Για ψαροφαγία πρώτης τάξης στο «Μπαλκόνι στις Κυκλάδες»

Βουτιά στο Αιγαίο με γευστικές προτάσεις που σε ταξιδεύουν στα κυκλαδονήσια
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
9.5.2018

Σεβίτσε στείρας που μαρινάρεται σε χυμούς εσπεριδοειδών, ξερό κρεμμύδι, πιπεριά και κόλιανδρο (€12).

 

Βουτιά στο Αιγαίο κάνει η κουζίνα του εστιατορίου Μπαλκόνι στις Κυκλάδες με γευστικές προτάσεις που σε ταξιδεύουν στα κυκλαδονήσια.

 

O Άγγελος Κωβαίος, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, γνωρίζει από πρώτο χέρι τις θαλασσινές γεύσεις, αφού μεγάλωσε στη Σχοινούσα, δίπλα στη μαγείρισσα μητέρα του, την κυρά Ποθητή.

 

Την οικογενειακή παράδοση στην εστίαση μετέφερε και στο Μπαλκόνι που είναι σκαρφαλωμένο στον Υμηττό και προσφέρει μαγευτική θέα αλλά και πιάτα καλοφτιαγμένα και φρέσκα.

 

O Άγγελος Κωβαίος, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Μπαλκόνι στις Κυκλάδες, γνωρίζει από πρώτο χέρι τις θαλασσινές γεύσεις, αφού μεγάλωσε στη Σχοινούσα, δίπλα στη μαγείρισσα μητέρα του, την κυρά Ποθητή.

 

Δοκιμάστε σεβίτσε στείρας που μαρινάρεται σε χυμούς εσπεριδοειδών, ξερό κρεμμύδι, πιπεριά και κόλιανδρο (€12), αποκαλύπτοντας φρεσκάδα και αρώματα.

 

Την παράδοση την καταλαβαίνεις στους τηγανητούς κολιτσάνους που συνοδεύονται με τηγανητό σταμναγκάθι (€12), έναν απολαυστικό μεζέ που τρώγεται απνευστί.

 

Η σαλάτα με τα τραγανά λαχανικά από κουνουπίδι, μπρόκολο και ραπανάκι απογειώνεται από το χειροποίητο γλυκό του κουταλιού μαύρη ελιά (€8).

 

Το Μπαλκόνι στις Κυκλαδες, σκαρφαλωμένο στον Υμηττό, προσφέρει μαγευτική θέα αλλά και πιάτα καλοφτιαγμένα και φρέσκα.

 

Στην κουζίνα οι σεφ Παντελής Αθανασιάδης και Φιλίτσα Καραμανλή χειρίζονται με μαεστρία τα ντόπια υλικά και τα φρέσκα ψάρια. Το μεγαλείο της απλότητας και της αληθινής νοστιμιάς αποκαλύπτει η βιολογική φάβα Σχοινούσας με τη βελούδινη υφή που συνδυάζεται όμορφα με την κάππαρη από την Κίμωλο (€6).

 

Τα αχνιστά κυδώνια αποκτούν διαφορετική προσωπικότητα με το ψιλοκομμένο σαλάμι Ευρυτανίας και το άρωμα από το δεντρολίβανο που ανεβάζει έξυπνα τη γευστική ένταση (€13).

 

Χταπόδι με φάβα Σχοινούσας.

 

Η κουζίνα προσφέρει ευελιξία όχι μόνο στην επιλογή του είδους του φρέσκου ψαριού αλλά και στον τρόπο μαγειρικής του. Για τους μερακλήδες ψαροφάγους το αχνιστό κεφάλι ροφού, σιγομαγειρεμένο με λαχανικά, είναι πρώτης γραμμής (40 ευρώ/κιλό).

 

Απολαυστικός είναι ο «γιακάς» του ροφού, ελαφρά σοταρισμένος με πατάτες, πριν μπει στη γάστρα και μαγειρευτεί υπομονετικά με ντομάτα και μυρώνια (€24).

 

Στην κουζίνα οι σεφ Παντελής Αθανασιάδης και Φιλίτσα Καραμανλή χειρίζονται με μαεστρία τα ντόπια υλικά και τα φρέσκα ψάρια.

 

Το μενού καλύπτει και την όρεξη των κρεατοφάγων, με πέντε προτάσεις με κρέας. Στις οινικές επιλογές δεν θα δυσκολευτείτε, αφού η λίστα προσφέρει καλές προτάσεις από τον ελληνικό αμπελώνα.

 

Ενδιαφέρουσα η εκδοχή του μπακλαβά με τα τραγανά φύλλα, με καραμελωμένα φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς ανάμεσα και στην κορυφή παγωτό βανίλια (€6). Στο Μπαλκόνι στις Κυκλάδες θα χαρείς τη φιλοξενία, το φαγητό και τη συγκλονιστική θέα.

ΣΗΜΕΡΑ 30.3.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ