Bouchra Ouizguen: Ottof

Bouchra Ouizguen: Ottof
ΧΟΡΟΣ - ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ
Χορογραφία: Bouchra Ouizguen
Πρωταγωνιστούν: Kabboura Aït Ben Hmad, Fatéma El Hanna, Halima Sahmoud, Fatna Ibn El Khatyb, Bouchra Ouizguen
Άλλοι Συντελεστές: Σχεδιασμός Φωτισμών: Eric Wurtz
από 21/02 έως 23/02
ΣΤΕΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ Λ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, 219 9005800
Ώρα: 21:00.
Εισιτήρια: Κανονικό: 7 - 12 € / Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 10 € / Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9 € / ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 € | Συνοδός ΑΜΕΑ: 7 €

Πέντε γυναίκες από το Μαρόκο γεμίζουν τη σκηνή με τη θηλυκή παρουσία τους, με τις φωνές τους, με την όλο μαγεία κίνησή τους, με τις ιστορίες τους, με την ελευθερία και τη ζωντάνια τους. Στη δουλειά της Bouchra Ouizguen, η σύγχρονη δημιουργική ματιά συναντά τις σπάνιες ικανότητες μιας ομάδας ερμηνευτριών. Αυτές προέρχονται από την παράδοση των Aitas, γυναικών που χορεύουν και τραγουδούν παραδοσιακά κομμάτια σε γάμους και νυχτερινά μαγαζιά στο Μαρόκο. Μαθημένες να μαγνητίζουν με τα εκφραστικά τους μέσα το κοινό σε δύσκολες συνθήκες, κάνουν και στο θέατρο αυτό που ξέρουν τόσο καλά. Μαζί με τη χορογράφο δημιούργησαν μια ομάδα, που τα τελευταία εννέα χρόνια έχει αφήσει άφωνο το κοινό στις σκηνές της Ευρώπης, ανατρέποντας τα κλισέ για τις γυναίκες της Ανατολής.

Το Ottof είναι μια παράσταση απελευθέρωσης. Η Μπουσρά Ουιζγκέν προσκαλεί πλάι της τέσσερις υπέροχες γυναίκες, που έχουν περάσει όλη τους τη ζωή δουλεύοντας σκληρά σαν τα μυρμήγκια (ottof, άλλωστε, σημαίνει μυρμήγκι στη γλώσσα των Βεδουίνων) και συνεχίζουν ασταμάτητα. Τα μεσογειακά σώματά τους καταθέτουν επί σκηνής αυτό που τις κινεί, ακροβατούν ανάμεσα στη φαντασία και το ρεαλισμό, την ηρεμία και την τρικυμία, την παράδοση και το σύγχρονο κόσμο, μεταμορφώνουν τη βία σε εκρηκτική ενέργεια και, αφαιρώντας σταδιακά τα πέπλα που τις καλύπτουν, χορεύουν με μια συγκινητική ελευθερία υπό τους ήχους του “My Baby Just Cares For Me” της Nina Simone. Η Ουιζγκέν κάνει ένα έργο για την ίδια τη ζωή και για τις γυναίκες που αγαπούν τη ζωή, με τη φλούδα και με τα κουκούτσια της.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ