Ο Μικρός Πρίγκιπας

Ο Μικρός Πρίγκιπας
ΠΑΙΔΙ
Συγγραφέας: Antoine de Saint-Exupéry
Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου
Πρωταγωνιστούν: Αελλώ Βαρδοπούλου-Γαλάνη, Χαρά Αδαμίδου, Μάριος Σακκάς Παραγωγή: Λώτινος Ήλιος
Άλλοι Συντελεστές: Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Απολλωνία Θεοχάρις, Κοστούμια: Ντομινίκ Ντελκός
από 13/10 έως 17/11
ALTERA PARS - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός, 210-3410011
Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Κυριακή στις 12.00
Παραστάσεις για τα σχολεία: Καθημερινά στις 10:00 π.μ
Εισ.: 10 ευρώ

Μετά «το Αστερόπαιδο» του Όσκαρ Ουάιλντ, ένα ακόμη παιδί των αστεριών εμπνέει τον θίασο «Λώτινος Ήλιος» και τη σκηνοθέτιδα Άννα Παπαμάρκου.


«Ο Μικρός Πρίγκιπας» θα κάνει το μεγάλο του ταξίδι από πλανήτη σε πλανήτη και θα προσγειωθεί στη σκηνή του AlteraPars, για να παίξει και να μας τραγουδήσει παρέα με την αλεπού του:«μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά, την ουσία δεν την βλέπουν τα μάτια».


«Ο Μικρός πρίγκιπας» είναι ένα από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Εκδόθηκε για πρώτη φορά στις 6 Απριλίου του 1943 κι έκτοτε έχει μεταφραστεί σε τουλάχιστον 300 γλώσσες και διαλέκτους. Έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Ο συγγραφέας του, ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, βιώνοντας την αναταραχή του Β'Παγκοσμίου Πολέμου,ένιωσε βαθιά την ανάγκη να μιλήσει για το υπέροχο παιδί που κάποτε ήμασταν και που κρύβεται λησμονημένο μέσα μας. Το παραμύθι του είναι ένα φιλοσοφικό, συμβολικό και αλληγορικό ταξίδι υπενθύμισης του ίδιου μας του εαυτού. Μιλάει για εκείνες τις ρομαντικές αρετές που κάνουν τη ζωή όμορφη στην απλότητά της.

ΣΗΜΕΡΑ 24.2.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ