Wolves of Kitchen: Οι λύκοι της Μυκόνου έφτασαν στην Αθήνα

Tο μοντέρνο κρεατάδικο του νεαρού σεφ Άλσι Σινανάι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους φυσικούς τρόπους μαγειρέματος
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
24.1.2018

Η ανοιχτή κουζίνα εντυπωσιάζει, με τις αναμμένες φωτιές να έχουν τον πρώτο λόγο.

 

Ο ταλαντούχος νέος σεφ Άλσι Σινανάι προκάλεσε αίσθηση το καλοκαίρι στη Μύκονο με το ψαγμένο κρεατάδικο «Wolves of Kitchen» που έστησε στον Ορνό και τώρα ήρθε η ώρα να δημιουργήσει και στην Αθήνα ένα εστιατόριο με το ίδιο όνομα και την ίδια προσέγγιση στην κουζίνα του.

 

Ο χώρος στο Νέο Ψυχικό, όπου για χρόνια στεγάζονταν οι Διόσκουροι, τραβά την προσοχή σου με τις μεγάλες τζαμαρίες και τα διακοσμητικά στοιχεία.

 

Σχάρες, καπνιστήρες και ρομπάτα, πολλά από αυτά ιδιοκατασκευές, συνθέτουν ένα περιβάλλον έξω από τα συνηθισμένα.

 

Την προσοχή σου όμως θα τραβήξει και η ανοιχτή κουζίνα, η οποία πραγματικά εντυπωσιάζει, καθώς διαπιστώνεις ότι οι αναμμένες φωτιές έχουν τον πρώτο λόγο – εδώ η πυρά δεν παίζει βοηθητικό ρόλο αλλά είναι εκείνη που οδηγεί τα πιάτα που ετοιμάζει η πολυπληθής μαγειρική ομάδα. Βλέπεις σχάρες, καπνιστήρες και ρομπάτα, πολλά από αυτά ιδιοκατασκευές, που συνθέτουν ένα περιβάλλον έξω από τα συνηθισμένα.

 

Ο σεφ αναλαμβάνει να εξηγήσει: «Στόχος μας είναι να περιορίσουμε στο ελάχιστο τη χρήση του ηλεκτρικού ρεύματος, αντικαθιστώντας το με πιο φυσικούς τρόπους μαγειρέματος». Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο της μαγειρικής φιλοσοφίας του «Wolves of Kitchen», ενώ το δεύτερο είναι οι χειροποίητες παρασκευές. «Φτιάχνουμε εδώ όσο περισσότερα μπορούμε, ψωμί, βούτυρο, ζυμαρικά» λέει ο Άλσι.

 

Σε περίοπτη θέση βρίσκεται και το ψυγείο με τα κρέατα που ωριμάζουν για να αποκτήσουν βαθιά γεύση. Στον κατάλογο, άλλωστε, τον πρώτο λόγο έχει το κρέας, όπου, μεταξύ άλλων, προβάλλουν σαγηνευτικά «εξωτικά» κομμάτια κρέατος στην κατηγορία «Θρυλικές Μπριζόλες»: Porterhouse, T-Bone, New York, Prime Rib, Tomahawk. Υπάρχουν όμως και πιο βατές επιλογές, όπως η σπαλομπριζόλα, τα μοσχαρίσια πλευρά, η ταλιάτα κ.ά. Όμως αυτά δεν είναι τα μόνα που τραβούν την προσοχή σου.

 

Mοσχαρίσιο καρπάτσιο με πίκλα αγγουράκι, καρδιά ντομάτας, σάλτσα πιπεριάς, πορτοκάλι και φρέσκα μυρωδικά

 

 

Το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με πίκλα αγγουράκι, καρδιά ντομάτας, σάλτσα πιπεριάς, πορτοκάλι και φρέσκα μυρωδικά (€12) αναδεικνύει πολλές αρετές στο πιάτο, όπως επίσης και τα dumplings στον ατμό με φέτα, φρέσκια ρίγανη και χόρτα εποχής (€8) που τρώγονται απνευστί.

 

Κορυφαίο πιάτο είναι το χειροποίητο κριθαράκι με αργοψημένο στη θράκα αρνί που καταφέρνει να επισκιάσει ακόμη και το μπέργκερ με παλαιωμένο κρέας (€10) ή το flank steak (22 ευρώ τα 250 γρ.). Από επιδόρπια, η πρόταση για την αποδομημένη ζεστή μηλόπιτα με κρέμα βανίλια αποδείχτηκε πολύ καλή επιλογή.

 

Dumplings με φέτα, φρέσκια ρίγανη και χόρτα εποχής.

 

Xειροποίητο κριθαράκι με αργοψημένο αρωί στη θράκα.

ΣΗΜΕΡΑ 10.4.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ