Παραστάσεις από τους σπουδαστές της Ανωτέρας Δραματικής Σκηνής Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη

Παραστάσεις από τους σπουδαστές της Ανωτέρας Δραματικής Σκηνής Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη
ΦΕΣΤΙΒΑΛ
από 05/06 έως 22/06
ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΛΒΟΥ - ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ Αθανασίου Διάκου& Τζιραίων 13,Μακρυγιάννη , 210 9222300
Είσοδος ελεύθερη

Μια σειρά από νέες παραστάσεις παρουσιάζει, από την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019, η Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου – Καλαμπόκη, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των σπουδαστών μέσα από τις παραστάσεις.

 

Μετά τις δύο πρώτες περιόδους που παρουσιάστηκαν οι «Μικρές ιστορίες φόνων», σε διδασκαλία Κοραή Δαμάτη, «Work in progress στο Αρχαίο Ελληνικό Δράμα», «Method Clowning», σε διδασκαλία Ερατούς Πίσση, «Πάσχοντες εν Τραγωδία», σε διδασκαλία Θόδωρου Κάλβου και κίνηση Μιχάλη Καλαμπόκη, «Εταιρικοί διάλογοι του Λουκιανού - υποκριτική με μάσκα» σε διδασκαλία Κοραή Δαμάτη, «Φαλακρή τραγουδίστρια, Μάθημα, Καρέκλες, Ζακ - Θέατρο παραλόγου» σε διδασκαλία Θόδωρου Κάλβου και «Ψυχολογικό θέατρο - προσέγγιση Στανισλάφσκι, ψυχόδραμα, σωματικό θέατρο» σε διδασκαλία Κώστα Γάκη, Αλεξάνδρας Βουτζουράκη και Βέρας Λάρδη, οι σπουδαστές και των τριών ετών επανέρχονται με το αποτέλεσμα της εργασίας τους κατά τη διάρκεια της τρίτης περιόδου της χρονιάς.

 

Η διδασκαλία των έργων στους σπουδαστές δε γίνεται πλέον με τον παραδοσιακό τρόπο που ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά σε χρόνο αντίστοιχο του επαγγελματικού θεάτρου. Σε συνεργασία με το επαγγελματικό Θέατρο της Αθηναϊκής Σκηνής, οι σπουδαστές έρχονται σε επαφή με το κοινό κάθε τρεις μήνες.


Οι περίοδοι των παραστάσεων είναι: Ιανουάριος, Μάρτιος και Μάιος, όπου παρουσιάζονται διαφορετικές παραστάσεις από τα τρία έτη με διαφορετικό καθηγητή υποκριτικής.


Οι σκηνοθέτες Λίλλυ Μελεμέ, Μιχάλης Καλαμπόκης, Ισίδωρος Σιδέρης, Μάκης Παπαδημητρίου, Αλεξάνδρα Βουτζουράκη, καθοδήγησαν τους σπουδαστές. Αυτές τις παραστάσεις συμπληρώνουν και οι παρουσιάσεις των τμημάτων των μαθημάτων Χορού, Μουσικής, Ορθοφωνίας με καθηγητές τη Χριστίνα Βασιλοπούλου, τη Μάρω Θεοδωράκη και τον Περικλή Μοσχολιδάκη αντίστοιχα.

 

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προφοράς η Αθηναϊκή Σκηνή συνεργάζεται με το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης ΚΥΑΔΑ του Δήμου Αθηναίων και οι θεατές μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο και με μόνη υποχρέωση να προσκομίσουν αγαθά πρώτης ανάγκης, όπως κονσερβοποιημένα τρόφιμα μακράς διαρκείας, αλεύρι, ζάχαρη, γάλα σε κονσέρβα, χαρτί τουαλέτας ή κουζίνας, όπου θα διατεθούν σε συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

 

Πρόγραμμα παραστάσεων

Τετάρτη 5/6 στις 20:00
Μουσική-Τραγούδι (διδασκαλία Μάρω Θεοδωράκη) Α' έτος "Ταξιδεύοντας με το Μάνο". Ένα project αφιερωμένο σε τραγούδια σε ποίηση Μάνου Ελευθερίου.


Β' έτος "Ό,τι του φανεί του Αριστοφάνη". Χορικά από τις κωμωδίες του Αριστοφάνη.
Γ' έτος "Τα πειραγμένα". Διασκευές τραγουδιών.

 

Πέμπτη 13/6 στις 19:00
Χορός-Κίνηση (διδασκαλία Χριστίνα Βασιλοπούλου).
Α' έτος "Dream on"
Β' έτος "Στις εποχές του κόσμου"
Γ' έτος "Βαβέλ"

 

Παρασκευή 14/6 στις 20:00
ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (διδασκαλία Περικλής Μοσχολιδάκης) Α' έτος "Αμοργός" του Νίκου Γκάτσου. Β' έτος Θουκυδίδης Δραματικός / Το θέατρο του πολέμου. Γ' έτος Αγγελική Ρήση στο Αρχαίο Δράμα / Αγγελιαφόροι.

 

Τρίτη 18/6 στις 20:00
ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ (διδασκαλία Ισίδωρος Σιδέρης). Β' έτος. "Ρωμαίος και Ιουλιέτα" του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

 

Πέμπτη 20/6 στις 20:00.
ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ (διδασκαλία Μάκης Παπαδημητρίου). Α' έτος "Οδυσσεβάχ" της Ξένιας Καλογεροπούλου.

 

Παρασκευή 21/6 στις 20:00
ΤΕΧΝΙΚΗ - ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (διδασκαλία Μιχάλης Καλαμπόκης). Α' έτος Άσκηση τεχνικής στη Μέθοδο ενοτήτων στο σύγχρονο Δράμα. Β' έτος Άσκηση τεχνικής στη Μέθοδο ενοτήτων στο Ελισαβετιανό θέατρο. Γ' έτος Άσκηση τεχνικής στη Μέθοδο ενοτήτων στο Αρχαίο Δράμα.

 

Σάββατο 22/6 στις 19:00
ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ (διδασκαλία Λίλλυ Μελεμέ). Γ' έτος "Γέρμα" του Λόρκα, "Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα" του Λόρκα, "Θείος Βάνιας" του Τσέχωφ, "Τρείς αδελφές" του Τσέχωφ.

 

Για 13η χρονιά παρουσιάζεται από τους σπουδαστές και το ιδιαίτερο project με μελέτη πάνω σε μονολόγους τρέλας και αυτοχειρίας (διδασκαλία Αλεξάνδρα Βουτζουράκη), με συμβολική είσοδο 5 ευρώ.

 

Οι παραστάσεις θα δοθούν:

Σάββατο 8/6 και Κυριακή 16/6 στις 21:00
"Φωνές-Σκιές". Παίρνουν μέρος σπουδαστές όλων των τμημάτων.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 9/6 και Σάββατο 15/6 στις 21:00
"Φωτιές- Πληγές". Παίρνουν μέρος σπουδαστές όλων των τμημάτων.

 

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ