Σαρακοστιανό τραπέζι στο Olive Garden

Ένα μενού αφιερωμένο στον εντυπωσιακό πλούτο των νηστίσιμων φαγητών που έχει εφεύρει η κάθε περιοχή της Ελλάδας
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
14.3.2018

Σουπιές με σπανάκι.

 

Το ελληνικό σαρακοστιανό τραπέζι τηρεί μακρόχρονες παραδόσεις και η ποικιλία των εδεσμάτων του είναι ενδιαφέρουσα. Ίσως φαντάζει περίεργο να αναζητά κανείς τις γευστικές δημιουργίες της Σαρακοστής, μιας περιόδου που συνδέεται με τη λιτότητα και τη νηστεία.

 

Ωστόσο, μέσα από αυτή την αναζήτηση ανακαλύπτουμε ακριβώς πόσο εντυπωσιακός είναι ο πλούτος των νηστίσιμων φαγητών που έχει εφεύρει η κάθε περιοχή της Ελλάδας με δεδομένη την αποχή από κάθε ζωικό προϊόν.

 

Για το τραπέζι της Σαρακοστής νόστιμες ιδέες προτείνει το ειδικό μενού του εστιατορίου Olive Garden του ξενοδοχείου Τιτάνια. Η πανοραμική θέα της Αθήνας σε συνδυασμό με τη φιλόξενη ατμόσφαιρα το κάνουν πόλο έλξης. Ο σεφ Χρήστος Τζιλήρας και η ομάδα της κουζίνας μαγειρεύουν πιάτα με πρωταγωνιστή τις φρέσκες ελληνικές πρώτες ύλες και προϊόντα που σέβονται την παράδοση.

 

Ο σεφ Χρήστος Τζιλήρας και η ομάδα της κουζίνας μαγειρεύουν πιάτα με πρωταγωνιστή τις φρέσκες ελληνικές πρώτες ύλες και προϊόντα που σέβονται την παράδοση.

 

Το μενού περιλαμβάνει ορεκτικούς μεζέδες, όπως ταραμοσαλάτα με γλυκάνισο, φάβα με κρεμμυδάκι και αγουρέλαιο, αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, πατατοσαλάτα με μοσχολέμονο, λαχανικά και μουστάρδα, χταποδοσαλάτα, πολίτικη σαλάτα (€9), τραγανά σαλατικά με ξιδάτο χταπόδι, ελιές, ντοματίνια και σάλτσα μοσχολέμονου (€11) και ποικιλία από μανιτάρια με γλυκό σκόρδο, μουστάρδα, μοσχολέμονο και φρέσκα βότανα (€9,50).

  

Από τα κυρίως πιάτα υπάρχουν επιλογές με σουπιές, σπανάκι, φρέσκια τομάτα, μαραθόριζα και μυρωδικά (€14,50), γαριδομακαρονάδα με ντοματίνια, άρωμα ούζου και πλατύφυλλο βασιλικό (€15,50), ριζότο με θαλασσινά, χειμωνιάτικα λαχανικά και φρέσκο, ευωδιαστό δυόσμο (€15,50). 

 

Τραγανά σαλατικά με ξιδάτο χταπόδι.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ