Ερυθρό

Ερυθρό
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟ
Συγγραφέας: Παναγιώτης Μπαρμπαγιάννης
Σκηνοθεσία: Στέλιος Καλαϊτζής
Πρωταγωνιστούν: Ευθύμης Γεωργόπουλος, Κωνσταντίνος Δανίκας, Βιργινία Ταμπαροπούλου
Άλλοι Συντελεστές: Σκηνογραφία & ενδυματολογική επιμέλεια: Γιώργος Λυντζέρης, Φωτισμοί: Άννα Σμπόκου, Πρωτότυπη μουσική: Lou
από 11/11 έως 07/01
ΠΚ Κασομούλη 30, Ν. Κόσμος, 210 9011677
Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15, εισ.: 10-13 ευρώ

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στη σκηνή του θεάτρου ΠΚ, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων το θεατρικό κείμενο του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη «Ερυθρό», το οποίο γράφτηκε στα πλαίσια του Studio Συγγραφής του Εθνικού Θεάτρου.

 

"Τα χείλη της βάφτηκαν κόκκινα. Τα χέρια του επίσης. "Το "ερυθρό" ειναι μία ιστορία για τη βία. Την κρυφή βία. Εκείνη που στη σύγχρονη οικογένεια κρύβεται πίσω από κλειδωμένες πόρτες. Ανοίγουμε; Με τους Ευθύμη Γεωργόπουλο, Κωνσταντίνο Δανίκα και Βιργινία Ταμπαροπούλου, σε σκηνοθεσία του Στέλιου Καλαϊτζή και με τη πρωτότυπη μουσική της Lou.

 

Δεκαεννέα χρόνια μετά ο Μάρκος θυμάται. Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Δεκαεννέα χρόνια στο Ίδρυμα. Βίαιος πια. Δεμένος. Θυμάται αυτό που αποκαλούσε Σπίτι. Αυτούς που αποκαλούσε Μπαμπά και Μαμά. Αυτούς που συνέβαλαν σε αυτό που λέγεται νοητική αδυναμία. Στην διαταραχή του κατά την περίοδο της ανάπτυξης του.

 

Ο Μάρκος θυμάται το παιδί, ο Μάρκος ανακαλεί την ανάμνηση των ανθρώπων που χτίσανε την φυλακή τους. Οι τελευταίες στιγμές, οι αδυναμίες τους, οι αρρωστημένες πράξεις τους, το ψυχολογικό χάος που κατέληξε σε ωμή βία. Δεκαεννέα χρόνια μετά. Δεκαεννέα χρόνια στο Ίδρυμα. Βίαιος. Δεμένος. Ο Μάρκος θυμάται. Με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο.

Πρέπει να είστε μέλος για να αναρτήσετε σχόλια

ΣΗΜΕΡΑ 24.11.2020

CITY GUIDE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CULTURE ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ