Εθνικά μπαλέτα Κιέβου Virsky

Εθνικά μπαλέτα Κιέβου Virsky
ΧΟΡΟΣ - ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ
24/09
ΗΡΩΔΕΙΟ Διονυσίου Αρεοπαγίτου (στάση μετρό Ακρόπολη), 210 3241807
Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: 15-100 ευρώ

Τα αριστουργηματικά Εθνικά Μπαλέτα Κίεβου Virsky, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ένα υπερθέαμα, ένα μωσαϊκό κινήσεων και μαγικών χορογραφιών με 100 συντελεστές και 2.000 κοστούμια, θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει το ευρύ κοινό στις 24 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού σε μια παράσταση που θυμίζει παραμύθι.

 

Θεωρούνται ένα παγκόσμιο φαινόμενο πέραν της εκπληκτικής αρμονίας και της πανδαισίας χρωμάτων και χορογραφιών, οι χορευτές τους έχουν καταργήσει  τους νομούς της βαρύτητας -καταγράφηκαν μεταξύ άλλων ως οι προπομποί του break dance - κατέχοντας μια εξειδικευμένη τεχνική και διατηρώντας μια δική τους  Χορευτική Σχολή με παράδοση 100 χρονών και με δικό τους φυτώριο. Έχουν κατακτήσει το παγκόσμιο κοινό, έχουν αποσπάσει πλήθος βραβείων μαγεύοντας στο πέρασμα τους.

 

Οι πολυάριθμοι χορευτές των Μπαλέτων Virsky, 100 άτομα επί σκηνής, που διακρίνονται για τη μοναδική δεξιοτεχνία τους, την απίστευτη αρμονία στην κίνηση, θα μεταφέρουν στη σκηνή ιστορίες του τόπου τους, που σκιαγραφούν τον πολιτισμό τους, φορώντας τις πολύχρωμες, εντυπωσιακές φορεσιές τους, συνολικά 2.000 κοστούμια που εναλλάσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.

 

Απόλυτα συγχρονισμένοι οι χορευτές των Virsky γίνονται ένα σώμα σε ένα θέαμα που συγκινεί και μιλά κατ’ ευθείαν στην ψυχή των θεατών όλου του κόσμου.

 

Οι άντρες χορευτές στροβιλίζονται στον αέρα και με απίστευτη πλαστικότητα και δυναμισμό εκτελούν τις χορογραφίες που ανάλογα με την ιστορία έχουν άλλοτε κωμικό, ανάλαφρο χαρακτήρα, ενώ άλλοτε παίρνουν συγκινητικό τόνο. Είναι γεγονός ότι έχουν καταργήσει τους νόμους της βαρύτητας, θέτοντας, σε μια ελεύθερη προσέγγιση, τις βάσεις για το μετέπειτα break dance.

 

Οι γυναίκες των Μπαλέτων Virsky χαρακτηρίζονται από τη χάρη, το λυρισμό και την αρμονία στον τρόπο που προσεγγίζουν τις χορογραφίες. Ακρίβεια και πιστότητα σε ένα μωσαϊκό κινήσεων που δημιουργεί μια συνεχώς μεταβαλλόμενη χορευτική εικόνα. Η τεχνική συμβαδίζει με την υψηλή αισθητική σε ένα μοναδικό θέαμα. Όταν γυναίκες και άντρες χορευτές σμίγουν στη σκηνή δημιουργείται ένα πολύχρωμο κινούμενο ψηφιδωτό.

 

Την παράσταση διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών για τη Διεθνή Ημέρα Μετακινήσεων, υπό την αιγίδα του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ