Po' Boys: ένα αυθεντικό BBQ Joint στου Ψυρρή

Ένα γευστικό ταξίδι στον αμερικανικό Νότο όπου όλο το μενού ετοιμάζεται σε ξύλα και κάρβουνα
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
22.11.2018

Το Po' Boys στη γειτονιά του Ψυρρή σε στέλνει ταξίδι στον αμερικανικό Νότο.

 

Το Po' Boys στη γειτονιά του Ψυρρή σε στέλνει ταξίδι στον αμερικανικό Νότο με την ατμόσφαιρα και τα φαγητά του. Μιλάμε για αυθεντικό BBQ Joint, με όπλο του έναν ξυλόφουρνο ελληνικής κατασκευής και μαζί το smoker. «Όλο το μενού είναι σε ξύλα και κάρβουνα. Δεν έχει on/off ο διακόπτης» λέει με χαμόγελο ο σεφ και συνιδιοκτήτης Βασίλης Σπόρος, που μαζί με τον John Higgins του Mama Roux έκαναν το ντεμπούτο τους το 2016 με food truck στο Αthens Food Market, στην πλατεία Κοτζιά.

 

Το κοινό δοκίμασε τα ζουμερά σιγοκαπνιστά κρέατα, ενθουσιάστηκε και τώρα στο Po' Boys μπορεί να μυηθεί στον αυθεντικό τρόπο του BBQ με brisket, pulled pork, spare ribs και pork belly κατευθείαν από το χειροποίητο καπνιστήριο με ξύλα ελληνικής οξιάς και άπειρες ώρες ψησίματος.

 

Το θερμόμετρο της διασκέδασης ανεβαίνει τις Πέμπτες με τα Live Stage Nights, με rhythm 'n' blues μουσικές. Το μπολ με την αχνιστή σούπα gumbo είναι ό,τι πρέπει για να μπεις στο κλίμα της πρώτης χειμωνιάτικης νύχτας στην Αθήνα. Μοσχοβολά.

 

Στο Po' Boys μπορεί κάποιος να μυηθεί στον αυθεντικό τρόπο του BBQ με brisket, pulled pork, spare ribs και pork belly κατευθείαν από το χειροποίητο καπνιστήριο με ξύλα ελληνικής οξιάς και άπειρες ώρες ψησίματος.

 

Ο συνδυασμός μαύρου roux, κοτόπουλου, γαρίδων, χειροποίητου λουκάνικου andouille και ρυζιού μπασμάτι είναι προκλητικός. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής σε μισή ή ολόκληρη ποσότητα (€5 ή €8). Φρεσκάδα ξεχειλίζει η τραγανή σαλάτα Caesar's με dressing μηλόξιδο και σκόρδο, καλαμπόκι, κρουτόν και παρμεζάνα. Στην κορυφή, λεπτοκομμένες φέτες καπνιστής γαλοπούλας (€8).

 

Στο μενού φιγουράρει και το Po mac'n'cheese, το οποίο πατάει στην αυθεντική συνταγή που τόσο λατρεύουν οι Αμερικανοί. Τα ζυμαρικά ενισχύονται με τσένταρ, παρμεζάνα και κρέμα γάλακτος και γκρατινάρονται (€7,50). Εδώ μιλάμε για την απόλυτη πληθωρική γεύση: βόμβα θερμίδων.

 

Στο μενού φιγουράρει και το Po mac'n'cheese, το οποίο πατάει στην αυθεντική συνταγή που τόσο λατρεύουν οι Αμερικανοί.

 

Δοκιμάσαμε εξαιρετικό brisket σιγοκαπνισμένο βοδινό στήθος από το λιπαρό κομμάτι, με γλάσο bourbon (€12,50). Είναι μια ανάλαφρη καπνιστή γεύση. Σερβίρεται και σε μπέργκερ που συνοδεύουν μαγιονέζα creole, bourbon glaze, sauerkraut και πίκλες (€9,80).

 

Η χοιρινή πανσέτα περνάει από 48ωρη άλμη, σιγοκαπνίζεται μαστόρικα και η νοστιμιά της υπογραμμίζεται με γλάσο bourbon (€9,50). Παρότι το μενού του Po' Boys προσφέρει ένα ρεσιτάλ κρεατικών που ψήνονται στον ξυλόφουρνο, την έκπληξη κάνει το vegan Pulled Jackfruit σάντουιτς με αφράτο, στενόμακρο ψωμί και ψιλοκομμένο jackfruit –ένα θρεπτικό φρούτο– με μαγιονέζα από γάλα σόγιας, iceberg, ντομάτα και κρεμμύδι (€7,50). Τρώγεται με τη μία.

 

Μια σειρά από εξαιρετικές μπίρες από 35 ελληνικές μικροζυθοποιίες θα συντροφέψουν ιδανικά το φαγητό.

 

Το εξαιρετικό brisket σερβίρεται και σε μπέργκερ που συνοδεύουν μαγιονέζα creole, bourbon glaze, sauerkraut και πίκλες (€9,80).

 

Μια σειρά από εξαιρετικές μπίρες από 35 ελληνικές μικροζυθοποιίες θα συντροφέψουν ιδανικά το φαγητό.

 

Po' Boys, Αγαθάρχου 12, Ψυρρή, 210 3234672

ΣΗΜΕΡΑ 10.4.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ