Χορός με τη σκιά μου

Χορός με τη σκιά μου
ΧΟΡΟΣ - ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ
Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος
Άλλοι Συντελεστές: Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός, Κοστούμια: Deux Hommes, Φωτισμοί Χρήστος: Τζιόγκας
από 09/11 έως 01/12
9, 10, 16, 17, 24/11: 20.00 (Κυριακές: 18.30), εισ.: 10-70 ευρώ

Έξτρα παράσταση: Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019, στις 18.30.

Η τρίτη χρονιά του Κύκλου Μάνος Χατζιδάκις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανοίγει με μια μεγάλη καλλιτεχνική πρόκληση. Τέσσερα από τα πιο εμβληματικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι –Ο κύκλος του C.N.S., Ο καπετάν Μιχάλης, Το καταραμένο φίδι, Το χαμόγελο της Τζοκόντας– χορογραφούνται από τον Κωνσταντίνο Ρήγο και παρουσιάζονται από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μια ενιαία παράσταση με τίτλο Χορός με τη σκιά μου. Από τις 9 Νοεμβρίου 2019 και για πέντε παραστάσεις στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.

 

Ο Χορός με τη σκιά μου, η πρώτη φετινή παραγωγή του Μπαλέτου της ΕΛΣ, φέρνει τον Διευθυντή Μπαλέτου και διακεκριμένο χορογράφο Κωνσταντίνο Ρήγο αντιμέτωπο με ένα από τα πιο μεγάλα του όνειρα: να δημιουργήσει μια παράσταση χορού πάνω στη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι.

 

Έτσι, στο πλαίσιο του τριετούς Κύκλου Μάνος Χατζιδάκις, το Μπαλέτο της ΕΛΣ παρουσιάζει σε μια ενιαία παράσταση με τίτλο Χορός με τη σκιά μου τον Κύκλο του C.N.S., τον Καπετάν Μιχάλη, το Καταραμένο φίδι και το Χαμόγελο της Τζοκόντας.

 

Ο Μάνος Χατζιδάκις έχει ορίσει το τοπίο της ελληνικής μουσικής και του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού όσο ελάχιστοι. Οι αναζητήσεις του αλλά και οι επιρροές του τον οδήγησαν σε πολλές και διαφορετικές διαδρομές. Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι οι καρποί της δημιουργικής του σποράς μπορούν να βρεθούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Από το τοπίο αυτό εμπνεύστηκε ο Κωνσταντίνος Ρήγος για τη νέα του χορογραφία, στην οποία θα περιηγηθεί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα του χατζιδακικού έργου, εντάσσοντας ισάριθμα εμβληματικά έργα σε μια σπονδυλωτή παράσταση.

1 Σχόλια
avatar
Andrikos 4.12.2019 | 01:37
Θα ήθελα να πω μονο για το τελευταίο μερος. Μου δημιουργησε μια φοβερη ένταση και προσήλωση. Δε θα ξεχωρισω τη μουσικη απο τον χορο. Η μουσικη μαγικη, οπως την ξερουμε. Ο χορος σαν αφηγηση, σαν ονειρο που εδενε πολυ ομορφα με τη δικη του υποσταση ομως. Μπραβο στον κυριο Ρηγο για την εξαιρετική δουλειά, που με μαγεψε αυτη τη φορα, ενω στη λίμνη των κυκνων δεν ειχα δει την ιδια αρτιοτητα και μου ελειψαν τα πολλαπλα φουετε.
Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 25.11.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ