Ella Greek Cooking για απλές και καθαρές ελληνικές γεύσεις

Ένας all day χώρος στη Μητροπόλεως όπου λειτουργεί και μοντέρνο μπακάλικο με παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
12.12.2018

Ο σεφ Στέλιος Νίξινας φτιάχνει και αφράτο πολίτικο γιαουρτλού κεμπάπ που σερβίρεται πάνω σε πίτα, με σάλτσα ντομάτας, ψητή ντομάτα, γιαούρτι, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μπόλικο μαϊντανό (€9,80).

 

Η απλότητα και η καθαρότητα των γεύσεων δίνουν το στίγμα της ελληνικής κουζίνας και ο καλύτερος τρόπος για να υποστηρίξουμε την καλή ζωή με τη διατροφή μας είναι να δανειστούμε στοιχεία από την παράδοσή μας και να τα εντάξουμε πάλι στην καθημερινότητά μας. Πάνω σε αυτά τα μονοπάτια κινείται η φιλοσοφία του all day χώρου Ella Greek Cooking στην οδό Μητροπόλεως, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της Αθήνας.


Στη θέση όπου παλιότερα βρίσκαμε το Ergon στεγάζεται πια το Ella που σε υποδέχεται στον χώρο του με ένα μοντέρνο μπακάλικο με παραδοσιακά προϊόντα, τυριά και αλλαντικά από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Αν αναζητάς αυθεντικές γεύσεις, διαβάζοντας το μενού, ανακαλύπτεις ότι προσφέρει απολαυστικές προτάσεις.


Η τυρόπιτα, φτιαγμένη με χειροποίητο, τραγανό φύλλο και πλούσια γέμιση από ελληνικά τυριά, θυμίζει αυτή που φτιάχνει η μαμά σου (€6,50). Αλείφεις στην ψημένη πίτα τη μερακλίδικη τυροκαυτερή από καυτερές πιπεριές και φέτα αληθινή, πικάντικη, όπως πρέπει (€4,50).


Το ίδιο απολαυστική είναι και η καπνιστή μελιτζανοσάλατα, ενισχυμένη με πιπεριά Φλωρίνης, καρύδι και λίγο σκορδάκι για άρωμα (€4,50).


Τη σκυτάλη στο τραπέζι παίρνει η φάβα «παντρεμένη» με καπνιστή πανσέτα και καραμελωμένα κρεμμύδια, ενώ μοντέρνα νότα στο πιάτο χαρίζει το λάδι τρούφας (€6,50). Η απαλή υφή της φάβας και η ισορροπία των υλικών κάνουν απολαυστική την κάθε μπουκιά.


Ακολουθεί το κλασικό σαγανάκι με ψητή φέτα, σουτζούκι, πιπεριές, ντομάτα και Μετσοβόνε, που δίνει την καπνιστή ένταση (€8,50). Πικάντικος μεζές, με ωραία δεμένη τη σάλτσα ντομάτας. Ευπρόσδεκτο πιάτο που έχει καταγράψει η γευστική μνήμη και αναζητά ευχάριστα η φιλική παρέα γύρω από ένα τραπέζι.

 

Αν αναζητάς αυθεντικές γεύσεις, διαβάζοντας το μενού, ανακαλύπτεις ότι προσφέρει απολαυστικές προτάσεις.


Η διαχρονικότητα της ελληνικής γεύσης επιβεβαιώνεται από το καλοφτιαγμένο πιάτο ημέρας, με τον ξινό τραχανά μαγειρεμένο με μανιτάρια και Μετσοβόνε (€9,60). Ο σεφ Στέλιος Νίξινας φτιάχνει και αφράτο πολίτικο γιαουρτλού κεμπάπ που σερβίρεται πάνω σε πίτα, με σάλτσα ντομάτας, ψητή ντομάτα, γιαούρτι, κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μπόλικο μαϊντανό (€9,80).


Ο κατάλογος προσφέρει επιλογές τόσο σε θαλασσινά όσο και σε πιάτα ζυμαρικών. Από τη λίστα ποτών μπορείς να διαλέξεις κρασιά Ελλήνων οινοπαραγωγών, αποστάγματα και μπίρες που θα συνοδεύσουν ευχάριστα το φαγητό.


Η σπιτική πορτοκαλόπιτα συνοδεύεται με ωραίο παγωτό καϊμάκι και κανέλα που μοσχοβολά (€5). Στο Ella σε κάνουν να αισθάνεσαι όμορφα, φιλόξενα, και σου δίνουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσεις με την παρέα σου.


Ella Greek Cooking, Μητροπόλεως 26, Αθήνα, 210 3315547

ΣΗΜΕΡΑ 21.8.2019

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ