ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ

ΚΛΑΣΙΚΟ ΕΡΓΟ
Συγγραφέας: Αριστοφάνης
Σκηνοθεσία: Γ. Κακλέας
Πρωταγωνιστούν: Β. Χαραλαμπόπουλος, Θ.Πάνου, Ιφ. Αστεριάδη, Γ. Χρυσοστόμου, Μ. Παπαδημητρίου, Χρ. Μαλάκης, Στ. Μαυρίδης, Β. Χατζηνικολάου
από 13/10 έως 07/11
Από τις 13/10 έως τις 07/11.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετ., Πεμ. Παρ. Σαβ. 9:00 μ.μ., Κυρ. 7:30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: €35, €25, €20, €15.

Από τις 13 Οκτωβρίου και για 20 μόνο παραστάσεις, η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη με το Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, θα φιλοξενείται στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Η μεγάλη καλοκαιρινή επιτυχία του Εθνικού Θεάτρου, που παίχτηκε στο ασφυκτικά γεμάτο θέατρο της Επιδαύρου, αλλά και στην επαρχία, παρουσιάζεται και στο αθηναϊκό κοινό για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Η «Λυσιστράτη» διδάχτηκε το 411 π.Χ. Η Αθήνα τότε μετρούσε ήδη είκοσι χρόνια πολέμου -ο Πελοποννησιακός πόλεμος άρχισε το 431 π.Χ.- και ο Αριστοφάνης, γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τι σημαίνει πόλεμος, έδωσε με ευφυή τρόπο το δικό του ειρηνικό στίγμα. Με όπλα του το εύρημα της σεξουαλικής απεργίας, την ανελέητη σάτιρα και μια γλώσσα ευρηματική όσο και αθυρόστομη, καταδικάζει τον πόλεμο και προβάλλει την ανάγκη για πανελλήνια ενότητα. Ερωτικά τεχνάσματα, κωμικές παρεξηγήσεις και πληθωρική δράση συνθέτουν μια απολαυστική κωμωδία, όπου η γυναικεία εξυπνάδα αναδεικνύεται η κινητήρια δύναμη που θα οδηγήσει στη συμφιλίωση.

Η Λυσιστράτη πείθει τις γυναίκες της Αθήνας να απέχουν από τα «συζυγικά καθήκοντά» τους, για να αναγκάσουν τους άντρες να τερματίσουν τον Πελοποννησιακό πόλεμο. Τότε, ένας άλλος πόλεμος αρχίζει, ανάμεσα στα δύο φύλα!

Με φόντο το μοναδικό σκηνικό του Μανόλη Παντελιδάκη, θα στηθεί ξανά στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» η πολυσυζητημένη καλοκαιρινή παράσταση για τον έρωτα, τον πόλεμο, τη φθορά, τη διαφθορά και τη συμφιλίωση, υπό την ανατρεπτική ματιά του Γιάννη Κακλέα και με πρωταγωνιστή το μοναδικό Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

 

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 27.11.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ