Τα τοπικά προϊόντα στο μενού της «Βόλτας» σε ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα

Αυθεντικές ελληνικές συνταγές σε ένα μαγαζί που κρατάει σταθερά στα Πετράλωνα
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
28.2.2018

Μύδια σαγανάκι.

 

Ανάμεσα στα πολλά καινούργια εστιατόρια που ανοίγουν, η συνταγή η οποία επιμένει να κερδίζει πόντους είναι το αυθεντικό που γοητεύει. Πάνω σε αυτά τα βήματα της γευστικής παράδοσης πατάει το Βόλτα στα Πετράλωνα, έχοντας κλείσει δυόμισι χρόνια.

 

Οι άνθρωποι που το τρέχουν, ο Ξενοφών στη σάλα και η Ελισάβετ στην κουζίνα, είναι μερακλήδες κι έχουν πάθος με τη φιλοξενία και την εστίαση.

 

Η κουζίνα μοσχοβολά μάραθο, δυόσμο, βασιλικό και φρεσκάδα. Τα τοπικά προϊόντα στις συνταγές σε ταξιδεύουν σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας.

 

Την επιμέλεια του μενού ανέλαβε φέτος η γνωστή μαγείρισσα από τη Σύρο Μαρία Διακάτου και γι’ αυτό ανακαλύπτεις με ευχαρίστηση κυκλαδίτικες πινελιές στα πιάτα.

 

Στον λιτό χώρο του πετρόχτιστου κτιρίου του 1952, που ήταν η αποθήκη του 8ου Μονοπωλίου του κράτους, ευχαριστηθήκαμε καταρχάς μια καταπληκτική σαλάτα.

 

Η σελινοσάλατα ξεφεύγει από τις συνηθισμένες προσεγγίσεις και παντρεύει πετυχημένα τα δροσερά φύλλα του σέλινου, το ψιλοκομμένο τραγανό σέλερι και το al dente άγριο ρύζι με τις φύτρες παντζαριού και σκόρδου (€6) – γευστική ισορροπία και απόλαυση.

 

Αφράτα κεμπαπάκια, ζυμωμένα με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά που συνδυάζονται με ψημένες πίτες, δροσερό γιαούρτι με άνηθο αλλά και ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα.

 

Το ζυμωτό ψωμί που έρχεται στο τραπέζι σε βάζει στον πειρασμό να βουτήξεις την μπουκιά σου στο ξεχωριστό χούμους που είναι φτιαγμένο από κόκκινα φασόλια, ταχίνι και γλυκά ανατολίτικα μπαχαρικά (€4,20).

 

Εκτίμησα και τη γευστική δύναμη της τυροκαυτερής, όπου η αψάδα της κυκλαδίτικης κοπανιστής «μπλέκει» με τη φέτα, την ψημένη σάρκα της κόκκινης πιπεριάς και την πινελιά από πιπέρι καγιέν (€4,20).

 

Πολύ ωραία και νόστιμη η ιδέα της μαγείρισσας Ελισάβετ Ανδρικοπούλου να ζυμώσει με μαστοριά κεφτεδάκια από κρητικό ξινόχοντρο με φέτα που σερβίρονται πάνω σε πυκνή σάλτσα φρέσκιας ντομάτας (€5,50).

 

Η αστική κουζίνα της Ερμούπολης προσφέρει την έμπνευση για τα τραγανά συριανά μπουρεκάκια ζυμωμένα με μοσχαρίσιο κιμά, μήλο και κουκουνάρι (€8), τυλιγμένα σε φύλλο και περασμένα από το τηγάνι.

 

Στον λιτό χώρο του πετρόχτιστου κτιρίου του 1952 στεγάζεται το Βόλτα.

 

Προσπεράσαμε το παραδοσιακό αρκαδικό πιάτο λαγωτό αλλά και το χοιρινό με κεδρόμηλο, αφού τα «δαχτυλάκια τα σμυρναίικα» μίλησαν κατευθείαν στις ρίζες μας.

 

Αφράτα κεμπαπάκια, ζυμωμένα με μοσχαρίσιο και αρνίσιο κιμά, που μοσχοβολούν ανατολίτικα μπαχαρικά, είναι εξόχως ζουμερά και συνδυάζονται με ψημένες πίτες, δροσερό γιαούρτι με άνηθο αλλά και ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (€9,50). Χορταστική μερίδα και πληθωρική γεύση.

 

Την Κυριακή, από τις 20:00, εκτός από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, μπορείς να απολαύσεις και τη ζωντανή μουσική με ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια.

ΣΗΜΕΡΑ 17.1.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ