Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια;

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΟ
Συγγραφέας: Έντουαρντ Άλμπι
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Πρωταγωνιστούν: Νίκος Κουρής, Λουκία Μιχαλοπούλου Γιάννης Δρακόπουλος, Μιχαήλ Ταμπακάκης
Άλλοι Συντελεστές: Σκηνικά - Κοστούμια: Αρετή Μουστάκα, Πρωτότυπη μουσική-Επιμέλεια Ήχων: Γιάννης Μαθές, Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
από 07/10 έως 21/01
ΘΗΣΕΙΟΝ Τουρναβίτου 7, Θησείο, 210 3255 444
Δευτέρα & Τρίτη: 21:15, Εισιτήριο: 10-17 ευρώ

Το τελευταίο έργο (2000) του βραβευμένου με τέσσερα Πούλιτζερ Αμερικάνου συγγραφέα θεωρείται ένα από τα κορυφαία και πιο τολμηρά του μαζί με το «Ποιος φοβάται την Βιρτζίνια Γουλφ;».

 

Η «Γίδα», έργο με έντονο χιούμορ, εκρηκτικούς χαρακτήρες, πανέξυπνους διαλόγους, σκληρότητα, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη τρυφερότητα, υποδεικνύει όχι μόνο το μέλλον των έως τώρα παραδοσιακών δομών της κοινωνίας, αλλά και τα κρίσιμα ερωτήματα που βασανίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο.

 

Υπόθεση

Ο Μάρτιν, ένας επαγγελματικά άκρως επιτυχημένος οικογενειάρχης, χωρίς να πάψει να αγαπάει την γυναίκα του, ερωτεύεται την Σύλβια, η οποία «τυχαίνει» –όπως λέει ο ίδιος- να είναι... γίδα! Ο δημοσιογράφος και καλύτερός του φίλος Ρος το «καρφώνει» στην σύζυγο και στον γιο του, με αποτέλεσμα η μία ακραία αντίδραση να φέρει την άλλη, μέχρι το συναρπαστικό φινάλε!

2 Σχόλια
Πρίγκιπας για μια βδομάδα 23.4.2019 | 12:52
Παραστασάρα.
avatar
Μαύρος Γάτος 17.11.2019 | 17:38
Εντυπωσιακές οι ερμηνείες.
Ευρηματικό το γυάλινο κουτί των σκηνικών, επέτρεπε να γίνεται κατανοητή η βια με την οποία εκσφενδονίζονταν τα αντικείμενα, όμως, σε συνδυασμό με την χωροθέτηση των καθισμάτων, σε ορισμένα σημεία έκοβε τη θέα σε μερίδα των θεατών.
Η σκηνοθεσία σε ορισμένα σημεία αμήχανη και διεκπεραιωτική.
Παρόλα αυτά, πρόκειται για μια παράσταση που αξίζει οπωσδήποτε να δει κανείς.

ΣΗΜΕΡΑ 20.11.2019

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ