μια μοναδική ερμηνεία.

 

Η γαλλόφωνη βραδιά την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου φιλοξενεί την ομορφιά της Τυνησίας, μέσα από γαλλικά ακούσματα:

J’ ai quitté mon pays... μία ιδιαίτερη μουσική παράσταση με τη Lamia Bedioui φωνή, την Caroline Page πιάνο και τον Γιώργο Θεοδωρακάκο κοντραμπάσο με σπουδαία γαλλικά τραγούδια και μια έκπληξη....

Εγκατέλειψα την πατρίδα μου…μας διηγείται με τον ιδιαίτερο μουσικό της τρόπο η Lamia Bedioui, σε μια γλώσσα που γνώρισε στα παιδικά της χρόνια στην Τυνησία. Θα ερμηνεύσει εμβληματικά γαλλικά τραγούδια

από το ‘30 έως το ‘70. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ερμηνεία από τη μοναδική φωνή της Lamia εμπλουτίζει τα δυτικά ακούσματα με εκείνα της καταγωγής της.

Η γαλλοφωνία έχει την υπέροχη ιδιότητα να έχει πολλές «ταυτότητες», πολλά «χρώματα» και πολλά «κοινά» μεταξύ των λαών. Και η μουσική είναι μία…..

 

Παρέα με ένα ποτήρι γαλλικό κρασί, στον ατμοσφαιρικό χώρο της Ενδορφίνης θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα ακόμα ταξίδι στη γαλλική κουλτούρα, που φιλοδοξεί να γίνει συνήθεια, κάθε τελευταία Πέμπτη του μήνα.

 

 

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 25.11.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ