Νέοι χωρίς Θεό

Νέοι χωρίς Θεό
ΚΛΑΣΙΚΟ ΕΡΓΟ
Συγγραφέας: Έντεν φον Χόρβατ
Σκηνοθεσία: Βίκυ Γεωργιάδου
Πρωταγωνιστούν: θανασία Αγοράκη, Βούλα Βερδελή, Γενοβέφα Ζάγγα, Γιούλη Καρναχωρίτη, Φοίβος Συμεωνίδης, Δανάη Τίκου, Παντελής Φλατσούσης
από 05/02 έως 10/04
SKROW THEATER Αρχελάου 5, Παγκράτι, 210 7235842
5/2-10/4, Τετ., Πέμ.: 8.30 μ.μ., Εισ.: 8-12€

Η Ομάδα Πάλσαρ παρουσιάζει σε σκηνοθεσία Βίκυς Γεωργιάδου για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια δραματοποιημένη εκδοχή της εμβληματικής νουβέλας του Έντεν φον Χόρβατ «Νέοι χωρίς Θεό».

Μια χώρα βρίσκεται υπό το απολυταρχικό καθεστώς του Ανώτερου Πληβείου. Σε μια τάξη σχολείου, οι έφηβοι μαθητές είναι γράμματα χωρίς ονόματα, εκπαιδεύονται για να αναπαράγουν προπαγανδιστικά σλόγκαν και κάνουν ιδανικό τους τον σαρκασμό και την πίστη στη διαίρεση των ανθρώπων. Κι ένας δάσκαλος, που προσπαθεί να μην

οργίζεται για να καταφέρει να εξασφαλίσει το συνταξιοδοτικό του δικαίωμα, ακολουθεί τις μυστικές εγκυκλίους της Επιθεώρησης, για να τονώσει τα πατριωτικά αισθήματα και την πολεμική ετοιμότητα των μαθητών του.

Θα βρεθούν σε μια κατασκήνωση κοντά σε ένα απομακρυσμένο χωριό για συμπληρωματική στρατιωτική εκπαίδευση. Η επαφή με μια άλλη πραγματικότητα θα αλλάξει τις ισορροπίες. Ο δάσκαλος θα διαβάσει κρυφά το ημερολόγιο ενός μαθητή, αλλά δεν θα το ομολογήσει, κι αυτό θα αποτελέσει αφορμή για μια δολοφονία. Θα ακολουθήσει μια δίκη όπου τα πρόσωπα θα έρθουν αντιμέτωπα με την αναγκαιότητα της ευθύνης και της αλήθειας. Τελικά ο πραγματικός ένοχος και οι ηθικοί αυτουργοί θα αποκαλυφθούν, με όλες τις αναπόφευκτες συνέπειες και παράπλευρες απώλειες που απαιτεί η αποκατάσταση της αλήθειας.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ