Varoulko Seaside: 30 χρόνια γαστρονομικής δημιουργίας σε έναν νέο cozy χώρο

Ο Λευτέρης Λαζάρου μιλά με ενθουσιασμό για το νέο του εγχείρημα, ένα bistro tapas wine bar στην Ακτή Κουμουνδούρου
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
13.12.2017

Ψητό καλαμάρι που συνδυάζεται νόστιμα με κρέμα καπνιστής ρέγγας με κουνουπίδι και πάνω του πατάει ντολμαδάκι με ριζότο με μελάνι σουπιάς (€17).

 

Ο Λευτέρης Λαζάρου, γιορτάζοντας τα 30 συναπτά έτη γαστρονομικής δημιουργικότητας στη θαλασσινή κουζίνα, μας υποδέχτηκε σε έναν καινούργιο cozy χώρο, το Varoulko Seaside, που επιμελήθηκε ο ίδιος. Πίσω από την μπάρα ετοιμάζει με το μπρίο που τον διακρίνει, τάπας. «Ένιωσα την ανάγκη και την επιθυμία να κάνω κάτι καινούργιο» λέει με βροντερή φωνή και προσθέτει: «Έστησα ένα bistro tapas wine bar, μια νέα φιλοσοφία με μικρά πιάτα, για να το θυμόμαστε για τα επόμενα 50 χρόνια (γέλια). Έδωσα αγάπη με τη μαγειρική μου τέχνη και μου επεστράφη. Αυτή είναι μια σκούνα με τα τάπας του Λαζάρου».

 

Ο Λαζάρου πίσω από την μπάρα «πειράζει» και αναγεννά τα αγαπημένα του πιάτα και δημιουργεί νέες γεύσεις. Για καλωσόρισμα, το μαύρο μακαρόν φτιαγμένο με μελάνι σουπιάς και ταραμά, μια απολαυστική μπουκιά, συνοδεύεται ιδανικά με τη νέα αφρώδη ρετσίνα από Σαββατιανό του Νικολού που επέλεξε ο σομελιέ Αλέξανδρος Αγγελόπουλος.

 

Ακολουθεί ευφραντική κρεμμυδόσουπα με οξύρρυγχο, πίκλα κρεμμυδιού και σταγόνες λάδι άνηθου (€10). Με ενθουσίασε η πρώτη μπουκιά από το καινούργιο πιάτο με το ψητό καλαμάρι που συνδυάζεται νόστιμα με κρέμα καπνιστής ρέγγας με κουνουπίδι και πάνω του πατάει ντολμαδάκι με ριζότο με μελάνι σουπιάς (€17). Αρμονία αλλά και ωραίο κοντράστ γεύσεων και υφών.

 

Ο λαχανοντολμάς, ένα πιάτο που εισήγαγε ο Λαζάρου το 1991, με γέμιση κιμά γαρίδας και σάλτσα κουρκουμά είναι ευωδιαστό και γλυκοφάγωτο (€13). Η πεσκανδρίτσα, που έκανε γνωστό το Βαρούλκο, παρουσιάζεται σε άλλη εκδοχή. Έρχεται αχνιστή και συνοδεύεται με πουρέ σελινόριζας, κρέμα λεμονιού και φύλλα σέλινου. Αρωματικό και απόλυτα comfort food.

 

Λαχανοντολμάς με γέμιση κιμά γαρίδας και σάλτσα κουρκουμά.

 

Φιλεταρισμένο μπαρμπούνι με κρέμα αρακά, αρωματισμένο με φιστίκι Αιγίνης, καπνιστό τσάι και τσιπς ρυζιού με μελάνι σουπιάς.

 

Η καινούργια συνταγή του σεφ σε συνεργασία με τον pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη αφορά ένα εκλέρ που γίνεται σάντουιτς με γέμιση από καπνιστό μαρινάτο ψάρι, ντομάτα, κόκκινη ρόκα, τραγανά και γλυκόξινα wakame.

 

Σε πρώτη παρουσίαση δοκιμάσαμε το φιλεταρισμένο μπαρμπούνι με κρέμα αρακά, αρωματισμένο με φιστίκι Αιγίνης, καπνιστό τσάι και τσιπς ρυζιού με μελάνι σουπιάς (€28). Στην κορυφή, μια πιπέτα με λάδι τσίλι δίνει ιδέα για να προσθέσεις σταγόνες πικάντικες που ισορροπούν όμορφα τη γλύκα του αρακά.

 

Καρυδόπιτα με κρέμα σοκολάτας Valrhona, καραμελωμένο πορτοκάλι και παγωτό κανέλα-γαρίφαλο.

 

Για το τέλος, τα σοκολατάκια με γέμιση γαρίδα και καραβίδα είναι μια ιδιαίτερη και καλοδεχούμενη γευστική έκπληξη του ικανού Θοδωρή Μωυσίδη. Θαυμάσια η ξεχωριστή καρυδόπιτα με κρέμα σοκολάτας Valrhona, καραμελωμένο πορτοκάλι και παγωτό κανέλα-γαρίφαλο. Η οινική λίστα προσφέρει 75 ετικέτες σε ποτήρι που ανεβάζουν το παιχνίδι με τα τάπας. Καλή αρχή!

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 28.11.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ