Για φρέσκο ψάρι στην ολοκαίνουρια Σκορπίνα

Μία καινούρια προσθήκη στον χάρτη της ποιοτικής ψαροφαγίας
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
7.2.2018

Στο μαρμάρινο fish bar τα ολόφρεσκα ψάρια και οστρακοειδή δείχνουν την αυθεντικότητα του φαγητού που θα γευτείς, το οποίο απλώνεται σε όλο το θαλασσινό ρεπερτόριο.

 

Σε πείσμα των σύγχρονων διαθέσεων, που δείχνουν να θέλουν περισσότερο κρέας στα ποιοτικά τραπέζια των εστιατορίων της Αθήνας, η λάμψη των καλών ψαρομαγαζιών δεν έχει χαθεί. Το αντίθετο μάλιστα, τα κλασικά στέκια ψαριού διατηρούν την αίγλη τους, ενώ τα καινούργια που δημιουργούνται κάνουν πολύ δυνατές προσπάθειες να μπουν στον χάρτη της ποιοτικής ψαροφαγίας.

 

Όταν ο λόγος έρχεται, λοιπόν, στο ψάρι, ο σεφ Γιάννης Λιάκου θέτει υποψηφιότητα για μια καλή θέση στη λίστα με τους καλύτερους ψαρομάγειρες των τελευταίων ετών. Απ’ όλα τα εστιατόρια που έχει περάσει έχει δώσει δείγματα όχι μόνο σωστής επιλογής εξαιρετικής πρώτης ύλης αλλά και σεβασμού στον χειρισμό της, ακόμη και όταν αυτός ενέχει δόσεις δημιουργικής προσέγγισης. Αυτός είναι ο λόγος που μια επίσκεψη στην ολοκαίνουργια Σκορπίνα αποτελεί σχεδόν υποχρέωση για κάθε αξιόλογο «συλλέκτη θαλασσινών γεύσεων».

 

Η ανοιχτή κουζίνα και το μαρμάρινο fish bar όπου φιγουράρουν τα ολόφρεσκα ψάρια και οστρακοειδή δείχνουν την αυθεντικότητα του φαγητού που θα γευτείς, το οποίο απλώνεται σε όλο το θαλασσινό ρεπερτόριο.

 

Η ταραμοσαλάτα (€6), σε δύο χρώματα, άσπρη και μαύρη, είναι υποδειγματικά φτιαγμένη και ισορροπημένη, ενώ στους ίδιους τόνους γευστικής διακριτικότητας κινούνται και τα σουδάκια με λεμονάτη χειροποίητη μαγιονέζα, μους μαύρης ταραμοσαλάτας και αυγοτάραχο Τρικαλινού (€13).

 

Μια επίσκεψη στην ολοκαίνουργια Σκορπίνα αποτελεί σχεδόν υποχρέωση για κάθε αξιόλογο «συλλέκτη θαλασσινών γεύσεων».

 

 

Η Αθηναϊκή Σαλάτα με σαλάχι (€9) ολοκληρώνεται από τον σερβιτόρο στο τραπέζι σου και σε πείθει ότι δεν έχει καμία σχέση με προετοιμασμένο υλικό ψυγείου. Τα χάβαρα, ελαφρά περασμένα από τη σχάρα, επιβεβαιώνουν σε κάθε μπουκιά τη φρεσκάδα τους, ενώ το μπαρμπούνι ταρτάρ με τζίντζερ, τσίλι και ανθό πιπεριάς παραδίδει μαθήματα σωστού μαριναρίσματος, ένα από τα καλύτερα πιάτα του είδους που έχω δοκιμάσει τα τελευταία χρόνια.

 

Το μικρό μπαρμπουνάκι σαβόρο (€12) τιμά την ιστορία του. Οι γαρίδες, τόσο στην εκδοχή τους ως σαγανάκι με μύδια, φρέσκια ντομάτα και φέτα (€18) όσο και απλώς σοταρισμένες με λεμόνι και χονδρό αλάτι (16), επιβεβαιώνουν τη φρέσκια προέλευσή τους και το ιδανικό ψήσιμο.

 

 

Το γιουβέτσι με ψάρι ημέρας (€14) μαγειρεμένο με κριθαράκι, φρέσκια ντομάτα, δυόσμο και μοσχάτο Λήμνου αποκαλύπτει βαθιά νοστιμιά. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει επιλογές που σε καλύπτουν σε κάθε περίπτωση, ενώ το σέρβις δεν θα επιτρέψει ούτε στιγμή αμήχανης αναμονής.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ