Η Υπέροχη αγκαλιά της μητέρας μου

Η Υπέροχη αγκαλιά της μητέρας μου
ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΟ
Σκηνοθεσία: Στέλλα Σερέφογλου
Πρωταγωνιστούν: Δάφνη Καμμένου, Φοίβος Συμεωνίδης, Στέλλα Σερέφογλου
από 03/11 έως 28/02
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ Πειραιώς 206, Ταύρος, 210 3418550
Κάθε Σάββατο έως 29 Δεκεμβρίου 2012
Γενική είσοδος: 10€ (ενήλικες), 8€ (παιδικό-φοιτητικό-οικογένειες), 6€ (σχολεία)

“Η Υπέροχη Αγκαλιά της Μαμάς μου”, η πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση που μάγεψε μικρούς και μεγάλους, συνεχίζεται για μερικές ακόμα παραστάσεις για το μήνα Φεβρουάριο,κάθε Σάββατο στις 17.00 στην αίθουσα Black Box του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης. Ειδικές παραστάσεις για σχολεία καθημερινά στις 10.30, κατόπιν συνεννόησης.

 

Απουσία της λεκτικής επικοινωνίας, εστιασμένη στο χιούμορ και το ρυθμό, η παράσταση αποτελεί ένα συμβολικό ταξίδι της σχέσης του παιδιού με τη μητρική αγκαλιά, δοσμένο από την οπτική του μικρού πρωταγωνιστή. Η αποκοπή από τον ομφάλιο λώρο, η ενηλικίωση και η προσπάθεια του ανθρώπου να προχωρήσει μόνος χωρίς φόβο και να εξελιχθεί αποτυπώνονται με συμβολισμό, μουσικότητα και με στοιχεία της μίμησης, της παντομίμας, του βωβού κινηματογράφου αλλά και του body percussion και του φωνητικού αυτοσχεδιασμού.

Οι πρωταγωνιστές αυτής της σχέσης δε θα μπορούσαν να είναι άλλοι από τη μαμά (Δάφνη Καμμένου), τον μπαμπά (Φοίβος Συμεωνίδης) και το παιδί (μία κούκλα σε φυσικό μέγεθος ηλικίας 2 ετών), ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει η Στέλλα Σερέφογλου. Η παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι που έχει γράψει η ίδια η σκηνοθέτις.

 

Η Υπόθεση:

Ένα μικρό παιδί τρομάζει με τις βροντές και τις αστραπές και ζητά την αγκαλιά της μαμάς του. Με τρόπο μαγικό γίνεται η σύνδεση με την μητέρα και ξαναγίνονται ένα και μοιράζονται την καθημερινότητα, μέχρι που το ίδιο το παιδί αποφασίζει να φύγει από την αγκαλιά της μαμάς του και να "ξαναγεννηθεί".

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 28.11.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ