Γράμμα Αγάπης

ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ
Συγγραφέας: Fernando Arrabal
Σκηνοθεσία: Χρυσάνθη Κορνηλίου
Πρωταγωνιστούν: Χάρις Συμεωνίδου, Φωνή γιου: Γιάννης Κωσταράς
από 03/11 έως 02/02
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ «ΔΙΕΛΕΥΣΙΣ» Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη, 210 8613739
Κυριακή:18:30, Δευτέρα: 20:30, εισ.: 10-12 ευρώ

Ένας θεατρικός μονόλογος βασισμένος στις τραυματικές εμπειρίες των παιδικών χρόνων του συγγραφέα στα χρόνια του Ισπανικού εμφυλίου, στη δολοφονία του πατέρα του και στη νοσηρή σχέση με τη μητέρα του, που χαράχτηκαν στην τρυφερή ψυχή του με ανεξίτηλο τρόπο, καθορίζοντας την υπόλοιπη ζωή του. Οι μνήμες των επώδυνων παιδικών χρόνων του, ξυπνούν και γίνονται αφορμή ο συγγραφέας να κάνει μια κατάθεση ψυχής. Όπως γράφει ο ίδιος, «το έργο το ίδιο με ξαναγεννούσε όπως το κουκούτσι του ροδάκινου δημιουργεί τη ζωή».


Το έργο γράφτηκε το 1999 και έχουμε τη χαρά να το παρουσιάζουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση του Νεκτάριου – Γεώργιου Κωνσταντινίδη, διδάκτορος του Πανεπιστημίου Αθηνών, κριτικού και μεταφραστή Θεάτρου, στον πολυχώρο πολιτισμού «Διέλευσις».

 

«Γράφοντας το 'Γράμμα Αγάπης', το έργο το ίδιο με ξαναγεννούσε όπως το κουκούτσι του ροδάκινου δημιουργεί τη ζωή. Αισθανόμουν ότι το στερέωμα με είχε κατακλύσει. Κλεινόμουν στον εαυτό μου ενώ συγχρόνως αποκάλυπτα τον εσωτερικό μου κόσμο. Το έργο εκμηδένιζε τη σχέση μου με το χρόνο και το χώρο, σαν να έκλεινε μέσα του το μυστικό της αιωνιότητας. Ήταν σαν η Οιδιπόδεια σύγκρουση και η τραγωδία της Ιστορίας, η καταδίκη σε θάνατο του πατέρα μου και το μυστήριο της εξαφάνισής του, να έβγαιναν εκείνη τη στιγμή στην επιφάνεια. Πίστευα ότι μέσα στο σώμα μου φώλιαζαν δηλητηριασμένοι σκορπιοί, διεστραμμένα φίδια, σφίγγες καταδότες, που όλα κατήγγελλαν στο μυαλό μου τα ενδόμυχα λάθη μου.


Δεν εύχομαι να δω το Θέατρό μου να εγγράφεται στα κατάστιχα της Αθανασίας... Θέλω μόνο να απολαύσω κάθε μέρα λίγα λεπτά ευτυχίας. Θεωρώ το 'Γράμμα Αγάπης' σαν μια διαυγή παραδρομή.»- Φερνάντο Αρραμπάλ

ΣΗΜΕΡΑ 2.4.2020

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ